Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща

Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща 1Технологията на изграждане на обекти възприема няколко етапа. Една от тях е пълна грешка при изчисляването на всички необходими материали, включително: потребление на тухли на 1 куб.м зидария, изчисляване на необходимия цимент, покривни и други материали. Сумата, която се получава по метода на изчисление, трябва да се увеличи с 10, тъй като в процеса на работа част от материала може да бъде победена и деформирана.

Това е особено вярно за основния материал, за камъка, който ще формира основата на къщата. Брой завършени тухли може да се изчисли по-точно. Той се намира на един слой, а грешките в изчисленията са минимални.

За да изчислите потреблението на тухли на 1 куб.м зидария, първо трябва да определите кой зид е планиран да издигне стените. Отново, за външните и вътрешните стени на къщата изчислението ще бъде различно. Възможни варианти за зидария:

  • polkirpicha - когато тухла е поставена настрани;
  • в една тухла - зидарията по ширина на една тухла се оказва;
  • в една и половина тухли - една тухла плюс втора настрани;
  • в две пълни тухли;
  • в две и половина тухли - два блока до плюс довършителни тухли настрани.

Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща 2

Формулата за изчисляване на необходимия брой тухли за различни зидарии

Потреблението на тухли на 1 куб.м зидария при строителството на къщата е както следва.

  • Ние изчисляваме площта на всички стени. За да направим това, сумираме областите на всички стени, изчислени като височина, умножени по ширината.
  • След това трябва да изчислите площта на прозорците и вратите и да го извадите от общото кадри на стените.
  • Сега изберете желания тип зидария. Поемаме надеждна зидария в 2 тухли + довършителни тухли настрани - зидария в 2,5 тухли. За всяка зидария съществуват норми консумация на тухли и решение. Тя все още зависи от вида на избрания тухла. Например, взехме конвенционална силикатна тухла. Неговото потребление на m3 е 392 бр. когато се поставят в 2,5 тухли.
  • Сега просто умножете площта на стените с броя на тухлите. Например, общата площ на стените без прозорци и входове е 40 m3. Ние умножаваме 40 на 392 и получаваме 15680 броя. у дома.
  • Не забравяйте да направите малък допълнителен запас. Предвид избора, по-добре е да се вземат повече, така че по време на строителството не е необходимо да се купува излишък.

Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща 3

Как да се изчисли курс за квадратен метър?

Всяка тухла има размери: височина, дължина и ширина. Техният продукт ни дава обема на една тухла единица. Знаейки го, не е трудно да се изчисли обема на един квадратен метър зидария. Така броят на тухлите за различни видове стени. Разбира се, тухла е стандартна и нестандартна.

За стандарта отдавна е норма, не е нужно да се изчислява, в която и да е конструкционна директория те са лесни за намиране. При нестандартните тухли може да се наложи сами да направите изчислението, но по-често, отколкото при производителите, показва колко тухли от определен вид имате нужда от зидарията. Ако използвате различни видове камъни: основни, декоративен, специален вид за декорация на прозорци и врати, е по-добре да се изчисли броят на всяка тухла отделно.



При изчисляването на производството се взема предвид и циментът, който образува площта на всички стави. Ако за малки сгради грешката в обема на шевовете няма да бъде толкова голяма, за къщи това е много важно.

Строителните програми дават възможност да се изчислят необходимите материали възможно най-точно, само трябва да се уточни размерът на стените, прозорците и вратите, както и опцията за зидария. При такива програми се включва и изчислението на необходимото решение и се взема предвид площта на ставите, свързващи камъка.

Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при строеж на къща 4

Варианти на изчисления на необходимото количество за различни видове тухли на една стена

Ако за завършване изберете тухла, различна от основната и както обикновено се случва, за по-точно изчисление всеки тип тухли трябва да се изчислява отделно. Можете да изчислите общата площ на стените по стандартния начин, след това да вземете процента, например, за силикатни тухли и да изчислите потреблението му.

Вземете курса за завършената тухла, тази, която производителят е посочила, и изчислете разхода за нея. Отделно изчисление ще даде по-точна сума. За скъпите довършителни материали това е важно: бюджетът зависи от правилното изчисление и това е важно.

За относително малки къщи количеството пространство на ставите може да бъде игнорирано. В края на краищата все още трябва да купите малко повече тухли (+10), така че да е достатъчно, като се вземат предвид евентуалните загуби и избор, когато се оформят отвори за прозорци и врати.

Ако арки на прозореца арки приемат декоративен модел, то тухла ще се нуждаят от повече.

Споделете всички тези въпроси със строителната компания, която ще извърши работата и ще направи изчисления за закупуване на материали, по-специално - тухли.

Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на тухлената зидарияТехнология на тухлената зидария
Консумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедноКонсумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедно
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Колко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолацияКолко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолация
Цената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадатаЦената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадата
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
» » Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
© 2021 BggeHat.com