Съвети за избор на материали за зидария

зидарски материалиКомпетентната селекция от материали за зидария включва отчитането на индивидуалните характеристики. Само с този подход няма да се наложи да научите по собствен пример какво е пукнатината в стената от тухла на новата къща и не е нужно да решавате проблема със замръзването на стените.

По-долу ще говорим за два основни строителни материали - тухли и бетон. За монтаж на носещи конструкции на къщи е възможно да се закупят зидарски материали от различен тип, като газобетон, тухли, бетон и др. Тези материали се различават по външен вид, както и по характеристики. Що се отнася до тухлената основа, трябва да се отбележи, че на съвременния пазар има три основни вида тухли - силикатни, керамични, хиперпресирани.

Варовик тухла е направена от вар и пясък. Основното му предимство е добра звукоизолация и ниска топлопроводимост. Поради тази причина дори тънките и неможествени стени от силикатни тухли имат абсолютно еднакви характеристики на топло и звукоизолация, както и по-дебели и масивни аналози от друг вид тухли.



Керамични тухли е направена от глина и понякога от нейните сортове. След формоване и последващо изсушаване се изстрелва при температура 1000 ° С. Правилно направените тухли трябва да имат подчертана матова повърхност и когато ударът създава звуков характерен звук. На фрактурата е порест с ниско тегло и еднородност. Ако има дълбоки пукнатини в тухлата, незнание, такъв материал се смята за дефектен.

Хиперпресолена тухла е направен от специална смес, 90 от които е варовик, 8 - цимент и 2 - специална боя. Сместа се пресова в специални форми, в резултат на което е идеална в цвят и форма бара, която след това се използва за различни видове облицовки, довършителни работи. Съществува и такъв вид тухла с нееднаквена конструкция, използвана за облицоване под "разкъсания камък".

Пореста лекота на бетона. Бетонът в главата на съвременния човек винаги е свързан със специална сила, солидност, преместване от място, което само технологията е способна. Съвременните технологии за производство на строителни материали са направили огромен пробив и днес човек вече може да произвежда зидария от бетонни блокове. И това е съвсем нормално, ако е клетъчен бетон. За газобетон е газобетон, който е изкуствен камък с пори от 1 до 3 милиметра. Този материал е не само безопасен за околната среда, но е много издръжлив. С подобни свойства на бетон, той се третира почти толкова лесно, колкото дървото.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Разглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартниРазглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартни
Видове и избор на тухли от строителни материалиВидове и избор на тухли от строителни материали
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Производство на силикатни тухлиПроизводство на силикатни тухли
Единична или двуслойна стена как да избирате?Единична или двуслойна стена как да избирате?
Как да изберем микс?Как да изберем микс?
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
» » Съвети за избор на материали за зидария
© 2021 BggeHat.com