Видове и избор на тухли от строителни материали

Пазарът на строителни продукти е голям и разнообразен, за да се избере това, което наистина служи като вяра и истина, е необходимо да се знае всичко за разнообразието от материали. Когато започнете да построите къща, винаги ще следвате въпроса коя тухла ще изберете за зидани стени? Не са толкова много видове тухли, но всички те имат разлики в типа, състава, силата, приложението. Какъв вид тухла има, какво да изберем?

Видове, разновидности, параметри на тухлената селекция

силикат

тухлаСиликат - една от най-популярните и тичащи тухли, използвани за полагане, тази тухла е силикатна. Той включва вар и пясък. И популярността се състои в цената на материала и широк спектър от приложения (от изграждането на къщи до изграждането на гаражи).

С такава популярност е необходимо да се признае, че нейните характеристики далеч не са идеални. Той не задържа топлината добре, практически не е устойчив на влага. Тя е доста тежка и много крехка в същото време. C

тези характеристики силикатни тухли трябва да се използват само при полагане на вътрешни прегради и издигане на стени в някои райони на страната. Поставете камина, печка, фундамент, тя няма да работи, защото това не се вписва.

Един кухи и пълен труп тухла работник, знаейки, дизайн натоварване, можете да използвате типове тухли като кухи или full-тялото. Вторият вид, по-трайни от кухата тухла. Може да се използва за издигане на колони или носещи стени. Но, като силикат, той поддържа топлина много слабо, така че е необходимо да се изолират издигнатите стени. Кухата тухла е много по-евтина и по-лека от другата, със същата висока топлопроводимост, така че стените трябва да бъдат изолирани. Но той има друг значителен недостатък по отношение на цялото тяло, той е много крехък. Ето защо е желателно да се ограничи използването му на ненатоварени конструкции.

керамичен

Керамични тухли, друг много популярен тип тухла, керамика. Произвежда се чрез изгаряне на смес от различни видове глина. Такива тухли се произвеждат както твърди, така и кухи. Този тип тухли се използват безопасно при конструкцията на носещи стени и е идеален за облицовка.



Изправен пред вид тухли, може би най-трайният материал, въпреки начина, по който се нарича. Това име най-вероятно казва, че носи декоративна функция, изглежда много красива на външен вид.

Така че името, обърнато, не трябва да бъде подвеждащо, този материал е толкова издръжлив, че е идеален за основа и разбира се изграждането на стени. Също така този сорт често се използва при полагане на тротоара, защото наистина изглежда перфектно.

Керамичните камъни или двойните тухли са два различни строителни материали, но те винаги се класифицират като една група. Те имат нестандартни, големи размери, което определено ще увеличи скоростта на строителството, без да губи качеството. И благодарение на порите и размерите му е доста лек и икономически изгоден материал. Използва се по време на полагането на носещата стена, нейния размер и пори, значително намалява консумативният разтвор, предназначен за зидария. С нестандартни форми тя перфектно укрепва връзката между отделните тухли един към друг.

огнеупорен

Огнеупорен вид или шамот, този вид е устойчив на огън. Този тип тухла може да издържи до 800С, което е достатъчно за битово и промишлено строителство. Но основно той е приложим при изграждането на пещи, камини и т.н. Бавно се нагрява и охлажда много дълго, което е идеално за равномерно разпределение на топлината в къщата.

Klinker

Clinker, може би най-трайното разнообразие от тухли. Чрез своята технология на печене и композиция е много подобен на керамичния вид тухла. Но тя се пече под влияние на по-високи температури, което я прави много по-силна. Идеален за полагане на канализационни води, пътища, основи, носещи стени.

Тук, може би, и всичко, което трябва да знаете за най-популярните видове тухли, а изборът, както винаги, е ваш!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цената на тухли за куб с материали и без изграждане на къщаЦената на тухли за куб с материали и без изграждане на къща
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Зидария в строителствотоЗидария в строителството
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?
» » Видове и избор на тухли от строителни материали
© 2021 BggeHat.com