Зидария в строителството

Зидария в строителството

Както знаете без зидария, не е възможно да се изгради звукова къща.

Конструкцията, състояща се от камъни, фиксирани с хоросан, всъщност се нарича зидария.

Има няколко вида съединители. Те зависят пряко от материалите, използвани в камъка. Има те: тухла, малък блок, tesovy, butovye, смесени, butobetonnye, krupnoblocchnye.

Материалът за зидария е избран въз основа на целите на конструкциите, икономическата осъществимост и т.н.

Ханът, използван в ставите при полагане, е свързващо вещество, предназначено да уплътнява шевовете, като елиминира празнините, образувани между камъните. Шевовете, в зависимост от местоположението им, са разделени на хоризонтални и вертикални

Тъй като се използват разтвори за зидария, варовикови, смесени цименто-варови и циментови разтвори, се използва по-рядко цимент-глинен хоросан. Глината е добавка-пластификатор.



Какъв вид ще бъде използван при строителството на зидария се дължи на проекта за строителство. В същото време е необходимо да се предвидят характеристиките както на материала, така и на структурата (временен или капиталов). За да се увеличи здравината на зиданите тухли се поставят така, че външните условия, засягащи зидарията, да се разпределят върху камъка, въз основа на факта, че решението е по-слабо от камъка. За това камъкът трябва да се полага, като се използват правилата за рязане на камъни.

Има системи за обличане на зидария: едноредово (верижно), многоредово, триредово, смесено.

При смесена зидария се използват два типа зидани материали. Прилага се при строителството на стени от тухли и тухли. Тук тухла действа като облицовка.

Каменните работи се произвеждат на няколко етапа. На първо място - това е хранене, полагане на тухли, изравняване разтвор разтвор, полагане тухли.

Поставете тухлата на стената според разположението на камъка в конструкцията (паралелно или перпендикулярно). След това, използвайки нивото и вертикалната линия, проверете правилността на зидарията.

Следните технологични правила се налагат върху зидарията: зидарията трябва да бъде издигната равномерно по целия фронт, да се наблюдават хоризонтални линии и вертикалност на ъглите на стените. Когато температурата на въздуха е висока и вятърът е силен, е необходимо водата да се напои. Това предотвратява абсорбирането на вода от разтвора от тухла. При липса на вода, способността за улавяне на разтвора намалява, силата му намалява.

Ако имате нужда от висококачествено оборудване за газ и нефт - отидете на ngs-penza.ru. Само там има отлична арматура за газоснабдяване на вашата къща на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методи за приготвяне на хоросан за зидани пещиМетоди за приготвяне на хоросан за зидани пещи
Основни правила и методи на тухлена зидарияОсновни правила и методи на тухлена зидария
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Тухлена зидария за частно строителство в РусияТухлена зидария за частно строителство в Русия
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Разтвори за зидарияРазтвори за зидария
» » Зидария в строителството
© 2021 BggeHat.com