Характеристики на лепилни и топлинно спестяващи решения

Характеристики на лепилни и топлинно спестяващи решения

При монтаж на еднослойни външни стени се препоръчва използването на топлоизолационни и лепилни зидарски решения за подобряване на топлоизолационните характеристики на стените. По принцип такива конструкции са изградени от пореста керамика или клетъчен бетон. Тези материали се характеризират с ниска топлопроводимост. Една зидария трябва да елиминира образуването на студени мостове, през които може да настъпи изтичане на топлина.

Лепило разтвори, съдържащи бял цимент, позволяват да се получи идеално повърхност за по-нататъшна обработка и се използват, когато е необходимо дебелина тънък шев до 3 мм. Това е необходимо предимно при изграждане на стени от пенобетон. Глутиновите разтвори се характеризират с висока якост на натиск, но не съдържат добавки, които повишават топлоизолационните свойства. Тяхното използване ефективно поради фината фракция на пълнителя може да се прилага тънък слой с отлична адхезия към всички зидария елементи. Но дефекти в стената не могат да бъдат запълнени с лепилни разтвори, тъй като това ще доведе до образуването на студени мостове.

Що се отнася до топлинно спестяващите разтвори, те са сухи смеси, които включват леки агрегати. Обикновено това бетонен блок (съвкупност от естествена глина, изпечени по специален начин) или перлит (също представлява безопасен за околната среда материали от вулканичен произход). И едната и другата възможност имат важно предимство - нисък коефициент на топлопроводимост. Разликата е, че на топлина за пестене на решение с разширени глина се използва, когато е необходимо дебели шевове до 20 мм.



Като свързващо вещество в такива разтвори се използва цимент или смес от цимент и вар. Вторият вариант има по-висока пластичност, но самият цимент е много по-силен.

Топлина спестяване разтвори се използват в строителството на зидани стени на тези елементи, които не са от значение за точността на геометричните размери. Разликите във височината на тези блокове могат да бъдат няколко милиметра, а като зидария шев става доста дебела, тази разлика не е от значение. Въпреки това, решенията на топлина спестяване не се препоръчват за употреба с избени стени фундаментни устройство, което се свържете на земята, както и да зиданите комини.

Е, можете да изберете и закупите LED крушки, като посетите сайта geosvet.su. Само там ще намерите качествени лампи на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са пяните блокове?Какви са пяните блокове?
Определяне на консумацията на лепило за блокове от газобетонОпределяне на консумацията на лепило за блокове от газобетон
Разтвори за зидарияРазтвори за зидария
Бетонов бетон или керамика за строителството?Бетонов бетон или керамика за строителството?
Мазилка от пяна блоковеМазилка от пяна блокове
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Единична или двуслойна стена как да избирате?Единична или двуслойна стена как да избирате?
Сортове светлинни стени блоковеСортове светлинни стени блокове
Изграждаме стени от газобетонИзграждаме стени от газобетон
Остъклена хидроизолацияОстъклена хидроизолация
» » Характеристики на лепилни и топлинно спестяващи решения
© 2021 BggeHat.com