Какви са пяните блокове?

Пяна се появи на пазара на строителни материали сравнително наскоро, не само носител на много квалифицирани строители за отличното си представяне, но също така е създал около себе си много въпроси? и най-спешни от които е: "какво се крие бетонни блокове, конвенционален разтвор или за тези порести блокове трябва нещо специално?" Всъщност, за монтаж на пяна блокове и двете опции са добри, като обикновен хоросан, и специално лепилен цимент, измислена специално за монтажа на пенобетон.

Основни различия

снимка на лепило за зидария от пенобетон

Какъв вид свързващо вещество ще помогне технологията за производство на пенобетонови блокове? Тяхната има две: формоване и рязане, ако първият геометрията са възможни нарушения под формата на корички, чипс, получени чрез отстраняването на плесени, технологията на рязане такива максимални отрицателни анулира. Penobloki нарязани, ако те са, разбира се, направени при спазване на всички правила, се получават изключително гладки с редовни геометрични форми без случайни чипове и пукнатини. Ако сте закупили такива качествени блокове, тогава най-добрият вариант за тяхното полагане ще бъде лепило-цимент, дебелината на този шев не надвишава 3 мм. Трябва също така да се отбележи, че използването на лепило напълно премахва появата на студени мостове, а времето за издигане на основната сграда кутия с този метод на монтаж на пяна бетон се намалява няколко пъти.

За дялове

дял

Ако са били избрани на устройството вътрешни прегради не само пяна и pazogrebnevye, тогава е необходимо да ги монтирате само на лепилото, като решение развалят красотата на тези блокове, от които стената е изградена от дизайнера. Минималните размери на лепиловите връзки са в точното време, за преградите на стаята. Ако вашите продукти имат значителен грешка, а след това можете да забравите за лепило и се прилагат необходимите хоросан, в съотношение 1: 4, това ще доведе до максимум, за да скриете всички недостатъци и да направи зидария пяна блок-гладко. Струва си да се помни, че обикновеният бетон има по-висок индекс на топлинна проводимост в сравнение с пяна бетон, което означава, че ставите в него ще замръзнат през цялото време.

съвет

зидария от блокове пяна

При използване на зидария хоросан е необходимо да се помисли за една функция, която Блокове бетонни смеси пяна имат една особеност - бързо абсорбира влагата, така че независимо дали мокрят преди монтаж от двете страни, които ще отидат в разтвора или да увеличат съотношението вода-цимент на разтвора. За да има съгласуваност трябва да бъде малко по-тънък, по решение се използва за полагане на тухли, най-важното не е твърде умен от половината, монтиран на много течен разтвор няма да притежават достатъчно надеждна, и прекалено дебела решение няма да даде възможност да ги настроите правилно.

Приготвяне на разтвора

причиняване



Ако за производството на стени от блокове от пяна е избран лепило-цимент, тогава не е трудно да се подготви, заслужава си да следвате инструкциите на опаковката, но с циментово-пясъчна мазилка ситуацията е различна. Както вече беше отбелязано, трябва да се окаже добро, а именно максималното приемливо за блоковете. Главно в специални голям капацитет сухи съставки се смесват разтвор бъдеще - цимент, пясък, и само след прибавяне на хомогенността на състава, съдържащ вода и сапун суперпластификатор. Основното нещо е постоянното разбъркване на разтвора и добавяне на вода по време на работа, но не прекалявайте, течният състав на сместа е изпълнен с постоянно изтичане и слаба консолидация на зидария шев.

Множество от монтажни пяна блокира към разтвора

Полагане на парапети

  1. Ако времето е сухо и горещо, трябва непрекъснато да овлажнявате зидарски блокове, и след това го затворете с филм, така че необходимата влага да не се изпарява.
  2. Поради факта, че те имат ниска якост на натиск, всеки ред трябва да бъде подсилен с решетка, като за тази цел армировката също се побира.
  3. За да се предпазят блоковете от капилярната влага, водозащитното устройство е от съществено значение за основата на сградата. Като правило, тя се прави с помощта на ролков материал - покривен материал.
  4. Когато стените са издигнати в последния етап, се монтира стоманобетонна бомбардировка пред таванното устройство и армировката може да се направи и с няколко реда зидария
  5. За уплътняването на блоковете пяна един към друг е силна и издръжлива, трябва да следите пълното запълване на мембраната с хоросан.

Пяна за монтаж, видео

заключение

След като сте планирали изграждането на къща от пенобетон, изберете висококачествен материал за стена, след което, в зависимост от състоянието на блоковете, изберете свързващото вещество на елемента им. В случай на монтаж на решение, важно е да се произвеждат висококачествени решение, в противен случай стените ще са ненадеждни, а хватката си кратък живот, по-добре е да използвате пяна блокове кокошките специално лепило.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Стандартни размери на блоковете пянаСтандартни размери на блоковете пяна
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
Лепило за блокове от пянаЛепило за блокове от пяна
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Оборудване за производство на пеноблоковеОборудване за производство на пеноблокове
Най-добрият пенобетон за строителствотоНай-добрият пенобетон за строителството
Мазилка от пяна блоковеМазилка от пяна блокове
» » Какви са пяните блокове?
© 2021 BggeHat.com