Правилният избор на фундаментални блокове

Мислейки за изграждането на която и да е сграда, трябва да придобиете материала, от който ще бъде изпълнена основната му част - основата. Важно е фондацията да е силна. За тази цел се отделя специално внимание на избора на майстори, мястото на строителството и материалите. След като решават първите и вторите въпроси, много хора се сблъскват с факта, че изборът на материал не е просто въпрос. Най-популярната и висококачествена опция ще бъдат блоковете FBS или основните блокове на стените.

Това са стоманобетонни конструкции с редица предимства пред другите материали за фундаменти. FBS блоковете са устойчиви на атмосферни влияния, качеството им е високо поради контрола на спазването на стандартите на GOST. Монтирането на основата от блоковете е много по-бързо от наводняването на монолита. Материалът може да се използва и за изграждане на сгради за битови нужди.

Какво да имате предвид при избора на блокове

Като се има предвид разликата в характеристиките на блоковете на FBS, материалът трябва да бъде избран ясно, като се знае броя на етажите на бъдещата сграда и вида на почвата, където ще бъде разположена.

Няколко правила за избор на основните блокове на FBS:



Купувайте материали, направени изключително в завода, т.е. в завода, контролиран от експерти. Неконтролираните фирми често пестят на качеството на цимент, пясък и чакъл, което се отразява на марката за блокова компресия.

Изберете блокове, направени в неподвижни форми. Те ще осигурят равномерни стени и няма да трябва да отделят повече време и пари за корекции. Докато блоковете, направени с помощта на технологията за незабавно отстраняване на кофража, имат трапецовидна форма благодарение на течението. Но в случай, че е възможно да се понижи почвата в процес на изграждане, е по-добре да изберете блокове, направени от втория метод. Като имат голяма основа, те гарантират по-добра подкрепа.

За местата, където се планира да се постави комуникация, се придобиват блокове с вече предоставени дупки. Ако това не стане, по-късно може да е необходимо да се пробиват дупки в блоковете сами, което ще направи фондацията по-скъпа и по-малко надеждна.

Определено с размера, по-добре е да останете на блоковете FBS с най-дълга дължина - 2380 мм. Вертикалните стави ще бъдат по-малко, основата е по-силна и скоростта на конструкцията е по-висока.

След като взе решение за марката, характеристиките и размера на фундаменталните блокове на FBS, то остава правилно да се изчисли числото.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къщаЦената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Как да изчислим броя на блоковете пяна на къщаКак да изчислим броя на блоковете пяна на къща
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Бетонови блокове 20х20х40 смБетонови блокове 20х20х40 см
Начинът на инсталиране на блокови и полиалканови дяловеНачинът на инсталиране на блокови и полиалканови дялове
Използване на газобетон в строителството на къщиИзползване на газобетон в строителството на къщи
» » Правилният избор на фундаментални блокове
© 2021 BggeHat.com