Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна

Пяна блокове - характеристики и приложение на пяна блокове 1Бетонни блокове - добра и отдавна известен строителен материал, използван за изграждане на структури на стени. Материалът е лек бетон с пореста структура. В състава му включва природни компоненти: вода, цимент, пясък и специални разпенващи агенти (химични или физически). До началото на 1990 г. не е в полза на пяна в СССР, но с влизането на страната в пазарната икономика, започнаха да го използват активно в изграждането на сгради: търговски зали, частни домове, спирки и други големи структури. Това беше възможно благодарение на това пяна блокове

характеристиките и ползите са много привлекателни за частния предприемач, както и за собственика на търговски сгради.

При монолитна строителна конструкция този материал се използва и като топло и звукоизолиращ материал. Основните предимства на пенобетонните продукти са, че те са евтини, лесни за инсталиране, екологични (ако се използват естествени разпенващи агенти), са демократични.

Основни характеристики на пенобетонните блокове

Блокове, чиито характеристики са регулирани с ГОСТ 25485-89 "клетъчни бетони" включват кварцов пясък съдържание на най-малко 75, глина и тиня - не повече от 3, със съдържание на цимент на калций е не повече от 80, специално подготвени вода и строго нормализирана количество пенообразуващи агенти. Пенообразувателите могат да бъдат естествени или синтетични.

Последните представляват определена опасност за човешкото здраве и затова блоковете на тяхна основа не трябва да се използват при изграждането на жилищни сгради, детски институции и лечебни заведения. Природните пенообразуватели се приготвят на базата на естествени материали - дървесни смоли, растителни и животински протеини.

Пяна блокове - характеристики и приложение на пяна блокове 2

Видове клетъчни бетонни блокове

1. Блоките се различават по техните физико-химични параметри: плътност, топлопроводимост, устойчивост на замръзване и метод на производство, които определят тяхното приложение за различни задачи.

Структурният тип пенобетон има следните марки: D1000, D1100, D1200. Тези блокове се използват за изграждане на фундаменти, подови стени и носещи стени.

Структурата и топлоизолацията на блоковете се представят от типовете D600-D1000. Такива бетони се използват както за изграждане на стенни конструкции, така и за топлоизолационен материал.

Топлоизолационните пенобетонни видове се предлагат в следните марки: D300, D350, D400 и D500. Такива блокове обикновено се използват за осигуряване на топлоизолация и звукоизолация на вече построените сгради, както и за изграждане на преградни стени вътре в къщата.

Пяна блокове - характеристики и приложение на пяна блокове 3



Съпротивлението от замръзване на този материал е много високо поради наличието на микропори в блоковете, при които влагата е в обвързано състояние и не се прехвърля в лед, дори при ултра-ниски температури на улицата. Плоковите блокове са в състояние да издържат от 15 до 75 цикъла на замръзване. Блокове с максимална устойчивост на замръзване (F75) са подходящи за използване при екстремни северни условия.

Според метода на производство блоковете могат да бъдат нарязани (когато блоковете се произвеждат чрез разрязване на голям набор от пенобетон) и се формоват (когато сместа се излива в отделни форми). Формулите блокове обикновено са по-евтини от тези нарязани, но те имат най-лошата геометрия на блоковете и целостта на ръбовете.

2. Блокът също варира по форма и тегло.

Характеристики на бетонни блокове с тегло са различни, тъй като те се произвеждат под формата на блокове и половина блокове, са много гъста, средно гъста, а малко по-дебел - в зависимост от целта. Стена блокове имат стандартни размери 60h20h30 см (DhGhV), стенни блок половинки - половината от размера: виж 60h10h30 Ако се желае, блоковете могат да бъдат направени в съответствие с индивидуалните размери ..

Теглото на продуктите зависи от плътността и технологията на правене на блокове. Приблизителното тегло на блоковете с пяна с висока якост варира от 39 до 47 кг за блокове и в диапазона 19-23 кг за полублоки. Блокът със средна якост има по-малко тегло и е приблизително 23-35 кг за блокове и 11-17 кг за полублоки. Блокове с ниска якост тежи 11-19 кг, половин блок - 6-10 кг.

В зависимост от целта, плътността и формата, цената на тези продукти варира. Така че стандартните блокове струват 80 рубли, а половинките - от 50 рубли на парче.

По този начин характеристиките и типовете блокове пяна са различни. Изборът на тази или на тази опция ще зависи от първоначалните цели.

Пяна блокове - характеристики и приложение на пяна блокове 4

Критерии за избор на блокове от пяна

Следващите препоръки ще позволят да се изберат конкретните блокови продукти, които са най-подходящи за тази цел.

  • При избора на пяна блокове трябва да обърнат внимание на повърхността му, която трябва да бъде гладка, гладка, без кухини и големи подутини. За да прецените, трябва да поставите един блок върху друг. Правилните блокове ще се поберат заедно много плътно и няма да залитат. Колкото по-гладко е повърхността на блоковете, толкова по-малко лепило ще бъде необходимо.
  • На повърхността на блоковете не трябва да има пукнатини, тъй като пукнатините показват нарушение на условията на сушене. Неправилно изсушените блокове са силно податливи на напукване дори при минимално механично напрежение.
  • Цветът на качествените блокове от пяна има сиви нюанси. Бели, синкини и розови нюанси трябва да бъдат причината да откажеш да купиш.
  • Когато купувате, трябва да изясните плътността на продукта. Нагоре са нормите за монолитни, вътрешни помещения и топлоизолационни конструкции.
  • Необходимо е да се оцени формата на мехурчетата вътре в блоковете - те трябва да бъдат кръгли, но не овални.
  • За да се оцени твърдостта на блоковете от пяна на пазара, едно парче от блока трябва да се разтрива срещу другото. Ако материалът се раздробява в резултат на теста, това означава, че той е направен в нарушение на пропорциите на бетоновата смес.

Пяна блокове - характеристики и приложение на пяна блокове 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажностСтандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Пяната бетон блокира техническите характеристики и характеристикиПяната бетон блокира техническите характеристики и характеристики
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Технологии на нискоетажно строителствоТехнологии на нискоетажно строителство
Предимствата на стенните блокове за стениПредимствата на стенните блокове за стени
Пяна Бетон Какво е добро?Пяна Бетон Какво е добро?
Дървени подове в къщата на пяна блоковеДървени подове в къщата на пяна блокове
Бетонови блоковеБетонови блокове
» » Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
© 2021 BggeHat.com