Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност

Стандартното тегло на блок пяна 600х300х200 при условия на естествена влажност 1Плоковите блокове са подходящи за използване в строителството. Лесен за употреба и предимство пред конвенционалните тухли е, че теглото на пяната блокира 600h300h200 още повече, но в този случай по-висока плътност и по-малко необходимата суспензия на челно ставите.

Penoblok е блок от пенобетон. Предимствата на използването му се състоят не само в неговия размер, но и в качеството. Различните производители го правят в съответствие с общите стандарти, но в зависимост от материала, върху който са направени, те могат да се специализират в един вид. Например, производството на пяна блокове на базата на пясък.

Обхват на блока от пяна

Както вече беше споменато, блокът от пяна се използва в строителството. В зависимост от вида, той може, както да съставят основната част на носещата стена, така и да действа топлоизолационен слой или да са и двете, едновременно.

Много зависи от качествените характеристики. По-гъсти блокове се използват най-често за изграждането на големи конструкции, където не само високата стена е необходима, но и надеждността на цялата конструкция. Блокове, дължащи се на тежестта им, как да се даде масивност и да се направи относително лесно.

За изграждането на частни къщи, вили и малки постройки използват блокове с по-ниска плътност. В зависимост от климата в района могат да се използват както по-леки, така и по-плътни и масивни блокове.

Допълнителното предимство пред тях тухлена зидария се състои и в това, че един стандартен блок изцяло замества около 13-15 стандартни тухли. Така времето за построяване на стена е значително намалено.

Стандартно тегло на блока от пяна 600х300х200 при условия на естествена влажност 2

Видове и видове блокове от пенобетон

Качеството на конструкцията зависи от техническите характеристики на използваните тип блок пяна, но теглото на блока от пяна 600х300х200 също играе съществена роля. И все пак, за да го изчислите правилно, трябва да знаете какви са пяновите блокове и каква е разликата им.

Така че блоковете основно са разделени на три типа: за образуване на топлоизолационен контур, за носещи стени и смесен тип. Пяните блокове, използвани в конструкцията на носещите стени, имат и друго име - структурни. Те поемат теглото на покрива, подовете и последващите етажи.

Друга характеристика - плътността, показва съотношението в състава на пяната блок е вода, пясък и цимент. В някои случаи се вземат предвид допълнителни ексципиенти. Тя варира от 400 до 1200 кг на кубичен метър. Якостта на пенобетонния блок се изчислява като kg / cm2.

В зависимост от предназначението, размерът на пенобетонния блок също варира. Стандартният 600х300х200 е стенен блок. Брат му - дял - половината от размера - 100x300x600. Такова разпространение се основава на две характеристики на образуването на определен тип зидария.



Освен това има 6 различни типа на размерите. Но това зависи от производителя - дали е насочено към производството на един или два вида блокове пяна или дейността на фирмата е по-широка.

Стандартно тегло на блока от пяна 600х300х200 при условия на естествена влажност 3

Как да изчислим теглото на блока от пяна

При проектирането на сгради и съоръжения е много важно да се разбере, че блокът пяна е не само удобно и практично, но и много тежък, но и до известна степен податливи на влага, което прави общото тегло на сградата още по-голяма. Изчисляване на правилното общото тегло и теглото на блока на пяна в определен процент от съдържанието на влага в този случай е важно.

Въз основа на получените данни ще бъде проектирана не само основата на къщата, но и основата, която ще бъде поставена под нея. Ако теглото на бъдещата къща ще бъде изчислено, без да се вземат предвид климатичните условия, фондацията може да не оцелее и избледнее, да се спука, да започне да се срива.

За всеки тип блокове от пяна има специални изчислителни таблици, при които размерът, плътността и теглото на блока от пяна са обозначени последователно при нормални, идеални условия и при прилагане на влажност. По този начин теглото на блока от пяна 600х300х200 се променя в зависимост от плътността от 11.7 kg до 47.5 kg. Това са основните стойности, отчитащи общата влажност на въздуха в 75. Самите пяна блокове могат да тежат от 10.8 до 43.2 кг. Това е тяхната маса при товарене и изпращане до клиента.

Стандартно тегло на блока от пяна 600х300х200 при условия на естествена влажност 4

Ако теглото на блока от пяна е неизвестно, то може да бъде отчетено чрез прости изчисления. Така че, първо трябва да получим обема на блока. Тя може да се получи чрез умножаване на три количества: височина, широчина и обем. Тогава този обем се умножава по известната плътност (D600, D300 и т.н.). Полученото количество килограми - и има тегло на една "тухла".

Сега, за да се получи точното тегло, като се вземе предвид сорбционната влажност (влажност на блока от пяна), е необходимо да се разбере кой пенобетон е направен.

Ако въз основа на пясък, процентът на влага ще бъде от 8 до 15, ако пепелта - от 12 до 22. След това се реализира, то е възможно да се изчисли масата на водата, която бетонът е в състояние да поеме.

Изчислява се от продукта "суха" блокова маса за минимален процент влажност. Последната стъпка ще бъде сумирането на масите на влагата и на блока, който ще покаже максималното точно тегло на този пяна в условията на влажност.

Стандартно тегло на блока от пяна 600х300х200 при условия на естествена влажност 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правилно изграждане на къща от пяна блоковеПравилно изграждане на къща от пяна блокове
Технология на изграждане на стени от блокове от пянаТехнология на изграждане на стени от блокове от пяна
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Топлопроводимост на пенобетонТоплопроводимост на пенобетон
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Пяната бетон блокира техническите характеристики и характеристикиПяната бетон блокира техническите характеристики и характеристики
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Най-добрият пенобетон за строителствотоНай-добрият пенобетон за строителството
» » Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
© 2021 BggeHat.com