Правилно изграждане на къща от пяна блокове

Сред голям брой видове бетон има пяна бетон. Този материал е направен от цимент, определено количество пясък, вода и пенообразувател. Определените компоненти, в определени пропорции и последователности, се поставят в бетоновия смесител и след определено време се получава материалът - пенобетон.

Изграждане на къща от блокове от пяна

Стените, изградени от пяна блокове имат пожарна безопасност, висока якост, топло и звукоизолация.

Готовият пенобетон има две приложения. Първият е използването му на строителната площадка за наливане в предварително подготвен кофраж. Вторият начин - това е производството на продукти, а именно, пяна блокове, които в последствие ще бъдат използвани за тухлени стени, преградни стени и др Веднага трябва да се отбележи, много обърка концепцията за газобетон и пенобетон, разликата между двете е, че първият е направен с помощта на химическа реакция, втората. чрез механично смесване на компонентите. Но и двата бетона принадлежат към един и същ клас - клетъчни.

Параметри на блокове от пенобетон

Основни характеристики на пенобетона

Основни характеристики на пенобетона.

Пяните блокове се произвеждат с различни параметри и това определя тяхното приложение.

Марка и приложение:

  1. D300, D350, D400, D500 - топлоизолация на стени и други конструкции.
  2. D500, D600, D700, D800, D900 - изграждане на стени и осигуряване на топлоизолация.
  3. D1000, D1100, D1200 - изграждане на конструкции: стени, прегради.

Горепосочените данни трябва да бъдат известни на решаващия да построи къща от блокове пяна за да не бъдат подведени от продавачите на местния строителен пазар. Общите размери на блока от пяна са в обхват 200x200x400 мм, различни размери могат да се различават за различните производители. Блоковете могат да се произвеждат под формата на паралелепипеди с гладки страни, но има модификации, които имат канал и връх на повърхността. Това изпълнение на единицата може да улесни живота на зидаря.

Ограничения за използването на блокове от пяна при построяването на къща

Диаграмата на колонната основа под къщата от пяната блокове

Диаграмата на колонната основа под къщата от пяната блокове.

В рекламата, която масово преследва разработчиците, постоянно се разказва колко е добър пенобетон, колко лесно и бързо е възможно да се построи къща от него. Но все пак има смисъл да се занимаваме с някои от характеристиките и сложността на използването на този материал.

Лесен за производство на пяна позволява да организират производството си в гаража или на строителната площадка, но без специално оборудване е невъзможно да се извърши пълно изпитване на готовия блок, а не на факта, че дори и строго спазване на смесване на рецепта може да доведе до желания резултат.

Ако вярвате на рекламните послания, е възможно да се построи триетажна къща, направена от блокове от пяна, няма да се страхувате, че плочите ще режат или смажат стената ви с теглилки. Това е напълно вярно, но в присъствието на специален дизайн, който ще поеме теглото от припокриването. Използването на такъв дизайн гарантира появата на студени мостове.

Схемата за изграждане на къща от пяна блокове

Схемата за изграждане на къща от блокове пяна.

Блокове от пенобетон на практика нямат резервна еластичност, това означава, че когато основата се премества, можете да сте сигурни, че с течение на времето ще се появят пукнатини в стените. Възможно е къщата да бъде изградена от блокове от пяна върху основата на желираната лента.



Преди да започнете строителството, все още е препоръчително да извършите изчисление на топлината. Може да се случи, че дебелината на външната стена е най-малко 600 mm, е необходимо да се извърши изчисление на топлината по отношение на площта, в която ще бъде направена конструкцията.

От всичко казано по-горе можем да заключим, че е възможно да се изгради от блокове от пяна, но е необходим проект, в който се предвиждат всички финини на изграждането на къща от пенобетонови блокове.

Характеристики на зидани стени от блокове от пяна

Редът за полагане на стена от пенобетонови блокове има свои собствени характеристики, за разлика от тухлените конструкции. Полагане на първия слой блокове се извършва само върху циментова замазка, която се поставя върху основата и се затваря с хидроизолационен материал. При хидроизолацията се полага още един слой хоросан и само тогава може да започне инсталирането на блоковете. Дебелината на слоя на разтвора е 1-2 см. За да се увеличи надеждността на стената между слоевете блокове, е необходимо да се постави укрепваща мрежа от поцинкована тел.

Къща от пяна блокове със собствените си ръце

Че къщата от блокове не поглъща влагата и е по-добре да запази топлината, тя се изтласква с тухли.

За закрепване на блокове в една конструкция се използват специални лепила, които се произвеждат от нашите и чуждестранни производители. При отсъствието на такова лепило-устойчиви керемида лепило може да се използва.

Не се допускат празни пространства между блокове, ако зидарията се извършва на два или повече слоя, кухините се запълват. За изглаждане на слоя лепило се използват шпатули за зъби.

След като стените бъдат изтеглени до определена височина, няма нужда да бързаме с поставянето на подовите плочи. За равномерно разпределение на товара, който образува масата на припокриване, в горната част на стената е разположен слой от стоманобетон. Височината му е до 200 мм. Теоретично, в средните географски ширини на Русия дебелината на стената се счита за достатъчна около 400 мм, така че дебелината на слоя от стоманобетон може да бъде 300 мм, а останалото пространство под нагревателя.

Завършване на стени от блокове от пяна

Практиката показва, че най-успешните ще бъдат изправени пред завършващите тухли. С този завършек облицовката на облицовката се изпълнява едновременно с полагането на стената с пролука с 2-3 блока на височина. Свързването на облицовката и основния материал се осъществява чрез армировъчната мрежа или чрез специални щифтове, разположени на определено разстояние. В допълнение към тухли, е възможно да се прилагат такива покрития като сайдинг, изкуствен камък, тоест, е позволено да се използват всички материали за облицовка, които се използват в изграждането на обикновена къща.

Цената на строителния въпрос

Колко ще струва да се изгради кутия от блокове от пенобетон? Вероятно този въпрос не намира универсален отговор. Първо трябва да определите:

  • какъв е обхватът на работата;
  • сложността на дизайна;
  • цената на блока от пяна;
  • средната заплата на масоните.

Тази цена пряко или косвено включва разходи:

  • върху проектирането;
  • при доставка на блокове;
  • върху материали и инструменти.

Средната цена на съединителя може да варира от 1000 до 2000 рубли, в зависимост от региона, т.е. в Москва тази цена ще бъде по-висока, отколкото в Челябинск.

В заключение е необходимо да се каже следното: решението "ние изграждаме къща, използвайки пенобетонни блокове" е оправдано, но само с внимателно проектиран проект и надеждни доставчици.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производство на пенобетон от собствените си ръцеПроизводство на пенобетон от собствените си ръце
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Технология на производството на пеноблоковеТехнология на производството на пеноблокове
Стандартни размери на блоковете пянаСтандартни размери на блоковете пяна
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Изработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къщаИзработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къща
Производство на пенобетон в къщиПроизводство на пенобетон в къщи
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Най-добрият пенобетон за строителствотоНай-добрият пенобетон за строителството
» » Правилно изграждане на къща от пяна блокове
© 2021 BggeHat.com