Сортове светлинни стени блокове

Сортове светлинни стени блоковеТрадиционната тухла е красив, издръжлив и издръжлив материал. Но днес в строителството материалите от стените блокират все по-често. Един от най-популярните варианти е пяна бетон, въпреки че има и други сортове - газобетон и експандиран глинен бетон. Какви са разликите между тях? Какви са техните предимства и недостатъци?

Така пяна (наричан също не-автоклавираният клетъчен бетон), получен от смес от пясък, вода, цимент, разпенващ агент. Пяната бетон се излива в специални форми, където се втвърдява естествено. Резултатът е клетъчна структура със затворени мехурчета с различни размери. Блокове от пенобетон могат да се произвеждат директно на строителната площадка. Въпреки това, те не винаги отговарят на всички спецификации, така че е по-добре да се избере готова. Последните са по геометрична точност и следователно за инсталирането им не може да се използва хаванче и адхезивна смес, с тънък шев, което прави възможно да се получи по-хомогенна (и по този начин топлина) стена.

Аериран бетон се произвежда чрез добавяне към сместа на вар, кварцов пясък, цимент на компонент като алуминиев прах - той действа като газификатор. Този материал събира якост и се втвърдява под въздействието на повишено налягане и висока температура в специални пещи за автоклави. В резултат на това блоковете се получават порьозни не само вътре, но и извън, т.е. порите им не са затворени, а чрез тях. Те произвеждат газобетон само в промишлени условия. Ако го сравним с пяна бетон, то последният има по-нисък коефициент на поглъщане на влагата. Но газобетонът има по-голяма здравина, звукова и топлоизолация. Комбинира и двата материала с общ недостатък - ниска якост на огъване, която изисква подсилване на всеки три или четири реда зидария.



Тази липса е лишен keramzitobeton - материал, изработен от експандирана глина, т.е., естествени суровини на основата на глина. Има по-високи топлоизолационни характеристики, устойчивост на влага. Въпреки това, стените, издигнати от глинен бетон, все още трябва да бъдат изолирани. Също така, когато работите с този материал, трябва да се има предвид, че при декорирането е необходимо да се остави вентилационна междина между стената и лицето, за да не се разрушат "дишащите" способности на експандиран глинен бетон.

Е, най-добрите строителни кабини на достъпни цени ще намерите, като посетите сайта kraust.ru. Само там е всичко, за да се създадат нормални условия за строителите да живеят и съхраняват своите инструменти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производство на пенобетон от собствените си ръцеПроизводство на пенобетон от собствените си ръце
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Технология на производството на пеноблоковеТехнология на производството на пеноблокове
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Пяната бетон блокира техническите характеристики и характеристикиПяната бетон блокира техническите характеристики и характеристики
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Строителни материали разширени глинен бетонСтроителни материали разширени глинен бетон
Изграждане на дача от газови блоковеИзграждане на дача от газови блокове
» » Сортове светлинни стени блокове
© 2021 BggeHat.com