Изграждане на дача от газови блокове

За изграждането на вили вили изберете един от най-добрите материали, и първото нещо, което ще мисля за тухла, дърво или пепел блок, този списък може да се добави с клетъчен бетон. Те имат няколко сорта, всеки от които има свои собствени специфични свойства, но това, което ги обединява, е лекотата, ниската цена и, разбира се, високата индекс на топлинна проводимост. Въпреки това, дача, направена от газобетон със собствените си ръце, преимуществено се отличава в своите характеристики не само от традиционните материали, но и от лек бетон.

Защо газ блок

Къщи от поцинкован бетон

Много разработчици, които са избрали висококачествен клетъчен бетон като основен материал за стена, са объркани и не могат да бъдат дефинирани между пяна и газобетон. На пръв поглед е абсолютно идентичен материал, различаващ се само по начина на производство, име и цена, но не е така.

Къщи от поцинкован бетон

Ако сравним пяна и газ силикат бетона на якостни характеристики, а след това прекара няколко прости лабораторни тестове може да открие, че газобетон по-трайни. Този индикатор за пяна бетон директно зависи от качеството на пенообразувателя, използван за производство. Много производители използват евтини аналози концентрати, намаляване на производствените разходи, и това е отразено в нестабилността на клетъчната структура в определени части на продукта. Това, което не може да се каже за газобетон, е абсолютно хомогенно със стабилни показатели за здравина в целия продукт.

Къщи от поцинкован бетон

Газовият блок също е по-надежден в самата зидария. Стените от него практически не са подложени на свиване и напукване, но индикаторът за поглъщане на водата е по-добър за разпенени продукти. Поради това трябва да се обърне специално внимание на хидроизолацията на газовата силикатна структура.

Къщи от поцинкован бетон

Геометрията на строителните блокове е не по-малко важна от техните качествени характеристики. Както се доказва многократно от опита, размерите на газовите блокове са възможно най-близки до идеалния, но пенобетонните продукти не могат да се различават с такива предимства. прав размери на пяна блокове зависи от технологията на производство, чието изпълнение не се наблюдава толкова често. Това може да повлияе на цената на зидарията, мазилката и състава на лепилото.

Къщи от поцинкован бетон



Екологичната съвместимост, огнеустойчивостта и топлопроводимостта са характеристиките, при които и двата вида лек бетон са еднакво добри. В парично изражение закупуването на пенобетон е по-малко, но предвид горните недостатъци, цената на свързаните с тях материали може да блокира потока на средства към самите блокове. В крайна сметка, като се анализират оценките, става очевидно, че газобетон, въпреки че е по-скъп, но поради по-доброто му качество, строителните разходи са няколко пъти по-малки от конструкцията на пяна бетонна къща.

Хидроизолация на стени

снимка на хидроизолацията на стените

Изборът на добър материал, сега остава да се изгради правилно от него топла и издръжлива къща. Както е посочено по-горе, гаранцията за висококачествена бетонна кутия е хидроизолацията. Ето защо, кога стена зидария, трябва незабавно да се пристъпи към защита от влага.

Къщи от поцинкован бетон

Можете да го изпълнявате по няколко начина. Първата и задължителна - цялостна хидроизолация на основата, тя се прави на 2 етапа:

  1. Грунд третиране в 3 слоя.
  2. Защита с ролков материал.

Вторият метод е хидроизолацията на стените. Можете да използвате облицовъчни материали като сайдинг, тухла или вентилирана фасада. Ако решите да ги измажете, първо трябва да бъдат третирани със специално хидрозащитно решение в няколко слоя.

Полезно видео

заключение

Въпреки, че има значително отрицателно gazoblokov като увеличава съдържанието на влага, структурата на става малко по-добре бетона пяна, но това е, разбира се, при спазване на всички правила, по време на строителството.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлопроводимост на пенобетонТоплопроводимост на пенобетон
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Газирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къщаГазирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къща
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Как да определите качествения газов блокКак да определите качествения газов блок
Топлопроводимост на газови блоковеТоплопроводимост на газови блокове
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Използване на газобетон в строителството на къщиИзползване на газобетон в строителството на къщи
» » Изграждане на дача от газови блокове
© 2021 BggeHat.com