Топлопроводимост на газови блокове

Днес частните предприемачи, заедно с традиционните керамични тухли, използват лек и надежден клетъчен бетон, газобетонът е един от видовете си. Много производители гарантират най-доброто функциониране характеристики на бетона неговият газобетон, включително забележителната му способност да поддържа топлината на закрито, но колко ефективна е топлопроводимостта на газовите блокове на практика?

Това, което определя топлопроводимостта

фотомагнитна таблица за топлопроводимост за газобетон

Какво прави топлопроводимостта не само върху бетонния бетон, но и върху всеки клетъчен материал, който са толкова известни в строителния свят? Отговорът се крие в името на разнообразието на строителни материали, тялото на който и да е мобилен продукт е единна смесица от пори обикновено своята съвкупност от общия обем е около 85. Тези клетки са пълни с въздух, както е добре известно, въздушна междина - най-добрата изолация.

структура

газ блок

Има някои разлики между порите от пенобетон и газобетон. Ако се порежете тези блокове и да се сравни, можем да видим, че блокът на качеството пяна е с гладка, затворени сферични мехурчета с въздух, когато те са леко удължено газобетонова и местенца. Тази "дефект", генериран в стъпка втвърдяване на тези продукти, когато под влияние на различни химични процеси газ излиза от тях, следователно името - аерира. Именно поради тази особеност на структурата на клетките газовият блок е много изложен на влага и поради това неговата хидроизолация е задължителна.

индикатори

топлопроводимостта на газовата уредба

Съответно, индексът на топлопроводимостта за пяна бетон е много по-висок, отколкото при бетонни блокове. Разбира се, тази стойност на капацитета за пренос на топлина до голяма степен зависи от влажността на въздуха, но в абсолютно сухо състояние газовата клетка D500 има коефициент на топлопроводимост от 0,12 W / (m `C). По отношение на действителните условия на експлоатация неговата стойност може да достигне до 0,25 W / (m `C), а това не е толкова добър индикатор и е по-близо до топлинния капацитет на тухла.

газобетон

Коефициентът на топлопроводимост, както и дебелината на стените, са строго индивидуални за всеки климатичен район на строителството. Поради това изчисленията на топлинната техника трябва да се обработват от професионалисти, които точно ще изчислят всички стойности, които определят дебелина на стената и начин за тяхното затопляне, а също и компетентно планиране на всички системи за отопление на бъдещата къща.



индекс на газобетон

Друго обстоятелство, засягащо топлопроводимостта на стените от газобетон, е наличието на стоманобетонни арматури и студени мостове, присъщи на такива продукти. Обикновените бетон значително замръзва, и този факт намалява способността teplopropusknuyu gazoblochnyh стени около 25. Единственото спасение - допълнителна изолация Полагане мрежи, но с развитието на цената в същото време ще се увеличи значително.

Зависимост на топлинната проводимост от плътността

плътност на газобетон

Газовите уреди имат такава характеристика, че са по-трайни, толкова по-лошо задържа топлината в сградата и обратно. Ето защо, избор на марка газ блокове за изграждането на вашия дом, че е важно да го изберете възможно най-точно, така че къщата не е само топло, но и трайни. Най-приемливият вариант, съчетаващ двата критерия, е бетонът от бетон тип D600-500. Размерите на блоковете са стандартни, но колкото повече са те, толкова по-бързо ще се развива строителството и по-малко известни ще бъдат мостовете на студа.

Изпитване на газови уреди в случай на пожар, видео

заключение

Преди да бързате да стигнете газобетонова за изграждане на бъдещия си дом, консултирайте се с опитни строители, може би само за вашия климат регион, бетон е по-малко изгодно в сравнение с други материали за стени.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Как да определите качествения газов блокКак да определите качествения газов блок
Изграждане на дача от газови блоковеИзграждане на дача от газови блокове
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
Свойства и характеристики на газовите блоковеСвойства и характеристики на газовите блокове
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Какво представлява газовият блок?Какво представлява газовият блок?
» » Топлопроводимост на газови блокове
© 2021 BggeHat.com