Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщата

Реалната цена на газобетон блок - разгледайте прогнозата за къщата 1Бетоновият бетон е един вид клетъчен бетон, който се получава чрез смесване на вода, пясък, цимент и газ генератори. На повърхността и отвътре газови блокове

разпределени голям брой овални и кръгли мехурчета с различни диаметри. Качеството на материала зависи от изходните материали, въз основа на които е приготвена циментовата суспензия.

Популярността на материала се обяснява с отличното топлопроводимост на тухли. Първоначално газобетонът се използва изключително за външна изолация на външни стени, но с течение на времето материалът се използва за решаване на различни задачи. По-специално къщите са построени от газ-неутрон.

Едно от предимствата на този материал е лекото му тегло, което позволява да се повдигне един газов блок до една прилична височина, без особено напрежение, на един човек. Освен това, цената на блоковете от газобетон значително печели други материали от тази функционална група.

Характеристики на избор на блокове от газобетон

Разнообразие от размери

Газобетонни блокчета, произведени няколко вида размери, благодарение на това сред тях, които можете да изберете желания размер за всяка работа - независимо дали това е изграждането на тези структури за подкрепа или декоративни стени вътре в апартамента.

Дебелината на блоковете варира от 50 до 400 мм, а дължината варира от 200 до 600 мм. Някои блокове имат прикрепване от жлеб към кран, благодарение на което сглобяването на конструкции е донякъде като игра в детски конструктор, само с помощта на лепило.

Дебелина на стената

Професионалните строители вярват, че дясната къща трябва да има дебелина на носещите стени от най-малко 600 mm, включително подплата, слой от нагревател и самия газов блок.

Вътрешната преграда може да бъде с всякаква дебелина, ако е необходимо, можете да спестите място, като изграждате доста тънки стени с дебелина 10 см.

Реалната цена на газобетон блок - ние преброим прогнозата за къщата 2

Разходи за къща от газобетон

За да разберете каква е цената на изграждането на къща от газобетон, трябва да знаете цената на газобетон блок, размерите и броя на етажите на бъдещата къща.

  1. Определете броя на необходимите блокове от газобетон

Първата стъпка е да се определи колко газови блока ще се поберат по дължината на стените и във височина. Например, вземете къща на 1 етаж с дължина на стените 12x12 м и височина 3 м. Периметърът на всички стени ще бъде 48 метра. Ако строителството на къщата ще бъде извършено от блокове с размери 60x20x40 см, ще са необходими 1000 блока за изграждане на всички стени.



Изчислението е направено, както следва: 48 mx 3 m = 144 m2 - площта на всички стени. Площта на всички прозорци и врати е 24 m2, общата площ на стените, които трябва да бъдат построени в този случай ще бъде 144 m2 - 24 m2 = 120 m2. Площта на един газобетон блок е 0,6 м х 0,2 м = 0,12 м 2. Необходимият брой блокове: 120 m2 / 0.12 m2 = 1000 броя.

Изчислението е същото необходимия брой тухли върху конструкцията на вътрешните стени, а също и в случай, че са необходими газови блокове с други размери.

Реалната цена на газобетон блок - помислете за оценка за къща 3

  1. Изчислете стойността на градивните елементи

На пазара на строително оборудване се представят разходите за газобетон блок, на базата на разходите за 1 бройка или за 1 кв. М. Средно, един газобетон блок с размери 60 х 20 х 40 см струва около 170 рубли.

Площта на един блок е 0.048 м3, поради което цената на един кубичен метър ще бъде равна на 3500 рубли. 1000 тухли - това е 48 кубически метра. 48 m3х3500 рубли = 168 000 рубли. По този начин, цената на газобетон блокове, необходими за външните стени за къща с размери 12 м х 12 м ще струва 168 хил. Рубли.

  1. Изчислете стойността на вътрешните дялове

За изграждането на вътрешни прегради могат да използват тънки тухли 5-10 см дебели, дълги 60 см и 20 см висока цена на кубичен метър бетонни блокове. - 3150 рубли. Общата дължина на преградите в къщата е 50 метра, откъдето общата площ е 150 м2. Това ще изисква 15 кубически метра газ. Цената на тях в този случай ще бъде 15 m3 x 3150 рубли = 47 250 рубли.

Реалната цена на газобетон блок - помислете за оценка за къщата 4

  1. Разходи за лепило

Консумацията на лепило се определя от изчислението на 1,5 kg лепило на 1 m2. Площта на нашите стени е 150 m2 + 120 m2 = 270 m2. Затова се нуждаем от 405 литра лепило.

За да ги приготвите, се нуждаете от 16 торби от кожух от 25 кг всяка, струвайки 250 рубли на торба. Цената на лепилото ще изглежда така: 250 рубли x 16 = 4000 рубли.

Ако добавите всички разходи, се оказва, че разходите за изграждане на носещи и вътрешни стени ще струва 4000 + 47,250 + 168,000 = 219,250 рубли.

Реалната цена на газобетон блок - помислете за оценка на къщата 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Реалната цена на полагането на газобетон на куб е оценката на конструкцията на стенитеРеалната цена на полагането на газобетон на куб е оценката на конструкцията на стените
Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стениКакво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Състав на газаСъстав на газа
Как да определите качествения газов блокКак да определите качествения газов блок
Топлопроводимост на газови блоковеТоплопроводимост на газови блокове
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
» » Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
© 2021 BggeHat.com