Основната разлика между газобетон и пенобетон

Основната разлика между бетон и пенобетон 1"Gazobeton" е общо име, което не позволява да се разчупи език, който произнася дълго име, но тъй като има много материали, и за да се избегне измама от страна на продавачите, е необходимо да се знае правилното име. Целият материал се нарича автоголизирани газови силикатни блокове

. Можем да кажем, че производството на газови силикатни блокове е подобно на технологията за готвене на хляб. Първо, "тесто" от вар, кварцов пясък и цимент се смесва.

Основната разлика между газобетон и пяна бетон е видима вече визуално, бетон бетонни блокове от бял цвят, и пяна бетон има сив нюанс. Ако продължим аналогията с хляба, дрождите в този тест ще бъдат алуминиев прах, който освобождава водород по време на химическата реакция и по този начин пяна цялата смес. Оттук и името "газобетон".

След завършване на реакцията, блоковете от газобетон са формовани. Получената маса се излива в голяма форма, в която се втвърдява. След пълно втвърдяване, масата се нарязва на блокове от инсталираната проба, използвайки низ. Разрязването на низ, разбира се, не ръчно, но автоматизирано, осигурява висока точност на размерите и минимална зависимост от човешкия фактор.

Нашият "хляб" се нуждае от печене. Нарязаните блокове, върху специални промишлени шейни, се довеждат до автоклава, който е камера, пълна с гореща пара при високо налягане. В тази камера блоковете се втвърдяват, придобиват сила.

съставки

Разликата между газобетон и пенобетон започва от съставките на нашите "тестови" съставки. Пяната бетон се произвежда от цимент-пясък хоросан, който пяна със специален състав - пенест агент. След приключване на химичната реакция, масата се разпределя във форми, всяка от които е отделна единица. След това замръзва и блоковете се изваждат от матриците.

След отливането в матриците точността и геометрията на блоковете са значително по-ниски от газовите силикатни блокове, които се втвърдяват с една маса и едва след това се нарязват с нишка. Пълната здравина и здравина penoblok взима не по-рано от 28 дни замразяване на открито. За съжаление, не всички производители разглеждат тези термини с уважение, най-често тези, поставени за 28 дни, просто не могат да бъдат запазени.

Производителят се надява, че блоковете "зреят" на строителния пазар или по време на монтажа на къщата, което като цяло може да бъде опасно и заплашва да срути структурата. Най-често такива блокове ще се разпаднат в напълно неизползваемо състояние по време на транспортирането.

Основната разлика между газобетон и пенобетон 2

"Неконвенционален" газобетон

Пълнене на пенобетон могат да бъдат произведени не само в корнизи, но и директно в кофража, например за производството на фундамент. След пълно втвърдяване кофражът се отстранява и конструкцията може да бъде продължена. Този процес се нарича образуване на монолитен пенобетон.

Има друг тип газобетон, а не газобетон от автоклав. В действителност се оказва, че това е само пяна бетон, тъй като основната разлика между газобетон и пяна бетон е точно в автоклав сушене, но тук не е така.



Много строители са много скептични относно този материал, което е оправдано. Според силата и качеството на геометрията, този материал е много по-нисък от газобетон, изсушен в автоклав.

Основната разлика между газобетон и пенобетон 3

Сравнение на ефективността

Въпреки това, газобетонът има свои собствени характеристики. Струва си да се напомни, че този материал има висока пропускливост на водата, т.е. не се препоръчва да се използва с висока влажност. Пяният бетон практически не абсорбира вода.

Пяната от бетон губи на своя човек по силата и върху образуването на пукнатини, процентът на появата им на пяна бетон е по-висок. Това е така, защото при свиване в автоклав под налягане, свиването на самия блок е минимално.

За екологичност Автоклавният газобетон се счита за много по-добър от пенобетона. Според климата, който се образува в къщата на блоковете от газобетон, къщите са подобни на тези, направени от дърво. Поради производството на минерални суровини, газобетонните блокове изобщо не са разглобени.

Основната разлика между бетон и пенобетон 4

В допълнение, тя перфектно регулира влажността в помещението, което изключва появата на мухъл. Пяният бетон се произвежда с пясък, отпадъци от отпадъци и, най-важното, пяна се получава с помощта на химични съединения, които не могат да повлияят на околната среда на материала.

Винаги си струва да купувате газобетонни блокове от големи производители, те имат няколко безспорни предимства пред малките занаятчийски индустрии. Производството в големи предприятия е напълно автоматизирано, което ще помогне за премахване на човешкия фактор: небрежност или грешки.

При всяко законно производство има услуга за контрол на качеството, която внимателно следи качеството на продуктите.

Основната разлика между бетон и пенобетон 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Газо-силикатни блокове за стени плюс и минус материалГазо-силикатни блокове за стени плюс и минус материал
Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стениКакво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени
Ограда от газови блоковеОграда от газови блокове
Технология на производство на блокове газ у домаТехнология на производство на блокове газ у дома
Как да определите качествения газов блокКак да определите качествения газов блок
Топлопроводимост на газови блоковеТоплопроводимост на газови блокове
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Аерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложениеАерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложение
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Сортове светлинни стени блоковеСортове светлинни стени блокове
» » Основната разлика между газобетон и пенобетон
© 2021 BggeHat.com