Газо-силикатни блокове за стени плюс и минус материал

Газообразни силикатни блокове - плюсове и минуси на материала 1Зидария на лагерни и самоносещи стени от газови силикатни блокове

когато се строят сгради - това е икономически и прогресивен метод, който се радва на значителна популярност. Газовите силикатни блокове, чиито плюсове и минуси са разгледани по-долу, се използват активно поради високите им термични свойства.

Не на последно място в нарастващата им популярност играят малката тежест на блоковете, която е сравнително голяма, защото позволява значително да се увеличи производителността на труда, като се намали времето за построяване.

Основата на газовите силикатни блокове е смес от вар и силикат, допълнена разширени глинени добавки. Резултатът от смесването на тези вещества е химическа реакция, която насърчава образуването на пяна вътре в материала. Използвайки такива блокове при изграждането на стените на сградата, не може да се притеснявате за комфортен престой в нея.

Основни характеристики на газовите силикатни блокове

Както вече беше споменато, блоковете от газ-силикат (чиито предимства и недостатъци са обяснени преди всичко от техните характеристики) имат пореста структура. Поради това, техните ниска топлопроводимост, както и висока пропускливост на парите.

Последният допринася за създаването на микроклимат, благоприятен за човека в стаята. Газовите силикатни блокове не са засегнати от гризачи, насекоми, гниене. Те са устойчиви на огън (те издържат на действието на открит пламък за няколко часа) и в същото време се характеризират с висока устойчивост на замръзване.

Въпреки че плътността на такива единици е малка, те се отличават с високата си якост, така че да могат да се използват при конструирането на носещи стени на сгради.

Газообразни силикатни блокове - плюсове и минуси на материали 2

Съществуващият асортимент от строителни материали позволява изграждането на почти всяка сграда, но уловът е, че изискванията към тях постоянно се увеличават. Строителният материал трябва да бъде трайни и здрави, да има малко специфично тегло и, разбира се, да бъде екологично чисти.

Не всички естествени материали могат да се похвалят с такива характеристики, но газовите силикатни блокове съчетават целия набор от гореспоменатите полезни свойства.

За слабите страни на този материал има висока абсорбция на водата, което намалява неговата устойчивост на замръзване и топлоизолационни свойства. В тази връзка, ако влажността на въздуха е над 75, има нужда от защитна мазилка.

Следващият недостатък на газовите силикатни блокове е намаляването на тяхната топлоизолационна способност с увеличаване на якостта и плътността на материала.

Газови силикатни блокове - предимства и недостатъци на материала 3

Методи за полагане на блокове за газови силикатни стени



Има два начина, по които можете да се ръководите при внедряването на стени от зидария, като използвате блокове с газ-силикат (плюсовете и минусите на всеки от техните собствени начини).

Тези методи се различават главно от използвания материал, който може да бъде циментов разтвор или лепило. Коефициентът на топлопроводност и на двата материала надвишава тази стойност за бетонния бетон.

Следователно следва заключението - с по-малка дебелина на шева, къщата ще бъде по-топла. С лепеща зидария, дебелината на фугата варира в рамките на 1-3 mm, а в случай на цимент е 6-10 mm. Съответно, при полагане на стени с газ-силикатни блокове, използващи лепило, къщата ще бъде по-топла.

Освен това, въпреки че цената на лепилото е много по-висока от цената на циментовия разтвор, той се използва по-икономично 5 пъти.

При залепването на блокове от силикатни газове обаче се използва и циментовата каша. Необходимо е за полагане на първия ред и действа като изравняващ слой и закрепващ компонент.

Газообразни силикатни блокове - плюсове и минуси на материали 4

Технология за зидария

Използвайки като материал за изграждането на стени газ-силикатни блокове, плюсовете и минусите на които определят самата технология за зидария, трябва да се помни, че под блоковете трябва да има основа.

Тъй като газовите силикатни блокове се характеризират с високи хигроскопични свойства, влагата от разтвора може бързо да премине в блока, когато е инсталирана. Можете да предотвратите това - за това ще трябва да намокрите повърхността на блока, който ще лежи върху циментовия разтвор.

Самото зидане започва от най-високия ъгъл на мазето - след поставянето на първия ред блоковете трябва да бъдат подравнени строго хоризонтално с циментов разтвор.

Следващите редове вече могат да бъдат поставени върху лепилото (може да се случи, че последният блок от газобетон в пълен размер не се вписва в основата).

Важно е да запомните, че при изграждането на стени от блокове с газ-силикат, всеки от четвъртия им ред трябва да бъде подсилен. За тази цел целият ред се олющва и получената shtroba се използва за полагане на металната армировка, която след това се излива с циментова замазка.

Газообразни силикатни блокове - плюсове и минуси на материали 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Решаваме, че е по-добре да използваме газови силикатни или пянови блоковеРешаваме, че е по-добре да използваме газови силикатни или пянови блокове
Газовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкцияГазовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкция
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Газообразният силикат блокира техническите характеристики на материалаГазообразният силикат блокира техническите характеристики на материала
Характеристики и приложение на газови силикатни блоковеХарактеристики и приложение на газови силикатни блокове
Как да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къщаКак да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къща
Какви са размерите на газовите силикатни блокове?Какви са размерите на газовите силикатни блокове?
Как да поставяме блоковете правилно?Как да поставяме блоковете правилно?
Газове силикатни блоковеГазове силикатни блокове
» » Газо-силикатни блокове за стени плюс и минус материал
© 2021 BggeHat.com