Характеристики и приложение на газови силикатни блокове

Характеристики и приложение на блокове за газообразен силикат 1дизайн газов силикат

започна преди повече от 100 години - първите опити за получаване на този материал бяха извършени в началото на миналия век. Технологията за изработване на материала е усъвършенствана от шведския архитект Ericsson - това се случи през двадесетте години на двадесети век. Патентът за производство на газов силикат е получен през 1924 г. Що се отнася до използването на определени физични и механични свойства за производството на автоклавни блокове, с които е възможно да се придадат определени физични и механични свойства на крайния продукт, то не бе приложено до 10 години. Използва се при изграждането на блокове газ-силикат, чиито характеристики са на високо ниво, в момента имат отлично съотношение цена / качество.

Газообразният силикат е клетъчен строителен материал, който се получава в резултат на разпенващ разтвор. Той включва фин пясък, вода и вар. Активната съставка е магнезиеви прах или алуминиев прах.

Обикновено височината и дължината газови силикатни блокове са приблизително еднакви и са съответно 300 mm и 600 mm. В дебелината на блоковете могат да бъдат 100, 200 и 300 mm.

Къде се използват блоковете от силикатни газове?

В зависимост от плътността на газовите силикатни блокове, те са разделени на няколко вида: структурни, структурни, топлоизолационни и топлоизолационни (всеки от които има отделен обхват на приложение). Структурни блокове, чиято плътност е над D700, се използват при конструкцията на носещи стени в сградите, броят на етажите, в които, както обикновено, не повече от три.

Плътността на строителен топлоизолационен блокове силикат варира от D500 за D700, което ги прави подходящ материал за дялове на устройството между камерите и стените, височината на която не е повече от два етажа. D400 изолационните блокове с плътност имат най-ниска якост и висока порьозност.

Споменатите по-горе характеристики на блоковете и причина тяхното използване като материал, който увеличава термичните свойства на стените.

Характеристики и приложение на газови силикатни блокове 2

Характеристики на газовия силикат

Газовите силикатни блокове, чиито характеристики ще бъдат разгледани по-долу, могат да бъдат произведени чрез метод без автоклав и автоклав. Първата предполага замразяване на работната смес при естествени условия. Материалът в този случай е по-евтин, с по-лоши характеристики в якост и по-голямо свиване.

блокове, направени с помощта на по-енергоемко и технологично производство на автоклави, могат да имат по-добри свойства.

В допълнение към вече разгледаната плътност, основните характеристики на този материал са топлопроводимост и устойчивост на замръзване. Най-ниските индикатори за топлопроводимост са блоковете с конструктивен дизайн, най-високите - блокове за топлоизолация. Що се отнася до устойчивостта на замръзване на газовите силикатни блокове, този параметър директно зависи от тяхната структура и клетъчност.



При обем на порите от 200 до 0,1 μm в диаметър, блоковете са опасни, по-малко от 0,1 μm са безопасни, повече от 200 μm са запазени. По принцип всички газови блокове се характеризират с достатъчно висока устойчивост на замръзване, която е 15, 25 и 35 цикъла.

Характеристики и приложение на блокове от силикатни газове 3

Предимства и недостатъци на газовия силикат

Газовите силикатни блокове, чиито характеристики в много отношения надминават тези на други строителни материали, имат много предимства. Характеризира се с добри блокове за пропускливост на парите, които оптимално засягат вътрешния микроклимат.

Тези единици перфектно защитават срещу външен шум, запазват топлината и осигуряват пожарна безопасност - в рамките на няколко часа предотвратяват разпространението на огъня. С относително големите си размери, газовите блокове са леки, които заедно с идеалната геометрия и лекотата на обработка ви позволяват бързо да издигнете структура от тях.

Характеристики и приложение на блокове за газообразен силикат 4

Важно предимство е цената на този материал - изграждането на къща от него ще струва много по-малко, отколкото от тухла.

Заедно с предимствата, газовите силикатни блокове също имат недостатъци. Произведен с различни вредни вещества, блоковете не са благоприятни за околната среда, и поради висока абсорбция на вода може да се намалиха звукоизолиращи и топлоизолационни свойства и става възможно да се оформи формация.

Не може да се похвали с този материал и сила - с механичен ефект, лесно се разпада. Къщите, построени с използването на газо-силикатни блокове, лесно се свиват - в резултат на това могат да се появят пукнатини на повърхността.

Ако искате да построите къща от такива блокове, не забравяйте, че според статистическите данни животът на сградата е (по средни показатели) за около двадесет години.

Характеристики и приложение на блокове за газови силикати 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Газовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкцияГазовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкция
Газообразният силикат блокира техническите характеристики на материалаГазообразният силикат блокира техническите характеристики на материала
Газо-силикатни блокове за стени плюс и минус материалГазо-силикатни блокове за стени плюс и минус материал
Как да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къщаКак да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къща
Какви са размерите на газовите силикатни блокове?Какви са размерите на газовите силикатни блокове?
Газирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къщаГазирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къща
Как да се изгради една къща МатериалиКак да се изгради една къща Материали
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Използване на газобетон в строителството на къщиИзползване на газобетон в строителството на къщи
Изграждаме стени от газобетонИзграждаме стени от газобетон
» » Характеристики и приложение на газови силикатни блокове
© 2021 BggeHat.com