Как да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къща

Когато трябва да се използва лек бетон по време на строителството, се изисква да се знае как да се изчисли количеството газ-силикатни блокове на къща. Можете да купите газ силикати за различни цели, например, те могат да бъдат използвани за издигане на стени, могат да бъдат преградни стени, за да се организират вътрешни помещения. Можете да купите стоките поотделно или в кубически метри. Това показва необходимостта да се определи, дори преди началото на работата, колко газ силикати или какви количества се изисква.

Дом на блокове газ-силикат

Къщите от газо-силикатни блокове имат достатъчно високи топлоизолационни характеристики, поради което се препоръчва да се изолират само в райони със силни студове.

Особености на изчисленията

Първоначално е необходимо да се определи сам колко блока се съдържат в 1 куб. М3. Ако за изграждането на къщата са избрани газови силикати с размери 200х300х600 мм, тези параметри могат да бъдат превърнати в метри. Един метър съдържа 1000 мм. Така че, брикети размери в метри, са както следва 0,2h0,3h0,6 м За да проверите количеството на единица продукт, е необходимо да се размножават помежду си данните -. Вземи 0036 m3. За да се определи броят на блоковете газ-силикат в 1 m3, този обем трябва да бъде разделен на обема на една единица стоки, което ще даде стойност от 27,8. Такъв брой блокове с горните размери се съдържат в 1 m3.

След това можете да изчислите броя единици стоки за изграждане на къща. За конкретен случай трябва да се използват определени параметри.

Пример за изчисляване на брикети

Таблица на характеристиките на газовите силикатни блокове

Таблица на характеристиките на газовите силикатни блокове.

За да се изчисли количеството на необходимия обем стоки, е необходимо да се извършат някои действия:

  • Изчислете периметъра на стените в къщата, включително и навън;
  • определяне на площта на стените, за които периметърът им трябва да бъде умножен по ширината.

Следващата стъпка е да се изчисли продуктът на ширината и дължината на всеки прозорец и врата, след което да ги сгънете.

От областта на елементите, които трябва да бъдат издигнати, е необходимо да се отстранят зоните на отворите. Това ще помогне да се определи площта на зидарията. Последната стойност трябва да бъде умножена по дебелината, докато обемът на материала в кубични метри ще бъде получен, което ще достигне до зидарията. Ако този параметър е разделен на броя парчета материал в 1 m3, това ще покаже колко брикети са на парчета.



Сега можем да разгледаме конкретен пример, който ще ни позволи да разберем колко брикети ще бъдат необходими за дадена къща. С цел да се направи правилно изчисление на количеството на материала, който трябва да намери дом в самолета на параметри, като ширината и дължината на сградите (всички цифри са в метри): + 10,800h2 24,000h2 = 69,6. Този индикатор определя проектната дължина на външните елементи на сградата.

Предимства на стените от блокове газ-силикат

Предимства на стените от блокове газ-силикат.

Сега планът трябва да намери прогнозната ширина на сградата. В този случай тя е еквивалентна на 2,70 м, докато вертикалната част е 0,4 м, с изключение на общата височина на сградата. По време на полагане на външни елементи инсталацията ще бъде направена така, че ширината на издигнатата част на къщата да е равна на 0,3 м, т.е. тухлената зидария ще бъде ограничена до 0,2 м височина.

В процеса на ерекция се използва разтвор, основаващ се на цимент и пясък, образувайки шевове с вертикални параметри от 0,015 м, което е вярно за един ред зидария. Така, като се вземе предвид сместа, е възможно да се вземе като основа височината на продукта в зидарията в рамките на 0.215 m.

Сега можете да изчислите броя на редове за изграждане на къща: 2,70 трябва да бъде разделена на 0,215, първата стойност се представя от проектната ширина на стените, а втората - от височината на продукта. Получаваме стойността 12.56, която ще определи числото.

При изграждането на къща не се прилага полагане в ½ блок, така че можете да вземете като основа за 13 реда. Възможно е да се изчисли площта на външните елементи, както следва: 69,6x2,6 = 180,96 m2.

От тази фигура е необходимо да се изважда продуктът от дължината и ширината на всички отвори. В този пример продуктът е 30,3 м2. От първата цифра е необходимо да се извади втората, в крайна сметка ще бъде 151 м2. За да се определи броят единици на 1 м2, струва 0.2 м (височина), за да се умножи с 0.6 м (дължина), което ще даде 0.12 м2. Освен това, 1 m2 трябва да бъде разделен на 0,12, това са 8,33 продукта. Сега е необходимо да се определи колко брикети ще се вземат, за да се издигнат външните елементи, като се вземат предвид отворите: 151 m2 (площ на стените) трябва да се умножи по 8.33, което е равно на 1258 парчета.

Къщата може да бъде завършена след строителство, след като завърши външната повърхност на фасадата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Как да изчислим броя на блоковете пяна на къщаКак да изчислим броя на блоковете пяна на къща
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Газовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкцияГазовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкция
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Газообразният силикат блокира техническите характеристики на материалаГазообразният силикат блокира техническите характеристики на материала
Характеристики и приложение на газови силикатни блоковеХарактеристики и приложение на газови силикатни блокове
Газо-силикатни блокове за стени плюс и минус материалГазо-силикатни блокове за стени плюс и минус материал
Какви са размерите на газовите силикатни блокове?Какви са размерите на газовите силикатни блокове?
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
» » Как да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къща
© 2021 BggeHat.com