Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество

Почти всеки, който реши да построи собствена тухлена къща, иска да бъде добър и красив и без висококачествен строителен материал е невъзможно да се постигне това. На строителния пазар има тухли от европейски и руски производители, от различни марки и видове и понякога е трудно за неограничен купувач да определи това изобилие. По-долу ще разгледаме предимствата и техническите характеристики на някои видове тухли.

Тухла, керамика

Този тип тухли принадлежи към най-популярните видове. Керамични тухли, по-специално червени, могат да бъдат приписани на универсални строителни материали с доста широка употреба. Той е изработен от червена глина, използвайки метода на изпичане на пещта, след което тухла придобива червен нюанс. Въпреки че в строителния пазар могат да се представят керамични тухли и други цветове. На сайта kirpic.by можете да си купите керамични тухли на достъпна цена.

Високата твърдост и здравина, ниската степен на абсорбция на водата са основните предимства на този материал. За положителните параметри на керамичните тухли също е възможно да се включи топлинна устойчивост и висока устойчивост на естествени неблагоприятни ефекти. Обикновено се използва за изграждане на фундаменти, подови настилки, изграждане на колони и арки, за камини и печки.



Силикатна тухла

Произвежда се силикатна тухла от вар и пясък, като се прилага метод за пресоване и обработка в автоклав. От нея са издигнати както жилищни, така и промишлени сгради, използвани за издигане на вътрешни стени и за облицоване на външни стени. И за полагане на външни стени, фундаментни устройства, зидария на печки и камини, силикатни тухли не се използват, защото не са много устойчиви на високи температурни условия и имат висока степен на водопоглъщане.

Сред основните предимства на този тип тухла могат да се отбележат добра топлоизолация, както и звукоизолиращи свойства. При закупуване на този материал е желателно да се обърне внимание на такива параметри като устойчивост на замръзване, сила и степен на абсорбция на водата. Но силата е основният критерий, който се обозначава с буквата "М" и редица цифри. Тухличките, означени като M 100, трябва да издържат сто килограма натоварване на 1 квадратен сантиметър от повърхността му. Силикатни тухли M 75 - M 125 обикновено се използват за изграждането на едноетажни сгради, а за многоетажни сгради се нуждаете от тухли M 300.

Заслужава си да се има предвид при избора на тухла, степента на нейната устойчивост на замръзване и абсорбиране на влага, т.е. колкото по-голям е първият индекс, толкова по-нисък е вторият, толкова по-добре. Обикновено абсорбцията на влагата е показана в диапазона 6-14. И устойчивостта на замръзване на всяка тухла е отбелязана с буквата "F" и показва колко замръзвания и размразявания може да издържи. Ако е указано F15, това показва, че тухла ще издържи на 15 замръзвания и размразяване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Благоприятна конструкция с производство на тухлиБлагоприятна конструкция с производство на тухли
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Огнеупорни тухлиОгнеупорни тухли
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
Как да изберем тухла за изграждане на печка или каминаКак да изберем тухла за изграждане на печка или камина
Стенни керамични материалиСтенни керамични материали
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?
Приложение на облицовъчни тухлиПриложение на облицовъчни тухли
» » Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
© 2021 BggeHat.com