Изграждане на история за развитие на тухли и ключови типове

Строителни тухли: история на развитието и ключови типове

Да започнем с историята на тухла

Трудно е да си представим строителния пазар без материал като тухли. Тухла е изкуствено създаден материал от суровини чрез изпичане при високи температури и пара. Този материал се счита за най-стари от векове. От него са построени древен Египет и Рим. Известни за всички Великите пирамиди са построени от неплодородни тухли. Повечето от тях, както и Великата китайска стена са земята, а най-старите известни земни работи в Ерихон са живели 9000 години. В Англия има десетки хиляди удобни домове, много от които стоят повече от пет века. Съдейки по горепосоченото, къщата с килими може да оцелее в рамковите къщи, предназначени за обслужване повече от 50 години. Добра къща, подобно на всяка конструкция, е важна за добрия покрив и фундамент за защита от разрушаване на водата.

Няма граници за съвършенство. Човечеството преди 200 години започна да мисли как да подобри тухла. Най-напред тухлата се оформяше на ръка и наподобяваше производството на хляб. Тухлетата се формова от глина и вода с добавянето на други добавки, след което формован продукт се изсушава на слънце. С течение на времето хората осъзнават, че този строителен материал, ако е изпечен във фурната, е много по-силен. От това всичко започна ...

Технология за подобряване на тухли като строителен материал

През 18-ти век те започнали да добавят нарязана слама, която при изгарянето започва да образува пори, като по този начин улеснява тухлите. През 19-ти век те се опитали да добавят фино смлени въглища към глината, докато изгарянето им оставя порите по-равномерно. От този период те започнаха да произвеждат перфорирани и порести видове този строителен материал, който е един от най-популярните и популярни в целия свят. Оттогава не е трудно да се поръча тухли за всяка строителна работа, след като са получили квалифицирана консултация относно правилността на избора на този или на този тип: от производителя до ценовата политика за стоките. Преди около двеста години в Америка, Европа и Русия изглежда лека тухла с две, четири и осем дупки. Тухлена сграда започна да се разпространява по целия свят.

Тухла отнасят до малките-парчета от материал, който отнема много разходите и времето за стайлинг му, но поради своята екологичност, дълготрайност и устойчивост на огън не губи значение и до днес и продължава да се използва широко за строителство на сгради и огради. Този материал е много силен и издръжлив, дори и в сравнение с метала, който се поддава да ръждясва и дървата, които са податливи на гниене и различни гъбички. Къщата, построена от глинени тухли, перфектно запазва вътрешния микроклимат и здравето на собственика.

Ключови типове тухли



Тухлата е пълна и куха с различна сила на якост и различна устойчивост на замръзване. Много важен индикатор за тухлите е водопоглъщането. Гледан контакт строителен материал е постоянно изложен на атмосферата утаяване и по-ниска абсорбция на вода, по-малко то придава на влага и по този начин не отделя външната си страна и е по-малко податливи на допълнително разграждане. По размери три категории тухли са разделени: единични, един и половина и двойни.

По тип: керамични, клинкерни, хипер-пресовани, силикатни и шлакови тухли.

Приложение: тухла обикновен (zabutovochny) и облицовка.

Образуването на цената на тухла се отразява на марката, размера, материала и разбира се производителя. Производството на европейски фабрики е много по-скъпо от местните, не само заради себестойността, но и поради транспортните разходи.

Кандидатствайте днес тухла в различни области: строителство на фондацията, екстериор, окачени фасади, строителни облицовки, интериорни, печки, камини, комини и др ...

На материалите на обекта: https://eos-klinkier.com.ua/

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухлена къщаТухлена къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
Огнеупорни тухлиОгнеупорни тухли
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
Как да разпознаете дефектна тухла?Как да разпознаете дефектна тухла?
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?
» » Изграждане на история за развитие на тухли и ключови типове
© 2021 BggeHat.com