Къща от тухли, обещание за качество и издръжливост

Към днешна дата има все повече нови материали за изграждане на къща. Но тухла все още не се отказва от своята позиция, в сравнение с други съвременни материали. Неговата популярност се дължи на факта, че той има огромен брой плюсове и в същото време практически няма отрицателни качества. Къщите, изработени от тухли, не губят добър външен вид за 100 години, а понякога и повече. Също така, тухла е устойчива на замръзване, не се страхува от въздействието на агресивни среди, но за сила, и не си струва да се спомене. Това не са всички предимства на тухли като материал за изграждане на къща.

Онлайн Gaminator

При изграждането на къща и тухла е необходимо да се вземат предвид някои специални моменти. Тъй като теглото на дадена тухлена къща е достатъчно голямо, за предпочитане е тя да се построи върху фундаментна лента, на глинен участък, който трябва да бъде погребан до ниво, по-голямо от дълбочината на замръзване на почвата. За свиване на места с глинеста почва е достатъчна 1 година. Ако къщата е построена на площадка с пясъчна почва, по-добре е да се консултирате с геолог преди да започнете строителството.



За да се намали консумацията на материал, е разработен ефективен метод на зидария. Според тази технология два реда тухли лежат успоредно един на друг и в пространството между тях се поставя топлоизолационен материал.

Къщите, изработени от тухли, могат да бъдат изградени от различни видове тухли, като: силикат - е изработен от кварцов пясък, керамика - е направен от глина с последващо печене. Също така, тухла може да бъде класифицирана според вида на приложение, в съответствие с тази класификация, тухла е разделена на сграда и облицовка. В допълнение към изброените видове, има и топлоустойчива тухла, тя може да издържи на температура от 1500 градуса. Следващата класификация е кухи и пълни тухли. За намаляване на товара върху основата се използва куха тухла. Предимството на кухи тухли също е неговата добра топлинна проводимост, при използването му не можете да използвате нагревател. Пълната тухла се използва по-често от куха тухла, но е най-целесъобразно да се използва при строеж с тежко натоварване върху конструкцията.

Както и в старите дни, днес тухла остава на същото високо положение. Но строителството с неговото приложение не е много евтино. Чрез изпитание и грешка в този случай не можете да отидете, затова е най-добре да потърсите помощ от професионалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Тухлена къщаТухлена къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Къщи с икономичен тип, които са по-добриКъщи с икономичен тип, които са по-добри
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
Огнеупорни тухлиОгнеупорни тухли
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
» » Къща от тухли, обещание за качество и издръжливост
© 2021 BggeHat.com