Какво е по-добре да се построи къща?

Днес в строителството на къщи и вили те предпочитат да използват тухли, газ блок или керамични блок. Ако търсите идеалния материал за изграждане на вашия дом, тогава ще кажем веднага, че той не съществува. В конкретен случай този или онзи вариант е подходящ.

Ако говорим за тухлена къща, тогава в такава конструкция се използват така наречените ефективни тухли, в които има много кухини. Има три основни типа на този материал: единични, едно и половина и двойни тухли. По принцип такъв материал е най-издръжлив, без максимална огнеустойчивост на сградата. Структурната му здравина е 50-150 кг / см2. Но в същото време тухла е най-тежкият материал. Така че за една тухлена къща се нуждаете от солидна основа. Топлинната проводимост на тухла е по-голяма от тази на бетонния бетон, затова се смята за по-хладен материал, а стената от него трябва да е по-дебела. Нека да сравним: за газобетонната стена има достатъчно дебелина от 400 мм, а за тухла - най-малко 500 мм. Това се оказва потреблението на тухли в строителството повече.



Според грубите оценки за всеки квадратен метър квадрат с дебелина 360 мм трябва да похарчите 180 тухли. Също така в процеса на изграждане внимава разтворът не влиза слой затопляне, тъй като тя намалява топлоизолационни свойства на изолацията. Предимствата на една тухлена къща включват факта, че нейният материал абсорбира добре влагата. Тук най-важният ще бъде първият слой от тухли: от това как е положено, влагата на стената ще зависи. Тухлата е по-надеждна и устойчива на замръзване. Такава къща няма да се губи от десетилетия.

Къщата на керамичния блок е изградена от кухи блокове, които се състоят от пореста керамика. Тези блокове могат да имат различни размери. Процесът на издигане на стените е много по-бърз и от двете страни на стената на зидарията ще има плоска повърхност, така че може лесно да бъде подрязана. Материалът има надеждност, добра топло и звукоизолация. Недостатъците включват крехкостта на материала и трудността при използване на възлови връзки.

Къща газобетонни се има по-добра изолация, когато се използва за определяне на материал tonkoshovnuyu съединител вместо цимент пясък и разтвор. Също така, газовите блокове ще бъдат най-икономичните и леки материали в строителството, но силата им не е толкова висока, колкото в предишните два варианта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Изграждане на история за развитие на тухли и ключови типовеИзграждане на история за развитие на тухли и ключови типове
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Тухлена къщаТухлена къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Облицовани с фасадни тухли тухлени къщиОблицовани с фасадни тухли тухлени къщи
Как да поставим стенаКак да поставим стена
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
» » Какво е по-добре да се построи къща?
© 2021 BggeHat.com