Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща

Броят на тухлите в 1 куб.м зидария - ние изчисляваме разходите за изграждане на тухлена частна къща 1Тухленото строителство е популярно от няколко столетия, въпреки факта, че всяка година производителите на строителни материали измислят нови, по-удобни, евтини и практични материали. Предимства на къщи от тухли

много, обаче, трайността на изграждането на тухли, доброто спестяване на топлина, възможността за обмен на въздух и безопасността на използваните материали - остават някои от основните причини, поради които хората продължават да избират тухли вместо други материали. При изграждането на тухлена сграда винаги възниква въпросът как изчисляване на броя на тухлите в 1 м3 зидария и как да разберете колко е необходимо за цялата сграда.

Излишък тухла ще доведе до ненужни финансови загуби, а дефицитът му може да увеличи продължителността на строителството. Ето защо е толкова важно да се правят правилните изчисления. За това как да направите това, нашата статия ще ви каже.

Определяне на броя тухли в куба

Колко тухли в 1м3 зидария, зависи от размера на тухла, която пряко се отразява на обема на тухли, и един - по своя брой в куба. По този начин, за да изчислите колко тухли в един кубичен метър, трябва да знаете размера на използваните тухли.

  • Да предположим, че това ще бъде стандартна единична тухла с размер 250x120x65 мм. В този случай обемът на една тухла е равен на 1950 кубични сантиметра, т.е. в 1m3 513 тухли от посочените размери.
  • Размерите на тухла са 250х120х88 мм, а обемът е 2640 куб. См. Има 379 такива тухли в един куб.
  • Двойната тухла е най-голямата, размерите й са 250x120x138 кубически сантиметра, а обемът е 4140 cm3. Един кубичен метър съдържа 255 парчета такива тухли.

Тези изчисления се дават без да се отчита дебелината на фугата, която е средно 5-10 мм. Общоприето е, че един кубичен метър тухлена зидария съдържа 400 стандартни единични тухли, 302 тухли и 200 броя двойни тухли.

Броят на тухлите в 1 м3 зидария - ние изчисляваме разходите за изграждане на тухлена частна къща 2

Изчисляване на необходимия брой тухли

Дължината на тухла обикновено е 25 см, а широчината - 12 см. В зависимост от предназначението могат да се използват двойни тухли, единични или половин тухли.

  • Едната тухла е с дебелина 3.8 см. Тази тухла се използва за изграждане на стени, стълбове и прегради. Претеглят такъв камък около 3,5 кг. При издигането на стена от тази тухла ще са необходими 51 камъка.
  • Тухли с дебелина на стената 8.8 см. 1 метър от стената от камион ще изисква 39 камъка.
  • Двойната тухла е най-дебелата - 13.8 см. Купува се специално за високоскоростно издигане на конструкции. Метровата стена на тези тухли ще се състои от 29 парчета.

Броят на тухлите в 1 м3 зидария - ние оценяваме разходите за изграждане на тухлена частна къща 3

Изчисляване на консумацията на тухли в изграждането на частна къща

Например изчислението заема къща от два етажа с височина 3 метра и същите стени по цялата дължина на периметъра от по 10 метра.



Общата дължина на стените е 40 метра, а площта им се изчислява по формулата 40м х 2м х 3м = 240м2. Представете си, че зидарията ще бъде изпълнена от един и половина керамичен камък. Дебелината на стената е 2 тухли. По този начин, брой тухли в 1м3 зидани стени ще има 156 камъни при обичайния съединител "на кръстовището".

Съответно, ако общата площ на къщата е 240 м2, а дебелината на стената е 0.5 м, тогава обемът на зидарията ще бъде равен на 120 кубически метра. В този случай, за изграждането на къщата ще изисква 18,720 тухли.

Броят на тухлите в 1 м3 зидария - ние изчисляваме разходите за изграждане на тухлена частна къща 4

Тези изчисления са дадени, като се вземат предвид зоните на прозорците и вратата, които трябва да бъдат извадени от общия обем. В допълнение, количеството тухли в 1 куб.м зидария ще бъде по-малко с още 25 от полученото количество след използване на циментов разтвор. Освен това не трябва да забравяме за изграждането на вътрешни прегради, които са направени от една тухла в един слой.

Площта на вътрешните стени се изчислява по начин, подобен на описания по-горе. От получената площ се изважда площта на входовете и 25 на хоросан.

Тези изчисления са дадени за къщата, която ще бъде построена тухли "в задника". Когато използвате друг начин за полагане например кладенец, трябва да изчислите не обема, а площта.

При изчисляването на тухла трябва да се има предвид, че заслужава да се вземе с 5 марж от полученото в резултат на изчисленията, тъй като средствата, изразходвани за 5 тухли, не са сравними с доставката на същото количество материали.

Броят на тухлите в 1м3 зидария - ние оценяваме разходите за изграждане на тухлена частна къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухлена зидария за частно строителство в РусияТухлена зидария за частно строителство в Русия
Колко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолацияКолко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолация
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Как правилно да слагате тухлите самиКак правилно да слагате тухлите сами
Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Благоприятна конструкция с производство на тухлиБлагоприятна конструкция с производство на тухли
Тухлена къщаТухлена къща
» » Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
© 2021 BggeHat.com