Колко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолация

Колко тухли в 1м3 зидария в трислойна стена с изолация 1

Използва се трислоен метод за полагане на стената, когато се изисква значително затопли къщата, сграда. Най-подходящ е типът инсталация в райони, където влажността и студът са чести, силни снеговалежи. За да построите къща от този тип, трябва да знаете много: от колко тухли в 1 куб.м зидария, до материала, от който ще бъде направен покривът.

Този вид работа обаче може да се осъществи по два начина: с помощта на специалисти или самостоятелно, без да се свързвате с фирмата. В същото време, трябва да се отбележи редица подробности: разполага с трислойни стени, какъв материал е най-добре използвани при строежа му, това, което особеност на този проект, както и как да се изчисли точното количество тухли. За да се справим с всичко това, нека се обърнем към следните раздели.

Какво представлява трислойната зидария

В миналото зидарията е била еднопластова и се състои само от тухли, които не можаха напълно да осигурят добра топлоизолация в помещението. Сградите трябваше да бъдат изградени от дебели, метри и повече стени, което беше много неудобно и скъпо, плюс това едва се плащаше за себе си. С появата на различни видове изолация, развитието на техниката на обръщане към външната страна на сградата, нещата вървят по-бързо.

Беше изобретен този вид полагане на стени, който се състои от три слоя. Външният и вътрешният слоеве се състоят от редици тухли, положени със стоманена мрежа за укрепване на стената, централният слой се състои от топлоизолационен материал, минерална вата.

За отбелязване: няколко см от минерална вата в състояние на топлоизолация се конкурират с метрова тухлена стена. Укрепването на топлоизолацията може да се постигне с нагревател, който може да се използва както от вътрешната страна на помещението, така и отвън.

Освен факта, че стените са един вид сандвич от 3 части, между тези части все още запазват специални въздушни междини и могат да се инсталират допълнителни материали и строителство, общата сума на която засяга колко тухли в зидария 1m³ ще в крайна сметка.

Колко тухли в 1m³ зидария в трислойна стена с изолация 2

Какви материали се използват при изграждането на такива стени

На първо място, стената се състои от тухли, минерална вата и свързваща смес. Тухла може да бъде от всякакъв вид. Първоначално тя варира по размер: тя е единична, една и половина и двойна от размера. Наскоро беше направен нов тип тухли, направени по стандартите на еврото, чиято дебелина е по-малка от обичайната.

Друг вариант за групиране на тухли е видът материал. По този начин тухлите са все още силикатни и керамични, както и глинени кухи пластмасови или полусухи пресования. Всички те се различават помежду си не само по размер, но и по масите.

Топлинната изолация също е различна, въпреки че най-често се използва минерална вата. То може да бъде и експандиран полистирол. Основно се използва минерална вата, защото е екологично чист и безвреден, е известен като добър звук абсорбатор, пожарозащитните, може значително да намали разходите за отопление през отоплителния сезон.



Разширеният полистирол се характеризира с факта, че той е относително евтин в сравнение с минералната топлоизолационна материя, има лек тегло и е лесен за инсталиране. Недостатъкът на този тип топлоизолационни вещества е, че те имат ниска пропускливост на парите. Просто казано, колкото повече слоеве са в стената, толкова по-голяма е влажността в помещението. Този факт трябва да се вземе предвид по време на монтажа.

Средната версия между тези два материала е плоча от стъклени щапелни влакна. Сравнително евтин, екологичен, паропропусклив с влагоустойчива свойства, устойчив на огън, устойчив на температурни промени.

Колко тухли в 1m³ зидария в трислойна стена с изолация 3

Как да изчислим броя тухли на единица зидария

Има определени стандарти за тухли, които са документирани. Параметри на основната тухла, единична, - 250: 120: 65. Дебелината на една половина се увеличава до 88 мм, а двойката има размери 250: 120: 140. Евро стандартът има цифри от 250: 85: 65.

Така, в зависимост от размера, се изчислява колко тухли ще бъдат разположени в 1 куб.м зидария. Това може да се изчисли, като се вземе като база общият брой на кубични милиметра на кубичен метър и съответно разделянето му на общия обем на една тухла.

Колко тухли в 1м3 зидария в трислойна стена с изолация 4

Също така е важно да се вземе предвид ширината на топлоизолационния материал, използван в средата на стената. Обемът му се изчислява и въз основа на известните размери на изолацията на метър от стената, след което обемът на изолацията се отнема от кубическия метър.

Получената фигура отново е разделена на тухлен обем, така че броят на тухлите е показан като се взема предвид топлоизолационния слой.

Плюс това, трябва да вземете предвид обема на хоросанните стави, те заемат не толкова място, колкото изглежда на пръв поглед, и нагревател, който може да бъде поставен на един или два слоя - отвътре и отвън.

Така че ние научихме колко и какво е необходимо за полагане на стените в три слоя, и която има характеристиките на материала и колко важно е директно при полагането на бъдещата сграда на стената.

Колко тухли в 1м3 зидария в трислойна стена с изолация 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стениКакво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Видове и избор на тухли от строителни материалиВидове и избор на тухли от строителни материали
Тухлена къщаТухлена къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Как да изчислим потреблението на тухли за зидарияКак да изчислим потреблението на тухли за зидария
» » Колко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолация
© 2021 BggeHat.com