Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?

Как е свързването на зидария от тухли - майсторски клас 1Материал тухла по специален начин, под бара - достатъчно капацитет процес, изискващи някои умения. Човек без опит зидарски работи

така че тухли по този начин, най-вероятно, няма да успее без някаква практика. Въпреки това, ако има поне някаква представа за какъв вид процес е и какъв е теоретичният му фон, всичко може да се развие. В тази статия се обсъжда подробно подобен процес като свързването на зидария от тухли. В допълнение статията представя информация за алтернативни версии на зидария за лице, имитиращи насип, които са много по-лесни за изпълнение.

Полагане на тухли с лебед: характеристиките на процеса

Преди да преминем към директното описание на процеса на вграждане, ние определим какво е това - шлайфането на шевовете зидария от тухли. Специалистите определят, че панелът е специален инструмент, вид шаблон, чрез който се образува много красив и естетичен шев на лицето от хаванчето между тухлите.

Обичайното копеле се представя под формата на дълга метална плоча с широчина около 1 см, чрез която се поставя разстоянието между тухлите и остатъците от строителната смес се отстраняват. Според името на използвания инструмент е дадено наименованието на процеса на естетическите шевове - посявка.

Как е направена зидарията за копелета? Теоретично няма нищо сложно тук, на практика най-голямо внимание се отделя на първия ред зидария. Съществуват няколко начина за изнасянето му.

Как се прави свързването на зидария зидария - майсторски клас 2

  1. За полагане на първия ред в ъглите на стените са монтирани маяци от две тухли, местоположението на които се контролира от конструктивен лазер.
  2. Между двете тухли се простира въже, по което линии се издига първия ред тухли. Важно е нишката да е много стегната, без да се удря. Ако разстоянието между фаровете е твърде голямо, можете да поставите междинен камък - в средата на въжето. Ако продължителността на бъдещата структура е малка, нормалното ниво на строителство е достатъчно.
  3. Втората и всички последователни редове са изложени, като се отчита точното дозиране на сместа за строителството между слоевете. Ето, тогава имате нужда от връзка. Инсталирайки първия ред, той се полага върху хоросана с височина два пъти по-висока от тази на плетене. Тогава се полага тухла върху тази смес. Ако е необходимо, можете да използвате чук.
  4. Разстоянието между тухлите се контролира от бара, която се вкарва в шева - първо от предната страна и след това от задната страна. По този начин тя е изложена всяка тухлена сграда.

На пръв поглед процесът може да изглежда много сложен, но след известно време кодирането ще се извърши на машината - бързо и ефективно.

Тъй като разтворът изсъхва, ще е необходимо да дадете на шевовете красив външен вид. За тази цел вложката се вкарва в шева и чрез надлъжно движение изглажда строителната връзка. Трябва да се помни, че по време на използването на кората трябва да се навлажни, така че шевът да е гладък и красив. След това може да бъде облагородена с помощта на цветна фугираща смес или лак.



Как се прави свързването на зидария зидария - майсторски клас 3

Алтернативен метод за полагане на тухли "под кората"

Изброеният по-горе метод за полагане на тухли не изглежда да е удобен за всички, а някои използват така наречения алтернативен метод за полагане под кората. Такъв метод не включва използването на бара, вместо това се използват конвенционални метални тръби или пръти с диаметър не повече от 1 сантиметър.

Тайната на полагането на тухлите по този начин е, че по двете тухли се поставят два метални пръта. Тогава пространството между баровете е изпълнено с хоросан, а тухленият ред е поставен отгоре. Всички тухли са залепени с гумен чук.

Пруцков за това ще се нуждае от прилична сума, тъй като те могат да бъдат изтеглени само след като няколко нови редици тухли са поставени над него. След това баровете трябва да се измият старателно от строителната смес, след което да могат да се използват отново.

Как се прави свързването на зидария зидария - майсторски клас 4

Предимството на този метод на изчисление е, че след отстраняването на металните пръти се получава красив гладък шев, равномерно напълнен с разтвор. В допълнение, този метод за полагане на тухли е много чист - с внимателна работа от предната страна, практически няма излишък от разтвор, който трябва да бъде остъргван.

Така направените тухли са широко разпространени в строителството на тухлени сгради, където се обръща голямо внимание на красивото лице. Не само тухли, но клинкер плочки, фагот, изкуствен и естествен камък се вписват в корицата.

Как се прави свързването на зидария зидария - майсторски клас 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Как правилно да слагате тухлите самиКак правилно да слагате тухлите сами
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Как да направите устройство за полагане на тухли със собствените си ръце?Как да направите устройство за полагане на тухли със собствените си ръце?
Как да изчислим потреблението на тухли за зидарияКак да изчислим потреблението на тухли за зидария
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Как да поставим стенаКак да поставим стена
Как да изберем микс?Как да изберем микс?
» » Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?
© 2021 BggeHat.com