Как да направите устройство за полагане на тухли със собствените си ръце?

Тухлената зидария има своите трудности, но можете да се справите с тях, ако прилагате самостоятелно изработено устройство за полагане на тухли със собствените си ръце. Това ще позволи не само да се поставят блоковете равномерно, но и ще се позволи да се контролират всички етапи от процеса на полагане на тухли, като се изберат необходимите инструменти за регулиране на общата височина на циментовия разтвор. Това ще намали времето за изпълнение на отделните операции, ще запази решението и ще улесни работата на зидаря.

Чертеж на устройството за полагане на тухли

Устройство за тухлена зидария.

Как се използва устройството?

Основната причина, когато се нуждаете от повишено внимание и точност при производството на произведения, е дефиницията на дебелината на зидария шев. Това трябва да се прави както между отделните блокове, така и в подредени редове. Най-често изчисляването на необходимото количество цимент е невъзможно или е трудно да се извърши. Така че не губете работно време, коригиране на различните слоеве. Това може да повлияе върху качеството на стените на зидарията.

Видове тухла съединители

Видове тухла.

За да се разрешат тези трудности, е създадено специално устройство за монтиране на тухлата от себе си, което може да се използва както от аматьор, така и от професионалист.

Изглежда пластмасов контейнер, който няма дъно. На дъното устройството има спирачки, разположени по протежение на тялото. Те контролират правилното количество циментов разтвор. Адаптацията спира отстрани. Те служат за поддържане на посоката на движение по редицата и не позволяват на устройството да се движи. Това гарантира, че материалът е подреден на голяма дължина при едно движение на контейнера.

След края на работния ден пластмасовият корпус на устройството трябва да бъде внимателно изплакнат от мръсотия. Ако е пропукано, няма проблем с подмяната му. Тя може напълно да устои на естествения абразив - речен пясък, който е признат за главен враг на много инструменти на масоните.

Самоизработващо устройство за подобна работа

Размерите на подобни натоварващи устройства са кратни на размерите на прилаганите блокове или са пропорционални на стените. Ето защо има възможност за настройка, която се прави в зависимост от вида на полагане (в един блок, един и половина или два реда).



Това ви позволява да направите необходимите промени в процеса на работа, например, с корекция на дебелината на шева или да промените ширината на отвора, образуващ лентата на разтвора.

Използвайки такива разработки, можете да направите свой собствен инструмент от този тип.

Инструменти за зидария

Инструменти за полагане на тухли.

За да направите това, просто трябва да вземете материал, който ще има достатъчно якост и леко тегло. Ще бъде необходимо да се мисли за местоположението на основните елементи, така че да е удобно да се работи с устройството.

За такъв домашен продукт можете да вземете пластмасова кутия от продуктите. Можете да го направите сами. За целта в строителния пазар се купуват ПДЧ и винтове. От шперплат направи кутия без дъно. Като спирачки са подходящи стоманени лакти 45 x 45 мм. Те могат да се използват и за ограничители. Събранието не е много трудно. ПДЧ е изработена от ПДЧ без горна и долна основа. На правилните места се пробиват отвори за пробиване на ъглите. Те се завинтват с винтове и гайки. За да улесните трансфера, можете да направите светлинна писалка.

Материали и инструменти за устройството:

  1. Готови пластмасови кутии или плочи от ПДЧ.
  2. Винтове.
  3. Стоманени ъгли.
  4. Електрическа бормашина.
  5. Отвертки и чук.
  6. Рулетка и молив.

Опростяването на различните операции по време на строителството и тяхното висококачествено изпълнение с помощта на специални устройства позволява спестяване на работно време и регулиране на потреблението на материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основни правила и методи на тухлена зидарияОсновни правила и методи на тухлена зидария
Технология на изграждане на стени от блокове от пянаТехнология на изграждане на стени от блокове от пяна
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Тухлена зидария за частно строителство в РусияТухлена зидария за частно строителство в Русия
Как е блокът на шлакатаКак е блокът на шлаката
Как правилно да слагате тухлите самиКак правилно да слагате тухлите сами
Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
» » Как да направите устройство за полагане на тухли със собствените си ръце?
© 2021 BggeHat.com