Стилирането и декорирането на камината

Стилирането и декорирането на камината

В допълнение към факта, че камината е очарователно и стилно декоративно допълнение към дизайна, който създава комфортна атмосфера в жилището, той може да действа и като устройство за допълнително отопление на сградата през зимата.

Монтажът на камината е вълнуваща, но въпреки това изключително трудоемка процедура, която изисква търпение и голяма отговорност. Конструктивната сила, качество и живот на камината зависи от това колко точно е избран материалът и специалната технология на произведението.

За целите на подреждането на външната зидария на камината се използват камъни и червена тухла.

Тухлите трябва да имат права повърхност и лица, трябва да са неделими, без пукнатини и чипове, а също така да имат хетерогенни червено-оранжеви нюанси. Пожарникарят на камината (или по-скоро вътрешността) трябва да се постави от топлоустойчиви материали, по-специално от бетонни блокове. Те се комбинират в монолитна конструкция с използване на специално решение.



Специфичността на хоросана за поставяне на камината е дозировката на съставките на разтвора. В окончателната си форма тя е циментна агрегатна маса, макар че съдържа малко количество цимент. Първо, смес от цимент и пясък се приготвя в съотношение 1: 8, след което се прибавя глинена смес и всичко се смесва, докато се получи еднаква консистенция.

Особеностите на процеса на полагане на печката са както следва: първо, първият ред е изложен със сухи тухли, те са най-тясно пригодени един към друг. Преди полагането на следващия ред тухлите се държат във вода за петнадесет секунди. И огнеупорните тухли просто се изплакват от прах.

Най-напред се поставят ъглови тухли. Връзките, както вертикални, така и хоризонтални, са напълно запълнени с разтвор. Основното е, че каменната зидария трябва да бъде изпълнена стриктно, или по-скоро, докато предишният ред не бъде напълно завършен, не е необходимо да се пристъпи към следващия ред.

До камината беше силна и ви сервираше време, по време на инсталацията е необходимо да се използват по-малко метални части. Ако трябва да инсталирате решетки и врати, трябва да вземете предвид качеството на опъването на метала по време на процеса на нагряване.

Е, гориво брикети за закупуване на камини на изгодни цени, можете да посетите сайта briketbio.ru. Само там ще намерите отлични брикети за вашата камина или печка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проста камина със собствените си ръцеПроста камина със собствените си ръце
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Как да се изгради камина със собствените си ръцеКак да се изгради камина със собствените си ръце
Как да инсталирате фурна с каминаКак да инсталирате фурна с камина
Как да направите камина от печкаКак да направите камина от печка
Инсталиране на камина със собствените си ръцеИнсталиране на камина със собствените си ръце
Коя тухла, която да използвате за камината, изберете подходящата опцияКоя тухла, която да използвате за камината, изберете подходящата опция
Каменна камина със собствени ръцеКаменна камина със собствени ръце
Интериор за хол с камина в стил хижаИнтериор за хол с камина в стил хижа
Как да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръкиКак да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръки
» » Стилирането и декорирането на камината
© 2021 BggeHat.com