Камина за дома Направете правилния избор

камина за домаМного хора, които са в процес на изграждане или просто са решили да направят дома си удобно и да променят нещо, мислят за закупуване на камина. Това наистина променя атмосферата в къщата или апартамента, добавя уют и приятна домашна топлина. Но как да изберем правилната камина, която е подходяща за вас? Някои съвети по този въпрос ще намерите в тази статия и те със сигурност ще ви помогнат при крайния избор.

Затова нека да започнем с факта, че камината включва три основни компонента: облицовката на камината, самата пещ и, разбира се, комина. За начало е необходимо да изберете лице, тъй като трябва добре да допълни вашия интериор. Първо трябва да решите какъв стил на камина трябва да бъде избран, така че да е в хармония с цялостния стил на интериора. Маркирайте основните стилове, в които може да се направи камина - класически, модерен, селски и Hi-Tech.

Друг важен момент е размерът на камината. Размерът на камината зависи от размера на помещението, както и от нивото на топлоизолацията (колкото по-силна е изолацията, толкова по-малък е обемът на камината за отопление на тази стая). На този етап също трябва да определите къде точно искате да поставите камината. Има и четири основни опции за поставяне на камината в стаята: фронтална, ъглова, централна или двустранна. Сега трябва да изберете материала за облицовката и да изберете избора на пещта.



Най-често, когато избирате камина, производителите незабавно предлагат подходящи варианти за пещта, което значително опростява избора. В този случай можете да изберете формата на стъклото (може да бъде права, призматична, заоблена или под ъгъл), материала на пещта (чугун или стомана) и начина за отваряне на вратата (нагоре или настрани). Ако се сравнят чугун и стомана като материали за камина, предимството в стоманата ще бъде по-голяма вариабилност на формите и по-голям ъгъл на видимост на пожара поради по-голямата площ на стъклото. Вратата, която се отваря към страната, ще бъде по-евтино на разходите, но може да бъде леко развалят естетичния вид на камината, когато тя се отвори.

Изборът на камина е доста прост процес, тъй като има много производители, всеки от които ще се радва да ви помогне с избора на камина, идеално подходящ за вашия интериор. Трябва само да обърнете внимание на някои аспекти, за да разберете спецификата и да изберете точно това, което ще ви хареса и ще ви затопли на хладни вечери.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина вратиКамина врати
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Как изглежда холът с камина и телевизорКак изглежда холът с камина и телевизор
Очертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръцеОчертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръце
Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаятаКак правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята
Правила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалистиПравила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалисти
Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериорКухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
» » Камина за дома Направете правилния избор
© 2021 BggeHat.com