Видове и дизайн на камини в модерен стил

В момента придобиването предлага широка гама от камини, изработени в модерен стил с необичаен или класически дизайн. Ето защо понякога даден избор да се направи много трудно и специалисти препоръчват първоначално да определи за себе си това, което трябва да изпълнява функцията на помещението огнище: украсяват си или топлина. Само тогава можете да обърнете внимание на нейния дизайн и други важни точки.

Съдържание

Трябва да се има предвид, че собствениците на апартаменти в многоетажни сгради, особено ако не се намират на последния етаж, едва ли ще могат да си позволят да изградят съществуваща структура. Жителите на частни къщи, такъв проблем, най-вероятно, няма да се отрази. С всичко това, независимо дали става дума за електрическа камина или истинско огнище за изгаряне на дърва, в модерния дизайн дизайнът изглежда много стилен, кратък, но в същото време уютен.

Проста версия със стъклена пещ
Стъклена пещ, гледана от всички страни

материали

Абсолютно всички модерни камини са изработени от висококачествени материали. Това им позволява хармонично да се поберат в стаята, да се съчетаят с атмосферата, но не претоварвайте дизайна.

Сега за производството и довършването на огнищата е обичайно да се използват:

  1. бетон;
  2. оникс;
  3. пясъчник;
  4. керамика;
  5. стъкло;
  6. мрамор;
  7. гранитогрес;
  8. метал.
Касета тип
Камина камина камина


Благодарение на такъв широк избор, всеки ще може да си избере точно тази версия на камината, която ще бъде достойна декорация на своето жилище, ще насърчи почивка и релаксация след дълъг работен ден.

вид

Производителите на отоплителни уреди, и по-специално на камини, произвеждат различни модели, които имат определени конструктивни характеристики, например методът на монтаж може да бъде стенен, окачен или централен.

Азиатски интериор на хола
Интериор в азиатски стил

Те също се различават по вида на горивото: дървесина, електричество, газ или биоматериали. Но дизайнерската част не остана настрана, поради което се предлагат няколко популярни стилистични посоки.

  • Открития на Арт Нуво. Характерна особеност на дизайна на огнището е, че абсолютно всички материали с гладка, груба, матова или лъскава повърхност могат да се използват за облицовката му. Често такива проекти обикновено се инсталират в къщи, изградени от камък, както и с впечатляваща площ.
  • Високотехнологична насока. Една от най-популярните съвременни тенденции е хай-тек. В този стил като основни материали се използват материали като стъкло, бетон и желязо, което означава, че камината може лесно да се произвежда в необходимия обем. Камини в хай-тек стил изпъкват с прости или обратно много сложни форми, спокойни цветове на довършителни материали.
Триъгълни био-камини на пода
Етажни био-камини с триъгълна форма
  • Руска страна. Идеалната версия на камината за селските райони е структура, облицована с естествен камък или качествена имитация на нея. Много е важно цветовата скала и повърхностната текстура на материала да са колкото е възможно повече, съчетани с основните тонове, използвани в интериора. Само в този случай ще бъде възможно да се постигне максимално потапяне в атмосферата на древна страна. Инсталирайте такива модерни камини най-добре в малки къщи, напълно издигнати или частично облицовани с дървени греди или цилиндрични дървени трупи.
  • Класически стил. Инсталиране на камина в къщата, модерният стил на неговото изпълнение може да подчертае само добре поддържаните древни класики, които са в тенденцията за повече от десет години. Универсалният дизайн на продукта може също да му помогне да се превърне в център акцент на закрито, или, обратно, да донесе докосване на комфорт и релаксация. За класическия стил е по-добре да се обърне внимание на огнищата, които имат мраморно покритие или гранит или друг естествен камък. В идеалния случай цветът на конструкцията трябва да бъде типичен бял или кафяв, но можете да опитате и смарагдови нюанси, ако позволява общ интериор. Доста ефективно изглеждащи модерни сортове камини, направени в техниката на стареене, което ви позволява да подчертаете по-нататък дадената концепция.
  • Гръцката версия. Представената версия на дома е съвсем оригинална, в която всички четири страни са отворени за преглед. Камините, създадени в тази посока, се намират в централната част на стаята, и основният материал за тяхното изграждане е качествено стъкло, устойчиво на високи температури. В допълнение към факта, че гръцкото огнище има невероятно претенциозен външен вид, то също така може напълно да се превърне в добър източник на топлина за стаята. Що се отнася до материалите за облицовката, не е необходимо да се прибягва до използването на някакви хаотични елементи, тази камина трябва да бъде задържана.

Практически всички модерни камини могат да бъдат инсталирани в различни стилове на интериора. Те ви позволяват да осъзнавате най-смелите идеи и да въплъщавате нереалистични фантазии в живота. Камините от този стил винаги са оригинални, имат нестандартна форма и високо качество.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практикаЕлектрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?
Вградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтажВградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтаж
» » Видове и дизайн на камини в модерен стил
© 2021 BggeHat.com