Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила

Повечето съвременни жилища са декорирани с активни пожари или изкуствени камини. За тяхното разположение е подходящ хол, кабинет, спалня и дори кухня. Всяка от стаите има свой специален чар, атмосфера и мелодия по различен начин. Само с наличието на истински огън или неговата имитация в стаята можем да постигнем наистина релаксираща среда.

Що се отнася до огромните селски къщи, където стаите разполагат с големи площи и много свободно пространство, тогава няма да е трудно да настроите огнището. Повече проблеми възникват в собствениците на малки апартаменти или селски къщи, където има липса на пространство. Единственият истински изход ще бъде оборудването на стаята с ъглова камина, която идеално се вписва във всеки интериор.

Уютен интериор на хола
Уютен интериор на модерна къща

Предимства и видове

Преди да придобиете някакъв дизайн, е важно да разберете подробно видовете му. Днес потребителите се предлагат да инсталират ъглови камини във вътрешността на всекидневната или друга стая със симетричен или асиметричен вид.

В първия случай задачата на дизайнера или собственика на стаята е да се създаде основна концепция, основана на местоположението на фокуса, т.е. фокусирайки се върху нея, като по този начин се създава симетрия.

Много е важно да изберете правилния ъгъл на стаята за местоположението на продукта, защото трябва да сте сигурни, че камината лесно се вижда от всяко място в стаята, независимо от ъгъла.

Останалите интериорни елементи са инсталирани в огледално изображение или срещу огнището. Специалистите отбелязват, че с използването на тази тактика, отоплението на помещенията ще бъде най-доброто.

Касетъчна камина с голям комин
Касетъчно огнище с голям комин

Камините, които са класифицирани като асиметрични, са елемент от интериора, благодарение на който е възможно да се направи компетентно зониране на помещението, но те трябва да се използват в помещения с голяма площ, където няма място. В този случай разделянето на стаята става без използването на други интериорни елементи.

В зависимост от дизайните характеристики и дизайна на самия продукт, той може да се тълкува като всяка концепция. Освен това в момента в строителните магазини се представя широк асортимент от облицовъчни материали.

Ъгловата камина в интериора помага да се направи цялостен дизайн, той се различава по опростен начин на монтаж, дори и в ситуации, когато изграждането на комин не е планирано по-рано. Що се отнася до вида на камината, в зависимост от желанията, тя може да бъде избрана като отворена или затворена.

Говорейки за предимствата на безплатните продукти, дори при пренос на топлина от само 20, заслужава да се отбележат следните аспекти:

Светлосиня интериор
Свеж интериор в интериор
  1. Продуктът е достатъчно компактен.
  2. Способността да гледате огъня от всеки ъгъл от различни ъгли на стаята.
  3. Допълнително отопление на помещението е създадено.
  4. Високо ниво на сигурност.
  5. Оригиналността на изпълнението.
  6. Разнообразие от дизайн (може би груб в таванско помещение, нежна в стила на Прованс, строго в стила на класиката и много повече).

Все пак винаги трябва да се помни, че изкуствените камини или техните вариации не могат да бъдат единственият източник на топлина в жилищното пространство.

Правила за подбор

Първоначално всички камини са разделени според вида на използваното гориво: дърво, газ, електричество. Какво точно да изберете в конкретен случай зависи само от предпочитанията на собствениците на жилища. Ако само трябва да украсите интериора в допълнение или да подчертаете истинския дизайн на дневната, не преследвайте целта да запазите топлината в къщата, то е напълно подходящо електрически продукт или апаратура на газ.

Електрическа камина в хола
Електрическа ограда в хола

Собствениците на жилища, които при изграждането на камината най-вече се радват на функционални надежди по отношение на отоплението, струва да се даде предимство на капиталовите конструкции, използващи дърво като основно гориво. Тук в ъгловата камина има едно значително предимство - за разлика от правоъгълни и квадратни конструкции, то ще загрее две стени наведнъж. Можете обаче да го инсталирате само в стаята, където има комин.

Интериорен дизайн

Според техническите правила само собствениците на апартаменти и къщи с площ от над 20 квадрата могат да поставят камина в ъгъла на стаята или под една стена, а в някои случаи тази цифра достига 25 метра. Освен това, в многоетажни сгради се инсталират само електрически продукти, въпреки че не са по-малко органични във вътрешността.



Модерният интериор на хола с ъглова камина е наскоро декориран с конструкции, които имат нестандартна форма и материали за производство. Освен това все повече е възможно да се намерят места, работещи върху биогоривата.

Модерна камина с биогориво
Модерен еко-огън

Най-доброто място с камини изглежда стаи, в които се реализира класическата, скандинавска, английска или страна концепция. Основното условие е само, че когато се обличат и завършват помещенията вътре, както и огнището, се използват идентични или съседни материали.

Ако се използва електрическа версия на продукта, най-добре е да украсите стаята в студена цветова схема. В същото време за собствениците на големи помещения, където има възможност за монтиране на камина на газ, топлите цветове са идеални.

Благодарение на широка гама нагреватели, представени в тематичните магазини, всеки има възможност да украси стаята с камина, независимо дали е хол или офис според предпочитанията си.

Дизайн и декорация

Ако камината е планирана първоначално при построяването на къща, тогава на последния етап центърът е завършен със специални материали, които увеличават хидроизолацията и топлопреминаването. Следващата стъпка винаги е декоративният или естетичен дизайн на конструкцията, благодарение на която всекидневната или всяка друга стая ще се сведе до обща концепция.

Когато избирате основния материал за довършителни работи, трябва да се съсредоточите върху основния дизайн на стаята. С правилния подход ще бъде възможно да се подчертае сложността на помещенията, да се подчертае високият естетически вкус на собствениците на къщата и е изгодно да се разграничи самата структура в стаята.

Използване на изкуствен камък за декорация
Декориране на портала с изкуствен камък

Дизайнът на ъгловата камина винаги зависи от вида на покритието. Най-търсените материали за облицовка са плочки, плочки, тухли и камък. Във вътрешността може да има структури, които няма да бъдат напълно облицовани.

Например, ако камината е била първоначално построена от висококачествена тухла, която има отличен цвят и внимателна обработка. Единственият недостатък е, че с течение на времето материалът може да избледнее или да потъмнее.

Някои хора прибягват до техниката на мазилката. След като зидарията е била изпълнена, на повърхността й е поставена строителната смес и след изсъхване тя е покрита с вода-емулсионна боя. Такъв материал може да бъде гладък или текстуриран, а изборът на цветова схема зависи от предпочитанията на собствениците на къщата.

Капитаните на камината често декорират огнищата си с помощта на плочки. Това са специални глинени плочи, чиято предна част е образец или модел. В резултат на това се получават многоцветни дизайни и самият дизайн се вписва перфектно в старата руска дизайнерска концепция.

Ъгловата конструкция може да бъде завършена и истински мрамори. Този материал, макар и скъп, изглежда наистина изискан и стилен. Подходящ за използване в класически стил, където е необходимо да се подчертае луксът на стаята.

При изграждането на камина обаче най-важното е да изберете правилния ъгъл, в който ще бъде инсталиран. Ако третирате този процес без необходимото внимание, тогава има вероятност фокусът в дизайна да бъде загубен.

Гъвкавите камини в различни интериорни пространства, независимо от техния дизайн и вида на използваното гориво, винаги изглеждат необичайни, интересни и стилни. В тези стаи е приятно да прекарате известно време със семейство и близки приятели.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ъглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортовеЪглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортове
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалностЪглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
» » Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
© 2021 BggeHat.com