Огърлица камина модерна тенденция на модерен дизайн

Все повече и повече хора в дизайна на стаята се опитват да прибегнат до нестандартни решения. Една от възможностите за този дизайн е окачването камина. Творческият подход ви позволява да дадете специална атмосфера на жилищното настаняване. В повечето случаи висящите дизайни украсяват големи къщи и вили, където са разположени просторни стаи с голяма площ.

Въпреки това, можете да изградите подобен дизайн елемент в апартамента, при условие, че тази камина система не се нуждае от комин. Камините, които гладко се спускат от тавана, могат да имат перфектна форма. Разбира се, по време на инсталацията ще трябва да свършите много работа, но окончателният резултат ще оправдае всички работи.

Успешна успешна камина
Камината е спряна

Технически спецификации

Закачащата камина трябва да бъде изработена от леки материали, особено за метални изделия. Работата е, че основният товар върху себе си може да издържи на припокриването на тавана, така че повечето производители предлагат широка гама от продукти, чието тегло не надвишава 160 кг.

Благодарение на това тегло конструкцията може да бъде инсталирана във всяка стая, независимо от вида на покрива на тавана. Основният "трик" висящата камината, че основата му не е в контакт с пода, така че може да се постави във всяка част на стаята: в ъгъла, в центъра, с офсет.

Творческите и уверени хора не могат да похарчат пари за нови платна и да ги построят сами. Най-проста версия е камината камина, окачена от тавана от класически вериги. Като пещ е подходящ краен продукт, който може да бъде използван в чугунен котел. Освен това трябва да се почистват, обработват и дават желания цвят.

Контрастиращ дизайн на малка стая
Интериор в контрастната стая

Дизайн функции

Всеки е свикнал с начина, по който изглежда класически камини. Структурите, които са окачени са един вид комин, монтиран в тавана, в долната част на продукта има пещ. Такова решение е справедливо признато за удобно и стилно. Ако обаче говорим за инсталирането на окачена конструкция в апартамент, целта на тръбата е изключително декоративна.

Що се отнася до пещта, в оригиналната версия, дървото се полага в пещта. Подобрените версии могат да бъдат електрически и да работят върху биоматериали, което е идеалното решение за апартамент.

Освен това камината в близост до камината е отворена и затворена. За затворени конструкции металът е по-подходящ, но в модерния интериор дизайнерите все повече се инсталират стъклария, устойчиви на високи температури, т.е. са напълно прозрачни.

Камина с затворена противопожарна камера от метал
Оригиналната версия с затворен пожар

Препоръчителни материали

Главният закрепващ елемент е декоративен или комин, по-добре е да бъде направен метален. Погледнете големи камини, в които тази част от конструкцията е изработена от висококачествена неръждаема стомана. Този материал има редица предимства, включително висока степен на устойчивост на температури и издръжливост.



Закачащата камина може да бъде изработена от чугун, който се различава малко от предишния материал по отношение на характеристиките. В този случай външните декоративни елементи ще трябва да бъдат изоставени поради факта, че те ще направят строежа доста тежък. В тази посока е по-добре да се играе с цвета и текстурата от чугун, може да се направи хром, мат или гланц.

Видове пещи

Закалената камина може да се различава не само по форма, цвят и материал, но и по отношение на вида на използваното гориво. В класическата версия се приема използването на стандартен материал за разпалване, представен чрез трупи. В този случай собственикът ще разполага с окачена камина с открит огън, където можете да видите как пламят пламъци, може да се чуе миризма на дим и да се чуят пукнатини от дърво.

На стената висеше модерна камина
Модерен ekoKamin на стената

Такива окачени конструкции задължително изискват комина, в противен случай помещението ще бъде изпълнено с дим, което не е безопасно за живота на гостите и собствениците на жилища. Съответно, може да се заключи, че камината с открит огън е строго противопоказана за инсталиране в апартамент.

Струва си да се обръща внимание на факта, че ако направите камина с отворен тип, винаги ще има прекалено сух въздух в помещението и ще трябва да се овлажни. Да, тази опция е безопасна и много привлекателна, но дървесината изгаря много по-бързо. Ето защо е по-добре да затворите камерата, например от огнеупорно стъкло.

Алтернативи:

  • На съвременния пазар има електрически камини, които симулират истински пламък. В условията на висока технологичния прогрес и реалистична картина е достатъчно обем и пламъци очароват домакинството и гостите на къщата, особено ако камината е оборудван с 5D и 3D технология. В този случай е най-добре да затворите камерата, в противен случай веднага ще стане ясно, че пламъкът не е реален. Най-хубавото е, че окачената камина в тази версия изглежда като стъклена сфера или сфера.
  • Има още една уникална възможност - Био-камина, която работи на течен етанол (специално вещество, което съдържа алкохол). Камините за такива камини могат да бъдат отворени и затворени. Основната отличителна черта на електрическите камини е наличието на истински огън, но разликата между класическите пещи при отсъствие на дим. Идеален за апартамент или къща. В зависимост от размера на камината в централната част на пещта ще бъдат разположени една или няколко горелки, които имат свой собствен резервоар, напълнен с гориво. Биохимиците имат още една особеност, която е способността да се контролира интензивността на пламъка.
Модерна електрическа камина
Електрическа ограда в модерен дизайн

Приложение в интериора

Преди да отидете в магазина и да купите камина, важно е да се вземат предвид няколко правила за проектиране. Само след получаване на ясна представа за това, което собственикът иска да има в стаята си, можете да отидете в магазина за покупка.

Така че, обърнете внимание на следното:

Минимализъм във вътрешността на стаята
Съвременният минималистичен интериор на стаята
  1. Инсталирайте окачени камини само в стаи с високи тавани. В противен случай дизайнът ще изглежда неорганичен и ще заема цялото полезно пространство.
  2. При инсталиране на камината с дърва или биомаса, дизайнът трябва да бъде поставен в такова положение, че да не се продухва чернови, или пламъкът може да се погаси или едни и същи от пещта ще взриви въглища, които могат да причинят пожар.
  3. Ако обичате да се наслаждавате на пожара през деня, е по-добре да не поставяте камината близо до прозорците. В противен случай, ще трябва да използвате плътни тъмни завеси, които ще предотвратят проникването на естествена светлина.
  4. В идеалния случай стилистиката на камината и помещенията трябва максимално да се допълват или да се продължат един с друг, но можете да направите дизайна и основния предмет на изкуството в стаята.

Що се отнася до дизайна, в който органната камина изглежда най-органично, това вероятно е таванско помещение, хай-тек и минимализъм. Всяко от направленията позволява използването в дизайна на помещенията на нестандартни, футуристични неща, които въплъщават модерното изкуство, но техните форми трябва да бъдат правилни, иначе концепцията ще бъде загубена.

Закачането на камини в модерен интериор е тенденция, която дизайнерите прогнозират за дълъг живот. Ето защо, ако ви харесват нестандартни, оригинални дизайни и различен творчески подход към дизайна на жилища, тогава без такова нещо просто не можете да направите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Как да украсяваме камина в таванско помещение, препоръки на дизайнераКак да украсяваме камина в таванско помещение, препоръки на дизайнера
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
Варианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на холВарианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на хол
Как да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяватКак да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяват
Красиви камини за къщата, какви интересни продукти ще ви помогнат да украсите интериораКрасиви камини за къщата, какви интересни продукти ще ви помогнат да украсите интериора
Каква е стойката под камината и за какво са те?Каква е стойката под камината и за какво са те?
Видове и дизайн на камини в модерен стилВидове и дизайн на камини в модерен стил
» » Огърлица камина модерна тенденция на модерен дизайн
© 2021 BggeHat.com