Как да подредим камина с облицовка?

Как да подредим камина с облицовка

Мнозина смятат, че камината е изключително декоративна детайлност. Тя обаче може да изпълнява по-важни функции. Например, нагряване на вода или отопление на стаята. И топлината, която се отделя по време на изгарянето на дърва може да се използва за вашите нужди, като същевременно се пести скъп газ.

Трябва да се отбележи, че има два вида вградени камини - модели с разпределение на горещ въздух и модели с водна схема. Първият се използва за захранване на топъл въздух за отопление, като последният - като допълнително оборудване за отопление на вода, включен в системата с газов котел. Инсталирането на камина с водна схема е трудна задача, особено ако къщата вече има система за отопление и топла вода.



Камина с водна схема е всъщност котел за твърдо гориво, инсталиран не само в котелното, а в хола и следователно е поставен в по-красива сграда. Това не означава, че ако няма кой да хвърли дърва в камината, водата в отоплителната система ще замръзне. Тази камина винаги работи в тандем с друг бойлер. По този начин се получават две системи: затворен (директен газов котел) и отворен (камина с водна схема). И потребителят, разбира се, се интересува от обединяването им в единна отоплителна система. Теоретично това е възможно поради използването на междинен топлообменник или инсталирането на специална охладителна верига, за функционирането на която ще отговаря автоматиката. Без такъв топлообменник веригата може да прегрее. За да не се откаже автоматизирането, ще е необходимо автономно захранване. Както можете да видите, тази система е доста сложна и нейната инсталация е по-добре да се повери на професионалисти. Спестяванията по такива неща са просто неприемливи.

Не забравяйте, че за нормалната работа на камината се нуждаете от комин. Монтирането на готов комин значително ще опрости въпроса. Такива системи са безопасни. Те са предназначени за монтаж в съществуващи домове, така че ремонтът е сведен до минимум. В допълнение, има модели, които могат да бъдат монтирани навън, закрепващи се по външната стена на къщата. Но ако сте решени да изградите такава структура, обърнете специално внимание на избора на материал (ще ви трябва огнеупорна тухла и специална смес за зидария).

Е, ако се интересувате от ефективен материал за подсилване и защита от ерозия - посетете https://resursltd.ru/catalog/geomaty/. Само там има всичко за геоматиката и нейните свойства и характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни методи на отоплениеМодерни методи на отопление
Пещ с водна схемаПещ с водна схема
Как е разположена камината с топлообменник, как да я използвате правилноКак е разположена камината с топлообменник, как да я използвате правилно
Камина с водна схема идеален изборКамина с водна схема идеален избор
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
Схема на отопление двуетажна къщаСхема на отопление двуетажна къща
Отоплителен котел с водна схемаОтоплителен котел с водна схема
Котли за дървесина с описание на водна верига, обхватКотли за дървесина с описание на водна верига, обхват
Кое отопление е по-добро за къщата?Кое отопление е по-добро за къщата?
Фурна за отопление на частна къщаФурна за отопление на частна къща
» » Как да подредим камина с облицовка?
© 2021 BggeHat.com