Видове системи за отопление на къщи



Днес има голям избор от отоплителни системи за частни къщи. За да се осигури ефективно отопление на къщата, е необходимо да се определи кои охладители са най-подходящи за инсталиране за определен тип стая.
Водна отоплителна система
Има два основни начина за отопление на водата: с естествена и принудителна циркулация на охлаждащата течност. Основните предимства на отоплението с естествена циркулация са простотата при монтажа и експлоатацията, както и автономната работа. При принудителна циркулация, охлаждащата течност се изпомпва от помпата от котлите към радиаторите. Този метод е най-разпространеният тип отопление в нашата страна. Предимството му е високото ниво на топлопренос при бързото затопляне на жилищните помещения.
Газова отоплителна система
Широкото приложение на газовата система за отопление на къщи до голяма степен се обуславя от добра ефективност, ниска цена на горивото, както и от еднакво нагряване на помещенията. Силата на отоплителната инсталация трябва да бъде избрана в зависимост от размера на помещението. За да отговорят на всички нужди на потребителите, производителите произвеждат котли за едно- и двуканално отопление. Първият е за отоплителния кръг, а последният за отопление и топла вода.
Отоплителна система "топъл под"
С тази отоплителна система възстановяването на топлината се получава в резултат на загряване на охлаждащата течност, монтирана в подовата повърхност. Има водни, както и електрически топло подове. Такива охладители имат редица важни предимства. Поради използването на системата "топъл под" е възможно значително да се увеличи полезната площ на помещенията в къщата. "Топли подове" значително пестят топлинна енергия в помещението, а също така насърчават положителната йонизация на въздуха. Инсталирането на такава система обаче може да изисква значителни финансови разходи.
Въздушна отоплителна система
Най-евтиният и прост метод за отопление на въздуха е система с естествена циркулация на въздуха. Има и отопление с принудителна циркулация на въздушния поток. При такава система, загряването на въздуха се извършва в топлинни генератори или във въздухонагреватели. Благодарение на работата на електрическия вентилатор, нагрят въздух се насочва към съществуващите въздуховоди. Основното предимство на въздушното отопление с принудителна циркулация е липсата на течен охлаждащ агент, който елиминира евентуалните течове, корозия и замръзване на системата.
Като се имат предвид основните предимства и недостатъци на отоплителните системи, в бъдеще могат да се избегнат много проблеми, свързани с неизправности в работата на топлоносители.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Схеми за отопление на частна къща и свързващи радиаториСхеми за отопление на частна къща и свързващи радиатори
Как да отопляваме вода в частна къща?Как да отопляваме вода в частна къща?
Газово отопление на частна къщаГазово отопление на частна къща
Видове отопление на водатаВидове отопление на водата
Избор на отоплителна системаИзбор на отоплителна система
Отопление с естествени функции на циркулация и принцип на работаОтопление с естествени функции на циркулация и принцип на работа
Отоплителна система с естествена циркулацияОтоплителна система с естествена циркулация
» » Видове системи за отопление на къщи
© 2021 BggeHat.com