Как да изберем котел на твърдо гориво

Днес повечето от населението, които живеят в частни домове, предпочитат да използват котли за твърдо гориво. Ето защо в магазините има широк избор от различни модели. За да определите какво да изберете, трябва внимателно да проучите как те се различават помежду си и да научат принципа на тяхната работа. Първоначално трябва да се отбележи, че котлите за твърдо гориво на дълготрайното горене Stropuva работи с дърва за огрев, въглища и дървени стърготини.

Настройка на котела
Бойлерите се състоят от бункер, в който се зарежда пещ, пепелника, пепел, с която се събират пепел, решетка, водна риза, изходно платно, комин и клапи. В допълнение, котлите могат да имат вентилатори и автоматичен блок за управление. С помощта на автоматизацията собственикът може да контролира помпата, която отговаря за циркулацията на отоплението и регулира подаването на въздух. Също така можете да наблюдавате процеса на горене и температурата на нагряване. Ефективността на котли на твърдо гориво зависи от минимален излишък въздух и малка загуба на топлина, която се губи, когато отработен газ. Котлите, които са изработени от стомана, имат горивна камера с различен дизайн и това е основното им предимство. Поради факта, че тя има различна геометрична форма, тя позволява да се увеличи топлообменът и да се увеличи ефективността. Цената на тези котли е много различна от останалите.
Преди да купите котел, трябва да разберете кое е подходящо за вас, също трябва да проучите как работи бойлерът и как горивото се зарежда в камерата. В чугунните котли има странично натоварване на дърва за огрев, но има и модели, в които горивото се зарежда отгоре.

Изберете модела на котела, в зависимост от местоположението на котелното помещение. Ако тя е в къщата, това може да създаде неудобства. Когато вратата за подаване на гориво се отвори, димът ще влезе в къщата. За да се избегне това, е по-добре да се инсталират котли с горно натоварване. При странично натоварване е по-добре да се монтират котли в котелно помещение, което се намира отделно от къщата.



Избор на бойлер
При закупуване на бойлер за твърдо гориво трябва да измервате площта на стаята.
• В котелното помещение височината на тавана не трябва да бъде по-голяма от 3 м.
• Стаята трябва да бъде изолирана, за да се избегне загубата на топлина.

заключение
Купуването на бойлер за твърдо гориво за дом е по-добре при средна цена. Те имат добро захранване и необходимите параметри за отопляемата стая.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства и недостатъци на котлите за твърдо горивоПредимства и недостатъци на котлите за твърдо гориво
Връщане на котли с дълъг изгарянеВръщане на котли с дълъг изгаряне
Котли на твърдо гориво за продължително изгарянеКотли на твърдо гориво за продължително изгаряне
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Автоматични котли за въглищаАвтоматични котли за въглища
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Котли на дълготрайно изгаряне BuderusКотли на дълготрайно изгаряне Buderus
Модерни типове оборудване за отоплениеМодерни типове оборудване за отопление
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
» » Как да изберем котел на твърдо гориво
© 2021 BggeHat.com