Котли на твърдо гориво за дълготрайни предимства и недостатъци

Много от тях вече са видели рентабилността на котлите за твърдо гориво. Днес те се използват в училища, болници, големи предприятия, както и частни домове. Особено са полезни за предприятията, занимаващи се с дървообработване. Като го използвате като гориво, можете да спестите от отоплението.

Как се подреждат котлите?
Представените котли са едноканални и не са предназначени за отопление на водата. Във водоснабдителните системи те се използват с принудителна циркулация. Дори ако водата се нагрява, нейната температура не е повече от 80 градуса. Дизайнът има контролен блок, чрез който можете да наблюдавате работата на оборудването и интензивността на отоплителните помещения. В случай на авария устройството ще сигнализира.

Положителни характеристики на котлите за твърдо гориво
Основните предимства са:
- ниска цена на устройството и горивото;
- автономия;
- лесна поддръжка;
- висока ефективност;
- използване на различни горива;
- сигурност;
- проста операция;
-екологосъобразност.

Ако има котли SWaG в частна къща, няма да са необходими времеви разходи, свързани с тяхната работа. Особено, ако ще бъде в автоматизацията. Ще отнеме само няколко часа или дори един ден, за да зареди горивото.



От недостатъците е необходимо да се отдели самият процес на отопление, който прилича на омагьосан кръг: полагане на горивни суровини, разпалване, изгаряне, краят на изгарянето, почистването. Наред с други неща, има модели на котли без регулатори на температурата и които чувствително възприемат качеството на горивото.

През последните няколко години котлите за твърдо гориво са подобрени. Ето защо в момента е възможно да се каже за тяхната ефективност и рентабилност. Благодарение на тези качества те станаха по-популярни. Производителите успяха да изградят автоматични котли, работещи с твърди горива. При едно натоварване те осигуряват топлина от 3 до 36 часа. Диаметърът на дървото също се е променил. Днес собствениците на котли за твърдо гориво могат да използват дърва за огрев с диаметър 20 см и дължина 1 м. Всеки разбира, че значително количество дърва за огрев ще спести време за поръчките и финансирането им.

Говорейки за техническите характеристики, можем да дадем пример за котел за твърдо гориво, изработен в Украйна - KT-2E. Устройството има мощност 25 кВт. Може да отоплява помещение от 250 м2. Има товарна камера, чийто обем е 62 м3. Задържа 56 килограма гориво. Дървесината може да бъде с дължина до 46 m. На един раздел котелът ще се нагрее от 8 до 42 часа. Всичко зависи от типа гориво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Котли за гореща вода за твърдо горивоКотли за гореща вода за твърдо гориво
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Котли на дълготрайно изгаряне BuderusКотли на дълготрайно изгаряне Buderus
Производство на отоплителни котлиПроизводство на отоплителни котли
Автоматични котли на твърдо гориво с продължително изгарянеАвтоматични котли на твърдо гориво с продължително изгаряне
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
» » Котли на твърдо гориво за дълготрайни предимства и недостатъци
© 2021 BggeHat.com