Котли за гореща вода за твърдо гориво

В ситуация, при която няма възможност за използване на газ, все по-голям брой хора използват бойлер (дърва за твърдо гориво), който е необходим за отопление на селска къща. КОМПЛЕКС, ЦЕНТЪР, KCHM, MOZYR, DON, ZOTA са всички котли на твърдо гориво за отопление. Котлите за гореща вода за твърдо гориво, както подсказва името, използват твърдо гориво като техен основен източник на работа, действа като основен "източник" на енергия. С други думи, тези котли работят върху дърва за огрев, отпадъци от дърва за огрев или въглища.

В началния етап дървото се изсипва в бойлера за гореща вода на твърдо гориво. Когато горивото започне да гори, се генерира топлина и топлообменникът се нагрява. Чрез нея и циркулира охлаждащата течност (ролята й се играе от вода или антифриз), което предизвиква отопление на радиаторите в стаята. Горният метод на отопление е доста достъпен, не е необходимо да се използва електричество или газ. По този начин има самостоятелен начин за отопление на къщи, вили и вили. (Виж също: Кой котел за твърдо гориво да избере)

бойлер за гореща вода


Предимства на оборудването за отопление, работа с твърдо гориво


Нека разгледаме основните предимства на котлите, работещи с твърди горива:



  • Допустими разходи. Този вид котли е много по-евтино от техните аналози на газ, способни да работят със същите параметри;

  • Оборудването е лесна за ремонт. Съществува възможност самостоятелно да се извършва поддръжката, без да се включват специалисти от трети страни;

  • Използването на котли, работещи с вода на дърва, няма нужда да отделяте много време за търсене на гориво, то може да бъде закупено свободно на цена, по-ниска от цената на газа;
  • (Виж също: Какво трябва да знаете за външните котли?)
  • Съвременните технологии позволяват да се избегнат трудностите в процеса на работа;

  • Ниска цена на компонентите;

  • Бойлерите с гореща вода на твърдо гориво могат да работят с дървесни отпадъци, което значително намалява разходите за отопление на къщата;

  • Този вид оборудване не зависи от допълнителни източници на енергия;

  • Много често котлите, работещи с твърдо гориво, са оборудвани със система, способна да контролира процеса на прегряване. Безопасността и дълготрайността на операцията се запазват;

  • Някои модели имат термостатен регулатор, който е прикрепен към дросела. Това прави възможно разлагането на горивото с минимално количество чист въздух, в резултат на което температурата започва да намалява. Няма нужда да се пази от внезапно прекъсване на електрозахранването, работата от това не спира.
  • (Виж също: Парен котел със собствени ръце)

котли за топла вода

Принципът на отопление на котлите за твърдо гориво се основава на следното:



  • Процесът на работа започва с нагряване, което се дължи на изгарянето на горивото;

  • Топлината, която започва да се откроява, провокира нагряването на водата в резервоара;

  • Топла вода започва да тече в радиаторите.


Котел за отопление с твърдо гориво SASUWG 12




Нека да разгледаме работата на котела SAS UWG 12, който е доста популярен и има няколко предимства. Този модел на котела, както и много от неговите "братя", дава възможност за получаване на топлина на достъпна цена, особено във време на покачване на цените на енергията. Ефективността на този котел не е по-малка от аналозите на газа. Освен това, ако няма възможност за използване на газопровод, тогава такъв бойлер е много разумен избор. Работи върху дърво или палети с определена дължина. Можете да се грижите за самите трупи, да направите предварително изрязване на части. Този модел на котела има силна конструкция, която при правилна поддръжка ще работи повече от три десетилетия.


Недостатъци на оборудването за отопление на твърдо гориво


Въпреки големия списък от предимства, котлите на твърдо гориво имат някои недостатъци. Първо, някои котли са изработени от чугун, който въпреки че е в състояние да запази топлината за дълго време, не харесва рязка промяна в температурата и може да се счупи. Металът е по-малко издръжлив, бързо се охлажда, но има добра еластичност и е устойчив на температурни промени. Второ, дървото (за разлика от газа) няма възможност за еднородно изгаряне, което предизвиква прекомерно прегряване на котела.

Ако има желание, тогава собственикът на котела при инсталирането на допълнително оборудване има възможност да премине към алтернативно гориво. След инсталирането на някои допълнителни елементи, ще бъде възможно да се използва течно гориво като гориво или соларно масло. Все пак трябва да се има предвид, че преконфигурирането на оборудването води до намаляване на ефективността, което ще изисква допълнително съдействие от специалисти. Производствените фирми не попълват стандартен комплект котли с тези части, които може да са необходими за използването на течно гориво. Това означава, че са необходими допълнителни отпадъци, за да се разшири функционалността на котела. (Виж също: Външни котли)


Препоръки за закупуване на бойлер за твърдо гориво


Ако имате възможност да отдели значителна сума за закупуването на най-висок клас на котела, е по-добре да се откажете за такива котли като Zota MIX или KCHM 5K със съответното Elektrokomplekt. Когато разглеждате по-достъпен вариант, има смисъл да закупите "Dymok" или "Mozyr". Такива котли са надеждни и удобни за работа не по-малко от тези, представени в първия параграф. Бойлерите "Don", "Ochag-M" и "Raton" се считат за оборудване с икономична класа.

Има вътрешни котли на твърдо гориво, между които "KCHM" и "Zota Mix". Те имат висока ефективност, не са по-ниски от внесените аналози. Например котлите "Dakon" или "Proterm" вече са активно изнесени в чужбина в продължение на няколко години.

котли за топла вода

Да обобщим малките резултати. Така че бойлерите за отопление на дърва за огрев са много конкурентни във връзка с евтиността на енергийните превозвачи, цената на разходите и независимостта от другите видове енергия. По този начин, ако нямате възможност да използвате газ в селска къща, котлите за топла вода са разумен избор, което ще ви позволи да отоплявате жилището без особени затруднения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства и недостатъци на котлите за твърдо горивоПредимства и недостатъци на котлите за твърдо гориво
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Производство на отоплителни котлиПроизводство на отоплителни котли
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
Класификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използванеКласификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използване
Предимства на котлите за твърдо горивоПредимства на котлите за твърдо гориво
Избор на котел за отопление на дачи или селска къщаИзбор на котел за отопление на дачи или селска къща
» » Котли за гореща вода за твърдо гориво
© 2021 BggeHat.com