Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне

През последните няколко години гражданите на нашата страна все повече изоставят апартаментите в жилищни сгради и изграждат частни вили. Но за да живеят комфортно в тях, необходимо е непрекъснатото функциониране на всички необходими комуникации: водоснабдяване, ток, газ и отоплителна система. И ако първите три добрата комуникация в града може да осигури жилища офиса, трябва да се справят със собствениците за отопление на къщата, тъй като тя е централно, предоставена в частни домове.

Възниква въпросът за избора на отоплителна система: трайна, надеждна, лесна за настройка и евтина за работа. Това са тези характеристики, които могат да се възложат на двутръбен котел за твърдо гориво. (Виж също: Отоплителни котли за продължително горене)

двуканален котел за твърдо гориво


Функционални разлики и концепцията за котел


Едноконтурният бойлер може да загрява стаята само. Тя има в тялото си спирала и охлаждаща течност (вода или специален антифриз). Двустенният бойлер е предназначен за отопление на къщата и за отопление на течаща вода. Тя има две спирали. Водата се загрява в котела, преминава през тръбите в цялата стая и при естествено спадане на температурата се връща през тръбите към котела или от котела в тръбата за вода.

По този начин, на котела, работещи на твърдо гориво - това е специално устройство за отопление на помещения, която използва въглища като гориво, дърво, пелети (биогориво, който се получава от дървесни отпадъци, торф и селското стопанство) и така нататък.


предимства


Определете предимствата на такива котли:

- Лесна употреба;

- Евтиност и обща наличност на гориво;

- Възможност за използване на различни твърди горива (дърва, въглища, торф и др.);

- Ниска цена на котела и неговата по-нататъшна работа;

- Консумация на електричество само по време на отопление;

- Икономичен и непретенциозен в действие;

- Надеждност.



Двуканални котли за твърдо гориво


недостатъци


Двукорпусните котли за твърдо гориво също имат недостатъци, но те са много по-малки от предимствата. Те обаче не могат да бъдат избегнати по никакъв начин: (Виж също: Котли за твърди горива)

- Необходимостта от ръчно подаване на гориво към съответното отделение;

- Невъзможност за регулиране на температурата на водата;

- Задължителна наличност на място за съхранение на твърдо гориво;

- Необходимостта от изсушаване на горивото преди натоварването.


видове


Двукорпусните котли за твърдо гориво с продължително изгаряне се разделят от специалисти в различни типове, които директно зависят от техните параметри и характеристики.

Струва си да се обръща внимание на факта, че модерният двуканален твърд горивен котел изобщо не е като традиционна руска печка. На практика всички модели на пазара имат ефективност, равна на 80.

двуканален котел за твърдо гориво


Принцип на действие


Принципът на работа на двутръбен котел на твърдо гориво не е твърде сложен. Една схема е отговорна за поддържането на температурата в тръбите за отопление. Когато температурата падне, се задейства специален датчик-детектор. Втората схема е нагласена да поддържа зададената температура на топла вода, която не се използва за отопление. Сензорът в резервоара се активира веднага щом водата се охлади няколко градуса. (Виж също: Как да изберем котли на твърдо гориво с продължително изгаряне)

Двуконтактният котел с твърдо гориво, който получава сигнали от сензори, започва да гори гориво, освобождавайки топлината и нагряващата вода в електрическите вериги. Тези котли са оборудвани с допълнителна връзка на резервоара с вода - бойлер, който ще пестят гориво и да се осигури стабилна водоснабдяване, което не зависи от налягането на водата или налягането на газа.


Съвети за избор на котел


Производителите на отоплителни котли в много страни по света са огромни. Още повече продукти, които предлагат. Какви правила трябва да се използват, за да се избере най-подходящият за конкретен котел за твърдо гориво, къща, вана или сауна?

Решете къде сте готови да вземете под него. В зависимост от това, изберете сред подови или стенни (висящи) устройства. Изберете котел, чиято мощност е достатъчна, за да загрява всички жилищни помещения у дома. Определете дали само трябва да се нагрява или също така трябва да затоплите водата във водопровода. Не забравяйте цената, която сте готови да платите за отоплителното устройство веднъж, както и сумата за инсталирането му от професионалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства и недостатъци на котлите за твърдо горивоПредимства и недостатъци на котлите за твърдо гориво
Отоплителни котли за продължително горенеОтоплителни котли за продължително горене
Котли на твърдо гориво за продължително изгарянеКотли на твърдо гориво за продължително изгаряне
Котли на дълготрайно изгаряне BuderusКотли на дълготрайно изгаряне Buderus
Автоматични котли на твърдо гориво с продължително изгарянеАвтоматични котли на твърдо гориво с продължително изгаряне
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Най-икономичния електрически бойлерНай-икономичния електрически бойлер
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Важни въпроси при избора на котел за отопление на къщатаВажни въпроси при избора на котел за отопление на къщата
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
» » Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
© 2021 BggeHat.com