Водород, пиролиза и други алтернативни котли

С развитието на науката и технологиите можем да забележим огромна крачка напред в производството на отоплителна техника. Благодарение на продължаващото развитие се появиха напълно нови отоплителни уреди, които са в състояние да удовлетворят собствениците с отлични показатели за ефективност. За такива устройства от ново поколение е възможно да се носи водороден котел за отопление, нагряване с биогориво, вихрови котли ... Този списък може да продължи и да продължи. Но всички тези видове отопление свързват своето нововъведение, което без съмнение ще донесе безпрецедентен успех - сега или в бъдеще.
водогреен котел
Алтернативно отопление

Водородни котли

Инструменти като котлите за отопление с водород са не само последното развитие, но и екологично чист енергиен източник, който е практически неизчерпаем. Използването на водород за генериране на топлинна енергия е точно решението, което може да спаси човечеството от нуждата от използване на изкопаеми горива и от такива проблеми като замърсяване на околната среда.

водогрейни котли
Принципът на водородния котел

Производството на водородни отоплителни котли не осигурява наличието на пламък в такива котли, поради което няма да има продукти за изгаряне. За получаване на топлинна енергия се използва каталитична реакция. В резултат на тази реакция - т.е. кислород и водород - се образува водна молекула, след което се отделя топлинна енергия, която може да се използва за нискотемпературни отоплителни системи - например в топла подова система. Снимката на водородния бойлер може да се види по-долу.

пиролизни отоплителни котли
Водороден котел

Котли за твърди горива

Едно от отличните и сравнително нови разработки в областта на отоплението с твърдо гориво са пиролизните отоплителни котли. Такива котли се наричат ​​и газови генератори. Пиролизният котел има следния принцип на работа - принципът на пиролиза на изгаряне на гориво (суха дестилация).

Газовите котли за отопление имат по-висока ефективност, както показват ревютата. Поради това от по-малко количество дървесина е възможно да се получи повече топлинна енергия, отколкото при подобна операция на традиционен бойлер.

частно парно отопление с котел на въглища
Пиролизен котел

Пиролизният бойлер има един важен недостатък - неговата цена. Цената на такова оборудване е малко по-висока от тази на конвенционалните котли. Но благодарение на високата ефективност на отоплителните котли пиролизата бързо се възстановява.

Котлите за продължително изгаряне могат да използват не само дърво, но и гориво като въглища.



Отоплението на частна къща чрез котел с въглища е доста често в днешно време. И въпреки факта, че дървесината и нейните производни са по-популярно гориво за отопление на къщи, котлите за отопление на въглища все още се използват широко.

Струва си да се отбележи, че котлите за твърдо гориво са подходящи не само за отопление на дома ви. Котли за отопление на оранжерии все по-често печелят популярност. В края на краищата това е чудесен начин да се поддържа удобен температурен режим за растенията в оранжерията. Котелът за отопление на оранжерията може да бъде избран за твърдо гориво, удобно за вас.

котли за биогориво
Котел за твърдо гориво за оранжерията

Котли за биогориво

Такива устройства като котли за биогориво за отопление са ефективен вариант, ако живеете в отдалечена зона, където няма редовни доставки на гориво.

Такова оборудване може да работи както на дърво, така и на дизел. Така че, ако запасите от едно гориво изчезнат, тези нови котли за отопление автоматично преминават към друг тип.

Други видове котли

Сред котлите, които използват електрически принципи, може да се отбележи завихрящите отоплителни котли. Такъв котел е сглобен от магнитна верига, топлообменно устройство и серпентини. В ролята на топлоносител може да се използва почти всяка течност, която не може да унищожи самия котел. Също така такъв бойлер има автоматична система, предназначена да регулира работата на котела. Струва си да се отбележи, че такъв бойлер има предимства пред устройства като автоматичните газови котли.

Също така имайте предвид тази специална технология, като конвекторно отопление. Когато в дома ви се използват котли с конвектори, въздушните маси с различни температури се смесват. Това се дължи на естествения процес - навлизането на топлинен поток от повърхността на устройството. На пръв поглед може да изглежда, че кухнята с отоплителен котел от този тип е неефективна, защото стаите дори не могат да се затоплят, предполага се, че не могат. Това обаче е далеч от случая. В края на краищата отоплението, което се основава на конвекция, осигурява непрекъсната циркулация на въздуха.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства и недостатъци на котлите за твърдо горивоПредимства и недостатъци на котлите за твърдо гориво
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Алтернативно отопление у домаАлтернативно отопление у дома
Индустриални отоплителни котлиИндустриални отоплителни котли
Отоплителен котел с водна схемаОтоплителен котел с водна схема
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Енергоспестяващи отоплителни котлиЕнергоспестяващи отоплителни котли
ВодородВодород
Нагряване на водородНагряване на водород
» » Водород, пиролиза и други алтернативни котли
© 2021 BggeHat.com