Важни въпроси при избора на котел за отопление на къщата

отоплителни котлиАко частна къща се намира далече от централизираната отоплителна система или ако използването на централизирана отоплителна система за частна къща се окаже нерентабилен вариант, алтернативно решение в такива случаи е създаването на автономна отоплителна система.

За отоплителната система правилният избор на котела е много важен. От котела, който е основният елемент на автономната отоплителна система, колко в къщата ще бъде топло и уютно през студения сезон. Следователно правилният избор на отоплителен котел е от първостепенно значение.

При избора на бойлер за гореща вода трябва непрекъснато да разбирате няколко важни въпроса. Първият подобен въпрос е изборът на вида на горивото, което ще работи котела, на базата на целесъобразност и по-големи икономии на средства за това гориво. Всички различни котли могат да бъдат разделени по вид, използван в котлите, които използват дизелово гориво, Котли, работещи на газ, електрически котли и бойлери на някои видове твърдо гориво (въглища, дървен материал и други видове) гориво.



След като изберете горивото, което ще използва котела, можете да определите неговия капацитет. За да направите това, трябва да знаете общата площ на отопляемите помещения. Приблизително може да се използва знанието, че около 1 кВт капацитет на котела е необходимо за отопление от 10 кв. М. Ако има желание да се определи по-точно необходимата мощност на котела, можете да се свържете с подходящата организация, чиито специалисти най-точно ще изчислят стойността си.

Отоплителните котли могат да имат щифтове за една тръбопроводна верига или за две вериги. И това ще бъде третият проблем, който трябва да бъде решен преди закупуването на бойлер. Едноконтурният бойлер приема само една тръбна система, предназначена изключително за отопление на помещенията на къщата. Двукорпусни котли на такива системи - две: едната е предназначена само за отопление, а втората - за топла вода. Замяната на двуканалния котел може да бъде по-евтина с една верига, но снабдена с котел.

Газовите котли могат да бъдат монтирани на пода или на стена. Ако изборът е спрян на газов котел, трябва да решите кой вариант е по-подходящ. Подовите бойлери обикновено имат голям капацитет и изискват отделно помещение за монтаж. Ако отоплителната площ е сравнима с площта на двустаен или тристаен апартамент, тогава е напълно възможно да се използва изборът на стенен котел, който може да бъде поставен в коридор или склад. Бойлерите, монтирани на стена, както и подовите котли, могат да бъдат едно- и двуканални. Котел с двоен кръг ще осигури не само топлина, но и топла вода. При избора на газови котли също е важно да се знае устройството на горивната камера, което може да бъде отворено и затворено. Котел с отворена горивна система може да се използва, ако има комин в мястото за монтаж на котела. Ако няма комин, трябва да изберете котел с затворена горивна система. При такъв котел се използва специален вентилатор за отвеждане на отработените газове от горивната камера.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Избор на отоплителен котел за вашия домИзбор на отоплителен котел за вашия дом
Отоплителен котел с водна схемаОтоплителен котел с водна схема
Видове отоплителни котлиВидове отоплителни котли
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
Комбинирани универсални отоплителни котлиКомбинирани универсални отоплителни котли
Независимото предимство и недостатъци на отоплителната система за домаНезависимото предимство и недостатъци на отоплителната система за дома
Най-икономичния електрически бойлерНай-икономичния електрически бойлер
Инверторни отоплителни котлиИнверторни отоплителни котли
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
» » Важни въпроси при избора на котел за отопление на къщата
© 2021 BggeHat.com