Котел на твърдо гориво с предимства за дълготрайно изгаряне

Котел на твърдо гориво за продължително изгарянеСравнително нова, но вече ангажирана революция в областта на отоплението е котел с продължителен изгаряне. Какво е това, сега разбрахме. Милениумът беше годината на откриването от страна на литовските инженери на принципа на "отгоре-надолу" изгаряне. Той беше този, който беше основата на котела на дългата гореща Стропова.

По-късно бяха произведени производните модели, базирани на този котел. За разлика от другите, той прилага горния принцип, който сега ще се опитаме да обясним с един пример.

Вземете два мача, един мач трябва да се запали и да го изгори от дъното нагоре. И другият в обратната посока. Лесно е да се види, че времето за изгаряне на мача отдолу нагоре е много по-кратко, отколкото при изгаряне от горе до долу.

Това е точно разликата между принципите на този тип отоплителна операция. Между другото, сега се произвеждат котли с мощност от 7 и до 40 кВт.

Най-често срещаният дизайн на този котел се състои от два цилиндрични контейнера и воден сандък, затворени между тях.

Този бойлер има своите предимства пред своите съучастници, но не прави без някои недостатъци. По-долу ще разгледаме това, което този бойлер сравнява благоприятно с конкурентите си.



Предимства, които имат котлите при твърди горива с продължително горене:

- висока продължителност на изгарянето от изчисляването на едно пълно натоварване с гориво. Така, например, дърва за огрев, той ще бъде в състояние без намеса profunktsionirovat до 2 дни, но ако горивото е въглища, увеличава скоростта с 5.

- Много висока ефективност, в сравнение с другите котли. В някои случаи достига рекордно ниво от 95.

- Той е универсален по отношение на горивото. Той ще работи спокойно както с пелети или торф, брикети, въглища и дърво. Като цяло, почти с всички видове твърди горива.

- Благодарение на необичайния дизайн, съществуват редица допълнителни предимства на тези котли. Тъй като процесът на изгаряне върви отгоре надолу на дървото, които са под нивото на изгаряне, те успяват значително да намалят влажността. Това, разбира се, дава допълнително увеличение на ефективността.

Тези котли са с високо качество и придават топлина и комфорт у дома. Позволявайки перфектно загряване на помещението и нежелание, постоянно проверявайки как протича процесът на изгаряне. Основният недостатък на тези котли до момента е високата им цена в сравнение с класическите по-достъпни модели. Въпреки това, като се има предвид ефективността на котела, той се изплаща много бързо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Връщане на котли с дълъг изгарянеВръщане на котли с дълъг изгаряне
Отоплителни котли на дърваОтоплителни котли на дърва
Котли на твърдо гориво за продължително изгарянеКотли на твърдо гориво за продължително изгаряне
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Бойлер за отопление с дървоБойлер за отопление с дърво
Автоматични котли за въглищаАвтоматични котли за въглища
Котел за изгаряне на дърваКотел за изгаряне на дърва
Котли на дълготрайно изгаряне BuderusКотли на дълготрайно изгаряне Buderus
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Котли за изгаряне на дърва за отопление на домаКотли за изгаряне на дърва за отопление на дома
» » Котел на твърдо гориво с предимства за дълготрайно изгаряне
© 2021 BggeHat.com