Котли за изгаряне на дърва за отопление на дома

Въпреки факта, че науката и технологиите са много по-напред, не отричам, че дори и днес използването на такива устройства, като дърва котли за отопление на дома е често срещана.

Повечето модели на съвременните дърва котли сега комбинират тези два елемента: традиционен източник на топлинна енергия - дърво, както и парна отоплителна система, която влезе в употреба сравнително скорошно време - преди 100-150 години.

дървени котли за отопление на дома
Отоплителен котел с дърво

За тези, които живеят в града, може да изглежда странно такова преследване за традициите на древността под формата на котли, които горят дървесина. Това обаче не може да се каже за селата и селата. В крайна сметка няма преминаващ газопровод, електрически скокове и плащането на сметки ще бъде скъпо. В този случай дървените котли за отопление на къщата ще бъдат единственото спасение за хората през студения сезон.

Изграждане на бойлер на дърва за къща

Изграждането на такива устройства като бойлери за отопление на вода не е ново. Наподобяващ котел за изгаряне на дървесина се създава газ колонка за дълго време, а по-късно и газов котел. Само на мястото на газова горелка, такива котли използват пламък от изгаряне на твърдо гориво.

Заслужава да се отбележи, че като гориво можете да използвате не само обичайното дърво за всички, но и въглища, торф, битови отпадъци.

Над горивната камера е поставен радиатор, който като правило е направен от топлоустойчива тръба, усукана от спирала. Тръбата е свързана към затворена верига за парно отопление. Също така е възможно да се свържете с топла вода.

отопление на частна къща с дървен котел
Устройството на котел на дърва за огрев

Така че, как работи отоплението у дома с бойлер с дърва? Водата влиза в котела, преминава през топлообменника, загрява и отива до изхода на акумулатора. С помощта на крановете е възможно да се регулира водоснабдяването и налягането.

Разбира се, за разлика от газа, нито дърво, нито въглища изгарят без следа. И дори ако котелът е най-модерният и перфектен - има пепел, която се натрупва в пепелната кула.

Пепелникът се поставя под печката и се отделя от топлоустойчива решетка. Понякога пепелта трябва да се излива, тъй като тя може да се натрупа много.

дърва за горене



Дърводобивната дървесина, която използва отоплението на частна къща с дървен котел, също е важен въпрос. Когато възнамерявате да инсталирате котел за изгаряне на дървесина, трябва предварително да се погрижите за спазването на изискванията за пожар и изисквания. Освен това, си струва да се внимава винаги да има добра доставка на дърва за огрев. Ето защо трябва да определите местоположението на тяхното складово помещение, което трябва да бъде защитено от влага.

бойлер за лятна резиденция
дърва за горене

По правило дървата за огрев се подготвят предварително за зимата, като се съхраняват в задната стая или в двора, който има покривало. Сумата, която ви е необходима за отоплителния сезон, определена от опита. Това зависи от няколко аспекта:

  • Характеристики на климатичните условия.
  • Дебелината на стените и материалите, от които е построена къщата.
  • Областта, която ще бъде нагрята.
  • Комфортни и лични температурни предпочитания.

На места, които са отдалечени от газовия уред, дървените отоплителни котли за вили не се използват само в домашни условия.

Можете да намерите промишлени обекти, които се отопляват по този начин. Разбира се, устройствата за индустрията ще имат големи размери, както и да се характеризират с по-голяма автоматизация на процеса на отопление.

отопление на селска къща с дървен котел
Индустриални котли за твърди горива

За колко гориво, каква температура на водата, какво ниво на налягане сензори ще наблюдава, които са свързани към вградения процесор. Често един и същ елемент се управлява и автоматизирано подаване на гориво. Индикаторите на индикаторите показват степента на пълнене на резервоара за пепел.

Така че, автоматизирането на процеса на отопление би могло да намали загубата на топлина. Също така се повишава ефективността на котела и намалява консумацията на гориво и количеството на отпадъците.

Котел за изгаряне на дърва за дача ще бъде отлична опция, ако условията не ви позволяват да прибягвате до използването на традиционни отоплителни системи. Ако оценим отоплението като основно, отоплението на селската къща с котел за изгаряне на дървесина е по-обезпокоителен в сравнение с отоплението с газ. И от гледна точка на разходите - както финансови, така и на трудови - това очевидно е по-ниско от традиционното отопление. Ако обаче нямате друг избор, такава система ще помогне да се затопли къщата и да се създадат удобни условия в нея.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Котли на твърдо гориво за продължително изгарянеКотли на твърдо гориво за продължително изгаряне
Бойлер за отопление с дървоБойлер за отопление с дърво
Котел за изгаряне на дърваКотел за изгаряне на дърва
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
Комбинирани универсални отоплителни котлиКомбинирани универсални отоплителни котли
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Най-икономичния електрически бойлерНай-икономичния електрически бойлер
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
» » Котли за изгаряне на дърва за отопление на дома
© 2021 BggeHat.com