Комбинирани отоплителни котли

Многогодишният опит в проектирането и организацията на отоплителни системи показа, че комбинираните отоплителни котли са много практични и ефективни. Работата с такива котли ви позволява да избягвате ненужните разходи за материали и да подобрявате ефективността на отоплителната система на целия си дом или производствени съоръжения. Комбинираните отоплителни котли са много удобни, тъй като те могат да бъдат ориентирани към различни топлоносители. По този начин собственикът на къщата ще може по едно или друго време да използва наличното гориво.
комбинирани отоплителни котли
Комбинирани отоплителни котли

Дизайн на комбинираните котли

Много често наскоро в частни и селски къщи можете да намерите такова отопление, като комбинирани отоплителни котли, дърва за огрев, газ или други комбинации. Такива устройства са практични и удобни. Устройствата имат различни горелки, горивни камери, тук са включени най-новите инженерни решения в областта на отоплението, които са насочени към повишаване ефективността на отоплителния процес.

комбинирани отоплителни котли дърва-газ
Структурата на универсалния бойлер

За да може комбинираният отоплителен котел да премине към друг вид гориво, достатъчно е просто да смените горелката. Демонтажът и инсталирането на горелката няма да ви отнема много време. Това може да стане независимо, без да се обаждате на специалисти.

Отоплителните котли, комбинирани, ще работят равномерно на газ, на дърва, на въглища, на други енергийни носители.

Поради факта, че има вграден топлообменник на втората верига, устройството може лесно да се конкурира с газови или електрически котли с двоен кръг.

Обикновено всички комбинирани бойлери за домашно отопление имат две камери за горене. Едната камера е предназначена за изгаряне на газ, а втората - за твърдо гориво. Почти всеки вариант се доставя допълнително с електрически нагревателен елемент. Струва си да се отбележи, че отоплителните котли са комбинирани, двуциркулацията има няколко изхода. Ще бъде лесно да свържете две или повече отоплителни кръга.

Комбинирани отоплителни котли, двуканални
Комбиниран котел с две камери за горене

Видове комбинирани котли

Когато потребителят прави този или онзи избор на отоплителна техника, той се ръководи от това какви енергийни ресурси са на разположение на него. Така че комбинираните котли могат да бъдат от следните типове:

  • Котли на газ и дизелово гориво. Това е много ефективно от техническа гледна точка. Когато трябва да превключите към друга охлаждаща течност, настройките се нуждаят от най-минималните промени.
  • Комбинирани отоплителни котли - газ и дизелово гориво. Такива устройства имат относително ниска цена. Процесът на автоматизация на отоплението се прилага минимално, което изисква постоянен мониторинг от страна на човек.
комбинирано парно отопление газ-дърва за огрев
Комбиниран отоплителен котел: "дизелово гориво-дърво"
  • Комбинирани газови и електрически отоплителни котли и дизелово гориво. Електричеството, което се използва в такова устройство, се използва за поддържане на температурния режим за кратко време. И основните източници на топлина са газ и дизелово гориво.
  • Комбинирани котли за отопление на вятъра с всички видове енергийни ресурси. Цената на такова оборудване е доста демократична, докато такива устройства съдържат всички предимства на предишните видове.

Как да изберем?

Ако ще изберете комбиниран отоплителен котел, основният критерий тук ще бъде техническите характеристики на оборудването. Много е важно техническите параметри напълно да отговарят на специфичните условия на работа. Разбира се, по-напредналите параметри ще бъдат по-ефективни, а модели с по-ниски от изискваните показатели не е необходимо да се купуват. В края на краищата, такива универсални или двугоривни отоплителни котли няма да могат да изпълняват добре функциите си.

Комбинирани отоплителни котли - дърва за огрев
Технически характеристики на някои комбинирани котли


Особено внимание трябва да се обърне на такъв параметър като мощността на устройството. В модерното време хибридните котли за отопление на селски къщи могат да имат капацитет до 100 кВт. И това ще бъде достатъчно, за да се осигури удобна температура на двуетажна къща с доста големи размери. Така че, от мощност директно зависи от разхода на гориво. Освен това тази цифра влияе върху вида гориво, което комбинираният Ви котел използва за отопление на газ или други енергийни източници.

Комбинираните газови котли се инсталират не само в жилищни сгради, но и в други. Тяхната площ може да бъде от 50 до няколкостотин квадратни метра. м.

Много е рядко за домакински двукомпонентен отоплителен котел да се използва в промишлено предприятие. Домакинските модели са подходящи само за отопление на къща, малък склад и малък офис. А за големи помещения монтирайте мощни промишлени устройства.

Предимства и недостатъци

Ако оценяваме универсалните и двуколесни отоплителни котли по отношение на цената, заслужава да се отбележи, че те са по-скъпи от традиционните модели. Разбира се, това е недостатък. Този недостатък обаче е само на пръв изглежда като такова, а в действителност, когато е монтиран комбиниран котел за отопление на газ или електричество от други източници на енергия, тя е решила проблема с липсата на определен тип гориво, проблемът за повишаване на цените. И на днешния пазар такива проблеми са доста често срещани.

По този начин собственикът на помещенията може да продължи както следва. В допълнение към основния бойлер можете да поставите допълнителен котел и на свой ред да използвате два броя. Възможно е също така да се демонтират старото оборудване и да се поставят комбинираните отоплителни котли на дърва за огрев, електричество или други енергийни източници. Но какъв е смисълът на обслужване на два котела? Не е ли най-добрият вариант да инсталирате един бойлер, който ще бъде отличен начин за отопление на къщата с достъпно гориво? Разбира се, правилният отговор възниква сам по себе си.

Както свидетелстват показанията, комбинираният отоплителен котел за дърва за огрев или с други енергийни източници е чудесен начин да спестите пари.

Въпреки първоначално високата цена на оборудването, такъв котел ще използва най-ефективно всички налични ресурси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво трябва да знаете при избора на комбинирани отоплителни котли?Какво трябва да знаете при избора на комбинирани отоплителни котли?
Отоплително котле за вилиОтоплително котле за вили
Индустриални отоплителни котлиИндустриални отоплителни котли
Електрически котли за отопление на вилиЕлектрически котли за отопление на вили
Отоплителен котел с водна схемаОтоплителен котел с водна схема
Използване на електрически бойлериИзползване на електрически бойлери
Видове отоплителни котлиВидове отоплителни котли
Производство на отоплителни котлиПроизводство на отоплителни котли
Енергоспестяващи отоплителни котлиЕнергоспестяващи отоплителни котли
Комбинирано отопление на частна къщаКомбинирано отопление на частна къща
» » Комбинирани отоплителни котли
© 2021 BggeHat.com