Индустриални отоплителни котли

Към днешна дата има няколко вида промишлени котли за отопление. Разликата им в суровините, върху които работят, както и в дизайнерските характеристики. Индустриалните котли са на твърдо гориво с пара и вода, електрически газ и работят с алтернативни горива. Обхватът на това оборудване е доста разнообразен. Използват се за отопление на промишлени сгради и съоръжения, често се намират в парникови комплекси и птицеферми. При отоплението на такива помещения е необходимо оборудването на повдигнатия капацитет. Котли, чиято мощност надвишава 100 kW, се считат за котли за промишлена употреба.

Индустриални котли


Котли за твърдо гориво за промишлени нужди


За котлите от стари конструкции се използва само въглища като гориво. В момента технологията за производство на котли за твърдо гориво достига качествено ново ниво. Произведените промишлени котли за отопление могат да работят практически на всякакъв вид гориво със солидна основа. Това може да бъде дърва за огрев, брикети от стърготини и чипове. (Виж също: Изпускателни тръби за газови котли)

Използването на котли на твърдо гориво е препоръчително на места, отдалечени от газопроводи, както и в райони с евтин достъп до отоплителни материали. С правилната организация на доставката на гориво такива бойлери са най-евтините в експлоатация, въпреки че съхранението и съхранението на отоплителни материали напълно пада върху раменете ви.

Основните предимства на тези отоплителни системи са тяхната автономност, лекота на поддръжка и висока ефективност на котела. Монтирането на това оборудване се извършва за кратко време. Модерните котли за твърдо гориво са оборудвани със система за контрол на пламъка. Монтираната защита премахва възможността продуктите на изгаряне да влязат в помещението. Бойлерите за твърди горива са стомана и чугун.

От основните недостатъци на тези котли може да се установи необходимостта от съхраняване на гориво. При някои модели регулирането на температурата причинява известни трудности. Това се дължи на процеса на изгаряне, което е доста трудно да се контролира. (Виж също: Правила за безопасна работа на котли)


Електрически промишлени котли


Електрическите котли за отопление са един от новите видове промишлени котли. Тези устройства имат отлично автоматизирано управление, като като работен елемент се използва нагревателно устройство, работещо с електричество. Този тип котли не е получил повече разпределение в индустрията поради сравнително скъпата електроенергия, сложна и отнемаща време планирана поддръжка. Въпреки че в тази форма на отопление има плюсове. Първо, тези котли не изискват допълнително лице да ги обслужва. На второ място, електрическите котли са абсолютно безопасни по време на работа и не произвеждат емисии в атмосферата на горивни продукти.

Електрическият котел е доста прост. Основният й елемент е топлообменникът, който се състои от резервоар с отоплителни тауни. Съвременните електрически отоплителни уреди осигуряват фабрично оборудване с наличие на програмист, циркулационна помпа, предпазен клапан и филтър. Такава доставка осигурява пълна пълна система, готова за монтаж.



промишлен котел

Препоръчваме да инсталирате електрически бойлери в следните случаи:



  • Първият критерий за избор на бойлер е липсата на вредни вещества в атмосферата и лекота на използване;
  • (Виж също: Отопление на дървена къща с бойлер за твърдо гориво)
  • Изисква котел, който не изисква постоянна поддръжка и ремонт;

  • Няма възможност за инсталиране на комин;

  • На места, където употребата на открит огън е забранена;

  • Тази стая се посещава рядко;

  • Необходимо е инсталирането на отоплителната система възможно най-бързо.


Електрическият бойлер има огромно икономии в сравнение с другите в началния етап на монтажа. Това е така, защото няма нужда от разрешителни. Опростен дизайн, монтаж и изчисляване на котела. Към днешна дата основният проблем на електрическите котли за отопление е високата цена на енергията. Всички тенденции са насочени към намаляване на тези разходи. Предприятията, чиято основна дейност е продажбата на отоплителни котли, все повече декларират нови изобретения за намаляване на енергийните разходи на тези котли. Тази тенденция ни позволява да говорим за уникалните перспективи на това отоплително оборудване.


Газови водонагревателни промишлени котли с водна тръба отоплителна система


Котлите за водни тръби се състоят от система от тръби, в която се движи водата. Това оборудване е с висока мощност до 10 MW и е предназначено за отопление на големи промишлени сгради. Тези котли работят под високо налягане. Това значително затруднява тяхната поддръжка. Голяма част от различните монтажни възли и компоненти трябва да имат плътност и да работят стабилно при високо налягане. Газовите котли на такъв план са най-икономичните в момента. Те са широко разпространени, защото газът е постоянен източник на гориво и газ е изключен е възможно само в случай на големи аварии, които се случват изключително рядко. Газовите системи за промишлено отопление имат най-висока ефективност на котела. Тази система е най-надеждната и сигурна.

Модерните водонагревателни котли са оборудвани със специално надуваемо и многофункционално устройство. Тези конструктивни характеристики позволяват увеличаване на скоростта на отопление и топлообмен. Тези отоплителни котли са изработени от материали, устойчиви на изгаряне и корозия, което значително увеличава експлоатационния им живот. Към днешна дата има продажба на отоплителни котли, както домашни, така и вносни. Това ви позволява да задоволите нуждите на всеки потребител. (Виж също: Настенни, енергонезависими газови котли)

Газови водонагревателни промишлени котли


Парни промишлени котли


Индустриалните отоплителни котли, които обикновено се считат за пара, могат да бъдат разделени на пожарогасителни тръби, водоструйни котли. В първия случай топлината, която преминава през тръбите, загрява водата около тях. Във втория случай водата тече през тръбите, след което преминава през пара чрез нагряване.

Този тип котли са най-сложните и трудоемки в поддръжката. Съответната подготовка на водата е от голямо значение за такива промишлени системи. Лошото качество на пречистването на водата може да причини изгорели тръби и да доведе до произшествие. За да се намали нивото на солите във вода, е необходимо да добавите химически съставки. Този индустриален котел осигурява постоянно регулиране на работата му. Постоянното почистване на сажди и контрола над температурата и състоянието на системата осигурява наличието в състояние на обслужване на този котел.

Системата за управление на парата се контролира чрез устройства за включване и изключване на изгарянето на гориво, регулиране на потока от вода и въздух. В съвременното оборудване всички системи за управление са автоматизирани. Такива системи са напълно нерентабилни за битово отопление и следователно са намерили тяхното приложение изключително в промишлени съоръжения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Производство на отоплителни котлиПроизводство на отоплителни котли
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
Класификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използванеКласификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използване
Предимства на котлите за твърдо горивоПредимства на котлите за твърдо гориво
Избор на котел за отопление на дачи или селска къщаИзбор на котел за отопление на дачи или селска къща
Предимства и недостатъци на котлите за твърдо горивоПредимства и недостатъци на котлите за твърдо гориво
» » Индустриални отоплителни котли
© 2021 BggeHat.com