Комбинирано отопление на частна къща

Не всеки квартал има удобство като газопровод. Ето защо жителите на отдалечени места и любители трябва да търсят алтернативни начини да затоплят домовете си. В края на краищата такава сфера като производството на оборудване за отопление на къщи не стои неподвижна, но се развива, така че днес, в допълнение към газовото отопление, е възможно да се оборудва комбинираното отопление на частна къща - ефективен начин за отопление на дома. Тази опция е комбинация от различни системи за отопление, които успешно се допълват, позволявайки да се използва една енергия, докато другата липсва.
комбинирано отопление на частна къща
Комбинирано отопление на частна къща

Представител на комбинираното отопление на частна къща е многофункционален бойлер. Ако искате да купите такъв, тогава при избора му трябва да вземете под внимание факта, че универсалните бойлери имат определена мощност. Това е важен фактор, който определя ефективността на отоплението. Важно е да се вземе предвид както площта на сградата, така и нуждата от отопление. Нека да разгледаме какви комбинации от отоплителни системи са най-разпространените и ефективни.

Газово и дизелно отопление

Такава комбинирана отоплителна система е много обичаен начин за отопление. И това се дължи на факта, че преходът от едно гориво към друго се извършва само чрез такова действие като замяната на горелката. Горелката се доставя с устройството. При смяна, не е нужно да извършвате сложни операции по конфигуриране и инструкцията ще отговори на всички въпроси. Опростеността на тази операция се обяснява с факта, че същата горивна камера се използва за газ и дизелово гориво.

Ако се оценява от техническа гледна точка, това е много ефективна комбинация, въпреки че цената на дизеловото гориво се различава от цената на газа.

комбинирана отоплителна система
Комбинация от газови и дизелови котли в отоплителната система

Ресурсът на устройството зависи главно от качеството на топлообменника. Този елемент може да бъде направен от чугун, стомана, да бъде комбиниран или отделен. Много потребители на такава система казват, че ако имате газопровод близо до къщата си, е по-добре не само да се оборудва с отоплението на водата, но и комбинираното отопление на къщата с газ и дизелово гориво. Това е евтино не само при придобиване, но и при по-нататъшна работа.

Отопление с газ + твърдо гориво

Със собствените си ръце можете да оборудвате такава комбинация като отопление с газ, комбинирано с отопление с твърдо гориво. Това изисква многофункционално устройство, което използва дърва и въглища.

комбинирани отоплителни системи на частна къща
Котел на твърдо гориво и газ

Устройството, разбира се, има контрол за сигурност и специална автоматична система, но те са сведени до минимум, поради което с такива устройства работата изисква по-голямо внимание на потребителя. Но ако ги сравним с аналозите, тогава тези единици са евтини и следователно популярни.

Електрическо отопление + твърдо гориво

Също така, комбинираните системи за отопление на частна къща могат да бъдат представени по такъв начин, че комбинацията от електрическо отопление с твърдо гориво. Такива котли обикновено могат да работят от 220 или 380 V, а мощността на тези единици варира от 4 до 9 kW. И някои модели също могат да работят, преминавайки от една фаза на три и обратно.

комбинирано отопление
Котел за електрическо и твърдо гориво

Разбира се, такива варианти за летни жители са отлично решение, тъй като те не живеят в лятната вила през цялата година.

Когато собствениците на къщата са в него, е възможно да се затопли къщата с дърва за огрев, създавайки уют, но по време на заминаването, включете автоматичен режим, който ще поддържа температурата на необходимото ниво.



Разбира се, потребителите тук могат да бъдат объркани от цената на електроенергията, но ако няма други възможности - тогава трябва да използвате такава схема.

Газ + дизел + твърдо гориво + електрическо отопление

Понякога има такава смесена система за отопление на частна къща - за тези, които ценят работата с максимална гъвкавост. Такива котли могат да работят на четири основни типа гориво. Тук можете да използвате твърди горива, дърва, въглища, кокс, брикети и дори обикновени отпадъци.

смесена отоплителна система за частна къща
Смесена отоплителна система с различни източници на топлина

Разбира се, такава система е подходяща за онези райони, които са далеч от цивилизацията, въпреки че има газопровод. Въпреки това, ако има стабилни прекъсвания на електроенергията и газа - тази схема на комбинирано отопление у дома ще ви спести. В допълнение, дърва за огрев е достатъчно - те могат да бъдат отрязани и купени. Поради това оборудването и работата с такъв монтаж са идеални за екстремни условия.

Пиролизен + електроден котел

Друга комбинирана отоплителна система на двуетажна къща. Ако къщата ви служи като дача, тогава системата ще направи.

Пиролизните и електродните котли позволяват да се поддържа температурата, докато не сте вкъщи.

Разбира се, това са вече две единици - не един котел с няколко горива, какъвто беше случаят в предишни случаи. Но такава схема на комбинирано отопление вече е успяла да се представи.

заключение

Несъмнено комбинираното нагряване е отлично изобретение за тези, които имат проблеми с един от източниците на топлина. Но в този случай въпросът ще бъде винаги важен, но наистина ли е за вас? Ако трябва непрекъснато да поддържате температурата във водния кръг, тогава ще има смущения в електричеството, защото само поради непрекъснатото снабдяване с енергия може да се осигури такъв режим.

Въпреки това, ако не е необходимо да се сдобие комбинирано отопление на къща или частно, а след това тя ще бъде по-лесно да се инсталира monotoplivny традиционен бойлер, който ще работи, например, само на газ или само на твърдо гориво. Тя ще бъде по-евтина и ресурсите няма да бъдат изхабени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Газово отопление на частна къщаГазово отопление на частна къща
Електрическо отопление на частна къщаЕлектрическо отопление на частна къща
Алтернативно отопление у домаАлтернативно отопление у дома
Независимо отопление на частна къщаНезависимо отопление на частна къща
Геотермално отопление у домаГеотермално отопление у дома
Радиатори за отопление на частна къщаРадиатори за отопление на частна къща
Отопление на частна къща с газови бутилкиОтопление на частна къща с газови бутилки
Слънчево отопление на домаСлънчево отопление на дома
Консумация на електроенергия за отопление на къщатаКонсумация на електроенергия за отопление на къщата
Фурна за отопление на частна къщаФурна за отопление на частна къща
» » Комбинирано отопление на частна къща
© 2021 BggeHat.com