Електрическо отопление на частна къща

Системи, базирани на котел

За тези, които нямат възможност да закупят котел, има алтернатива - бойлер. Електрическото отопление на частна къща въз основа на бойлер ще струва малко по-малко, но ще има и по-малко недостатъци. Също така, котелът не може да се използва при никакви обстоятелства, поради което трябва да бъдат изпълнени определени условия. Съществуват обаче редица случаи, когато отоплението на частна къща с електричество въз основа на бойлер няма да бъде по-малко функционално от котелната система.

електрическо отопление на частна къща
Отопление на къщата с бойлер

Котел като котел. Структурни характеристики на котела

За правилното организиране на електрическото отопление на частна къща, работеща на базата на котел, трябва първо да проучите нейните дизайнерски характеристики. Основният елемент на бойлера е резервоар за съхранение. Това е процесът на отопление на охлаждащата течност.

За да бъде такава отоплителна система по-ефективна и би била възможно да се настрои най-оптималният температурен режим в помещението, необходимо е резервоарът да бъде колкото е възможно по-голям.

В резервоара се намира такова устройство като нагревател. Необходимо е водата в резервоара да се нагрее до желаната температура. Такова устройство работи в автономен режим и след като водата в резервоара за съхранение се нагрява до определена температура, нагревателят автоматично ще се изключи. Повечето модерни котли се отличават с факта, че резервоарът за съхранение е допълнително поставен в специален защитен корпус. Между стените на това тяло и стените на резервоара се полага материалът, който е необходим за осигуряване на топлоизолация. Благодарение на това се предотвратяват топлинните загуби, които избягват навън.

частно парно отопление с ток
Настройка на котела

Устройства тип поток

Електрическите нагреватели от този тип принадлежат към отделна категория. Поради своите структурни характеристики те се различават значително от отоплителните уреди за съхранение. Устройството за течливост има по-компактен размер, тъй като няма топла вода. Водата влиза в нагревателя през входната тръба и след това се загрява.

електрическа отоплителна система на частна къща
Потопяем бойлер

Отоплението се извършва в колбата на медта и устройствата за отопление са доста мощни ТЕМ. Обикновено поточните устройства използват TEN с мощност от 5 до 25 kW. След като течността се нагрява, тя веднага влиза в отоплението на частната къща с електричество, а потреблението й се регулира чрез специални клапани.

Потопяеми котли

Благодарение на такива устройства може да се получи топла вода за много кратък период от време. За отоплителната система обаче такива устройства са напълно неподходящи, както показват прегледите, тъй като се характеризират с неравномерно потребление на електроенергия.

Такива устройства могат да се използват за организиране на отоплителни системи в малки къщи от вида на страната, но не повече. Най-важното е да се правят изчисления по отношение на неговата мощност, а също и да се монтира надеждно окабеляване, което да издържа на натоварванията в мрежата.

Избор на бойлер

Преди да изберете конкретен бойлер, за да подготвите електрическото отопление за подаване и отопление на водата, трябва внимателно да проучите неговата функционалност. В отоплителната система най-слабата връзка е само бойлерът.

Има няколко важни моменти, които трябва да имате предвид при избора на бойлер. Най-важната точка е силата на нагревателите, които се монтират в бойлер. По-мощният котел ще осигури по-ефективно отопление на селска къща с електричество.

отопление на къщата с електричество
Без проблеми можете да си купите котел от всякакъв обем

Бойлерите за битови нужди се характеризират с такива мощностни параметри като 1,5 - 3 kW. Към по-мощна категория са котлите тип "професионален". Тяхната мощност може да достигне до 12 кВт. Най-добре е да изберете по-мощно устройство, въпреки че това струва повече. С течение на времето цената на такова устройство ще се изплати напълно.

Устройството с малка мощност винаги ще бъде в режим на работа, но по-мощно устройство ще бъде изключено, когато водата достигне оптималната температура.

Друг важен параметър, който трябва да обърнете внимание, е обемът на резервоара за съхранение. Работното време на котела зависи от обема на резервоара. Колкото по-голям е резервоарът, толкова повече ще остане отоплението за по-дълго време. Това ще спести пари, които ще плащат за електроенергия.

Най-оптималната опция е да закупите устройство с резервоар от 250-300 литра. Те обаче не са много популярни поради факта, че те принадлежат към доста висока ценова категория.

отопление на селска къща с електричество
Електрическият бойлер с обем 300 литра

Монтиране на котела в отоплителната система



Ако сравнявате този имейл. Отоплението на частна къща (бойлери) с електрически бойлери, последните са подходящи за организиране на всяка отоплителна система в домашна среда. Към днешна дата пазарът може да вземе устройство, което може да се справи с нехарактерни товари. Резервоарите в такива устройства могат да бъдат с различен размер и капацитет. Входовете и изходите в резервоарите за съхранение трябва да бъдат разположени по специален начин.

Най-оптималната комбинация се счита, когато горната част е изходът за вода, а долната страна е входът. По този начин, нагрятата охлаждаща течност ще се влее в електрическото отопление на селската къща и няма да се смесва със студена вода.

Изходните тръби, разположени в котела, трябва да имат диаметър най-малко 2 инча в диаметър. Благодарение на този фактор ще бъде възможно да се свържете към отоплителни тръби без адаптори, което е директно.

икономично електрическо отопление на частна къща
Схема за свързване на котела към отоплителната система

Има един важен момент, който трябва да се обърне внимание, когато искате економ електрически отоплителни частни къщи: по-голямата част на котли, които са представени на пазара днес, имат диаметър от входа и изхода диаметър 3/54 на, и това не е достатъчно, за да могат те да бъдат свързани радиатори за отопление.

Най-оптималните енергийни параметри на електрически бойлер трябва да бъдат 1 kW на 10 квадратни метра.

Домакинските модели на електрически бойлери могат да се използват за организиране на такава система като електрическата отоплителна схема на частна къща с малка площ. Същите съображения трябва да се следват, ако за отопление на къщата се използват електрически нагреватели от типа поток. В този случай трябва да се вземе предвид факта, че нагревателят трябва да има параметри на мощност не по-ниски от 10 kW. Ако има модел, чиято мощност не надвишава 5-7kW, те могат да се използват само за душ или мивка.

Изисквания за отопление

Ефективността на отоплителната система ще бъде засегната не само от параметрите на електрическия бойлер, който може да се види на снимката. Всяко отоплително устройство е допълнено с инструкция за монтаж. За тази документация трябва да се обърне специално внимание, тъй като ще се посочат важните точки, които трябва да се спазват по време на монтажа на отоплението.

електрическо отопление за лятна резиденция
Електрически бойлер

Особено внимание трябва да се обърне на конфигурацията на радиаторите и тръбопроводите. Броят на клоните и колената зависи до голяма степен от ефективността на цялата система като цяло. За да се направи електрическата система за отопление на частна къща работи възможно най-добре, е необходимо броят на коленете и клоните да е минимален.

Радиаторите трябва да бъдат инсталирани с максимална ефективност, тъй като това ще намали хидравличната устойчивост и топлинните загуби.

Можем да намерим доста материали, които ще ви помогнат да научите техниката за редактиране. Видео материали и различни инструкции могат да бъдат подадени и при закупуване на оборудване.

Трябва също така да се отбележи, че топло въздух често изтича от стаята. Ако няма течове, няма да има прекалено голямо натоварване на нагревателните елементи. За тази цел, преди да се проектира икономично електрическо отопление на частна къща, е необходимо да се затопли правилно.

Също така, не забравяйте за навременната грижа за отоплителните инсталации, както и за извършване на превантивна поддръжка. Преди да настъпи студеният сезон, по-добре е да се обадите на специалист в къщата, който ще извършва поддръжка и ще проверява подгряването на ваканционния дом с електричество. Възможно е да се извършват инспекции и поддръжка на електрически нагреватели сами, но за това е необходимо да имате определени знания и умения.

Ключът към ефективната работа на отоплителните уреди е навременното предотвратяване и почистване. Има много трудности и ако не искате да поемате рискове, по-добре е да поверите такова нещо на специалисти в тази област. Електрическите системи за отопление на селска къща показват добър резултат, така че не се отказвайте от тях.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически котли за отопление на частна къщаЕлектрически котли за отопление на частна къща
Автономно отопление със собствени ръце и веригаАвтономно отопление със собствени ръце и верига
Отопление на къщата с електричествоОтопление на къщата с електричество
Използване на електрически бойлериИзползване на електрически бойлери
Комбинирано отопление на частна къщаКомбинирано отопление на частна къща
Електрически конвектори за отопление на домаЕлектрически конвектори за отопление на дома
Автоматизация на отоплителните системиАвтоматизация на отоплителните системи
Домашен електрически бойлер за отопление на домаДомашен електрически бойлер за отопление на дома
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
Котли за изгаряне на дърва за отопление на домаКотли за изгаряне на дърва за отопление на дома
» » Електрическо отопление на частна къща
© 2021 BggeHat.com