Отопление на къщата с електричество

Самостоятелно изработен електрически бойлер

отопление на къщата с електричество
Самостоятелно изработен електрически бойлер

Абсолютно всяко частно жилище изисква отопление през студения сезон. Ето защо собствениците на къщи трябва да инсталират сложни отоплителни системи, които ще могат да осигурят комфорт. Има много отоплителни системи, които могат да се справят с тази задача. И в тази статия ще разгледаме такава възможност като отопление на къщата с електричество, създадено от собствената си ръка. Разбира се, мнозина ще забележат, че електричеството е скъпо. Все пак трябва да се отбележи, че не всеки жител на едно и също село има възможност да се свърже с газовия уред.

За решаване на проблемите с отоплението, много от тях преминават към електрическо отопление. В крайна сметка, ако няма пренапрежения на електроенергията във вашия регион, това е идеален вариант. Електрическите котли се захранват с електричество, което се доставя на къщата. Днес на пазара на отоплителни уреди можете да намерите много модели електрически бойлери, които имат различни функции и дизайн свойства. Но ако сте ограничени в средствата, тогава можете сами да създадете такъв пот.

Характеристики на конструкцията на електрическия котел

Най-важната част от всеки електрически бойлер е TEN - тръбният електрически нагревател, който служи за преобразуване на електрическата енергия в топлинна енергия. Такъв котел може да бъде изработен от тръба, изработена от метал или нещо метално, което осигурява кухина с необходимите размери. В допълнение, структурата на електрическия бойлер включва и различни помощни елементи - сензори, регулатори и др.

Modern електрическо отопление в дървена сграда, като използва електрически бойлери, които са оборудвани със специален разширителен съд, циркулационна помпа, предпазен клапан и филтър. За да създадете сами електрически котел, трябва да знаете няколко нюанса.

електрическо отопление в дървена къща
Структурата на електрически бойлер

Електрическият бойлер има същия принцип на действие като всеки друг котел с алтернативен тип гориво. TEN служи за загряване на водата, която след това отоплява радиаторите. Както можете да видите, цялото функциониране се основава на една и съща схема.

Един домашен котел, който ще използва електрическото отопление у дома, трябва да включва такива компоненти, без да се провалят:

  • Специален предпазен клапан;
  • филтри;
  • Разширителен резервоар;
  • Помпа, която ще циркулира вода в системата.

Котелът, който ще използва отоплението на дача с електричество, може да се изпълни по различни начини. И най-простият вариант в този случай е инсталирането на ТЕМ в отоплителния комплекс. Така че е необходимо тръбопроводът, в който ще се намира устройството, да е достатъчно дебел. Тръбата се избира в зависимост от размера на нагревателния елемент.

електрическо отопление на къщата
Схема на отоплителната система с електрически и газови котли

Съществува и вариант с подвижна тръба. Ако трябва бързо да подмените нагревателя или веднага да го поправите, това е идеалният метод. Разбира се, това е по-сложен вариант, но комплексът ще бъде по-мобилен и гъвкав.

Каква полза е електрическият бойлер?

Основното предимство, което дава отопление на дървена къща с електричество с помощта на електрически бойлер, е способността му да функционира денонощно. Когато на него са монтирани допълнителни компоненти, той ще осигури подкрепа за определена температура на топлоносителя в системата и е зададен чрез регулатор. В допълнение, това устройство ще помогне да се предотврати възможно прегряване на котела.

отопление на вилата с електричество
Котелно помещение с електрически стенен котел

Ако електрическото отопление на къщи ще използва този вид автоматична система, то консумацията на електроенергия за отопление на къщата ще бъде по-малка. Друго предимство е относително ниската цена на такова устройство и неговата висока надеждност.

Електрическият котел е устройство, което не уврежда околната среда и е безопасно за околната среда. Няма открит източник на пламък, така че няма горивни продукти. Ето защо отоплението на къщите с електричество с помощта на котел не изисква изграждането на комин.

Самоинсталиране на котела



Създаването на електрически бойлер е лесно и икономично. Основното условие е да се подходи към този процес с пълна отговорност, като се вземат предвид всички нюанси.

Особено внимание трябва да се обърне на заваряването на тръби, тъй като ако обработката е с лошо качество - водата може да изтече от системата и изолацията ще бъде нарушена.

Ако решите да въведете електрическо отопление сами - като направите електрически бойлер, ще получите ефективен и безопасен апарат. Така че, за самостоятелно захранван електрически бойлер ще ви трябва следното:

  • Хардуер за фиксиране на котела на стената, монтажната плоча.
  • Схема за правилното инсталиране на електрически бойлер.
  • Бормашина.
  • Тръби, фланци, съединители.
  • Кабел, който има правилното прикрепване.
  • Инструкции за устройството.

На първо място, когато ще снабдите къщата с електричество със собствените си ръце, трябва да сте сигурни, че материалът на стената е в състояние да издържи на тежестта на котела. Самият сайт на инсталацията трябва да бъде избран така, че да има място в горната и долната страна на устройството. Това е необходимо, за да се осигури по-нататъшен достъп до устройството, за да се поправи, ако е необходимо.

домашно отопление ревизии
Монтаж на електрически бойлер

По правило, необходимото разстояние се предписва в инструкциите, които са прикрепени към котела. Не забравяйте обаче, че устройството не трябва да се поставя с изкривявания - той се проверява от нивото. Материалът на стената не трябва да бъде горим. И за правилното свързване на котела - използва се специална лента. Всички тръби, които са свързани към него, трябва да се изчислят въз основа на характеристиките на вашата помпа.

Специално инсталиране на електрическо отопление, което няма да причини.

Заслужава обаче да се отбележат някои функции. Например, уреди с ниска мощност могат да работят от 220V. Но за онези котли, които са по-мощни, ще трябва да се свържете към мрежата в три фази. И в този случай е много важно правилно да се изчисли напречното сечение на кабела. В крайна сметка той трябва да издържа на силата на котела и да премине ток с определена стойност. Отоплението на къщата на рамката с електричество след монтажа на котела продължава с присъединяването на тръбите.

Методи за инсталиране на котела

Така че, най-простото домашно електрическо отопление е инсталирането на котела в комплекса. По-дебела тръба се използва в сравнение с други в къщата.

Опция - инсталиране на електрическо отопление с отделно поставен котел с малък диаметър. За тази цел е подходяща стоманена тръба. В този случай, като разгледаме рецензиите, може да се отбележи, че колкото по-малък е котелът, толкова по-ефективен ще бъде той. В края на краищата не е необходимо да се отоплява излишната вода и да се харчат пари за отопление.

Тръбата е запечатана с капаци от двете страни - това е необходимо за по-добра изолация. В един капак направете отвор за подаване на отопляема вода към радиаторите. В долната страна на котела трябва да има и отвор за навлизане на вода в отоплителната система.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Достъпен електрически котел за решениеДостъпен електрически котел за решение
Възможност за електрическо отопление на селски къщиВъзможност за електрическо отопление на селски къщи
Отоплителни вилиОтоплителни вили
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
Електрически котли за отопление на вилиЕлектрически котли за отопление на вили
Използване на електрически бойлериИзползване на електрически бойлери
ДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Консумация на електроенергия за отопление на къщатаКонсумация на електроенергия за отопление на къщата
Как да изберем отоплението на ваканционен дом?Как да изберем отоплението на ваканционен дом?
» » Отопление на къщата с електричество
© 2021 BggeHat.com