Електрически конвектори за отопление на дома

Малка селска къща или дача се предлага днес за мнозина. Разбира се, основно в тази къща са през лятото, когато те не мислят за отопление. Въпреки това, в някои случаи хората често трябва да посещават селска къща доста често - и тогава въпросът за топлината в къщата става все по-належащ и изисква решение. Разбира се, просто не е рентабилно да се монтира качествена отоплителна система в къща. Това е много скъпо и изисква постоянен надзор. Освен това не винаги е възможно да се доставя гориво в отдалечени села - без да може да работи отоплителната система. Ето защо много собственици на селски къщи предпочитат електрическо отопление, инсталирайки електрически конвектори за отопление на къщата.
електрически конвектори за отопление на дома
Електроконвектори

Електрически отоплителни системи

Разбира се, под самата концепция за "електрически отоплителни системи" се получават доста различни видове устройства. Но всъщност това означава две радикално различни отоплителни системи:

  • циркулираща охлаждаща система. Такава система е много скъпа, тъй като изисква много оборудване - отоплителен котел, циркулационна помпа, разширителен резервоар. Освен това, трябва да харчите пари за радиатори и тръби.
  • отопление с електрически уреди. Това означава, че използваме вентилатори, оцветители, конвектори.
електрически отоплителни конвектори
Отоплителна система с електрически бойлер

Това е печелившо?

Несъмнено може да се каже, че не е изгодно да се затопля крайградска къща с електричество, тъй като цената на електроенергията е достатъчно висока. Но ако вземете предвид колко пари ще бъдат изразходвани за създаването на качествена отоплителна система, тогава цената за отопление на частна къща с електрически конвектори ще изглежда съвсем приемлива.

В същото време електрическото отопление на частна къща с конвектори има няколко предимства, тъй като ревютата показват:

  • На първо място, не е необходимо да създавате проект за отоплителна система и да я координирате в специални случаи;
  • системата има най-висока ефективност - 95;
  • инсталирането е много бързо и лесно;
  • системата не изисква обслужване;
  • простота на работа;
  • системата работи безшумно.
електрическо отопление на частна къща с конвектори
Схемата за отопление на къщата с електрически конвектори

Дори и с такъв недостатък като относително високата цена на електроенергията, можете да се справите. Достатъчно е просто да изразходвате умело този ресурс. Това означава, че регулаторът е поставен по такъв начин, че оборудването да загрява въздуха в помещението и да не го прегрява. В допълнение, висококачествената изолация у дома също допринася за значително намаляване на потреблението на електроенергия. Това означава, че модерните врати и металните пластмасови прозорци ще ви помогнат да запазите топлината в помещението възможно най-дълго.

Същевременно използването на електрическо оборудване за отопление на една къща може да бъде невъзможно, ако линията има ниска мощност.

Използване на конвектори

Електрическите конвектори за отопление на вили са много общи нагревателни уреди, които позволяват доста кратък период от време, за да се създаде най-комфортната температура в помещението. Това устройство работи много просто - студеният въздух, преминавайки през решетка, влиза в контакт с нагревателен елемент и в резултат се загрява. И тогава - той просто се изправя, загрявайки, така, стаята.

електрически отоплителни конвектори
Циркулация на въздуха в стая с електрически конвектор

Нагревателният елемент на конвектора е нагревател. Този проводник, който има достатъчно високо съпротивление, който има керамична обвивка и е запечатан в метална обвивка. Отоплението на отоплителния елемент започва след загряването на къщата с електрически конвектори е включено и това се случва достатъчно бързо.



Трябва да се отбележи, че индивидуалните нагревателни конвектори електрическа стена и под са оборудвани с вентилатори - те помагат значително да ускорят циркулацията на топъл въздух. Съответно, с такива конвектори, отоплението в стаята е малко по-бързо.

Видове конвектори

Има няколко вида конвектори на пазара - можете да изберете този, който ще бъде най-удобен.

Електрически конвектори за отопление на стена - монтирани на стена или монтирани на пода. Този елемент може да се задейства от електрическа система или да действа като елемент от водна система, чиято топлоносителна среда се нагрява от електрически бойлер.

Конвектори на нагряване електрически под - се различават по тяхната компактност и сравнително ниска мощност. Но в същото време помещенията се затоплят много по-бързо.

конвектори за отопление на електрическа стена обратна връзка
Електрически подов конвектор

Определяне на необходимия брой конвектори

Броят и мощността на конвектори, използвани за отопление директно, зависи от размера на стаята. За да не се бъркате с избора си, трябва да вземете предвид и климатичните особености на вашия регион и степента на затопляне на къщата. Това означава, че за отопление с 1 m3 е необходимо:

  • 20 W - висококачествена топлоизолация, отговаряща на стандартите на скандинавските страни;
  • 30 W - всички стени и тавани са изолирани, монтирани са двойни стъкла;
  • 40 W - монтирани са двойни стъкла, стените не са изолирани;
  • 50 W - лоша топлоизолация.

Въз основа на тези стойности ще можете да избирате оптималното по отношение на мощността на електрическото конвекторно отопление на частна къща, което ще създаде уютна атмосфера в дома ви.

Разбира се, отоплението на селска къща с електрически конвектори не е единственото решение за отоплението на селска къща. Това обаче е най-достъпният начин за много хора.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем електрически конвектори?Как да изберем електрически конвектори?
Видове и видове конвекториВидове и видове конвектори
Автономно отопление със собствени ръце и веригаАвтономно отопление със собствени ръце и верига
Алтернативно отопление у домаАлтернативно отопление у дома
Независимо отопление на частна къщаНезависимо отопление на частна къща
Радиатори за отопление на частна къщаРадиатори за отопление на частна къща
Кое отопление е по-добро за къщата?Кое отопление е по-добро за къщата?
Консумация на електроенергия за отопление на къщатаКонсумация на електроенергия за отопление на къщата
Конвекторно отопление за домаКонвекторно отопление за дома
Как да изберем отоплението на ваканционен дом?Как да изберем отоплението на ваканционен дом?
» » Електрически конвектори за отопление на дома
© 2021 BggeHat.com