Независимото предимство и недостатъци на отоплителната система за дома

Първо, нека видим какво означава независима отоплителна система. На първо място, трябва да е ясно, че тази отоплителна система е в състояние да работи без да я снабдява с електричество. Разликата между независимата отоплителна система и другите видове е, че тя не се свързва с топлинната пътека.
независима отоплителна система
Схема на отоплението

Зависимата система е изцяло подчинена на източника на енергийните си доставки. Представя се под формата на котел, тръби и радиатори, свързани една с друга в едно цяло. Топлата вода циркулира в непрекъснат кръг. В зависимата система не е възможно самостоятелно да се регулира температурата на подадената вода и ранното спиране на отоплението в случай на затопляне. Зависимата отоплителна система е плътно свързана с отоплителния тръбопровод като основен източник на топлоносителя.

Характеристики на независима отоплителна система

Независимата схема за свързване на отоплителната система не зависи от източниците на енергийни носители. На такава отоплителна система има негативна страна - високата цена на инсталацията. В независима система е възможно да се използва промишлена вода за нуждите на трети страни. Както можете да видите, зависимата отоплителна система е по-достъпна по отношение на монтажа в обекта. Той се монтира без много знания. Важно е да се проучи подробно схемата на предстоящите творби.

индивидуално отопление в частна къща
Независима схема за отопление

Индивидуалното отопление в частна къща Ви позволява да спестите пари, като намалите разхода на гориво. Той може да бъде персонализиран индивидуално за лични желания, създавайки удобни условия за живот. Зависещата отоплителна система е запълнена със сервизна вода. Тя оставя пясък и соли, които в крайна сметка запушват тръбите, нарушаващи нормалния процес на циркулация на водата. Що се отнася до независимата отоплителна система, когато я използвате, можете да използвате пречистена вода. Този подход ще удължи живота на оборудването.

Но има и друг важен момент - зависимостта от електричество. Независима схема за свързване на отоплителната система ви позволява да правите без електричество.

Можете да си купите котел, който ще работи на твърди горива. Котелът се представя под формата на стоманен резервоар, термостат и механични регулатори. Това ще ви позволи да не бъдете обвързани с газопровод. Но няма много приятен момент. Необходимо е периодично да се зарежда гориво в ямата. За да опростите задачата, ви съветваме да направите бункер и конвейер за доставяне на гориво. Като енергиен носител можете да използвате дървени стърготини и дърва за огрев. Електричество, от което се нуждаете, за да управлявате конвейера.

независима схема на свързване на отоплителната система
Котел за твърдо гориво с бункер

Отоплителни котли

Пиролизният котел работи на два етапа. Първо, нагряването на дърва за огрев става, когато се подава кислород преди образуването на газ, а след това и етапа на изгаряне на горивото. За да се избегне обратното движение на газове, трябва да се има предвид електрическият вентилатор. Котлите с горно горене могат да работят с една доставка на въглища до пет дни. Въздухът непрекъснато се движи. Това явление се насърчава от обикновен фен.

независима схема на свързване на отоплителната система
Етапи на пиролизната работа на котела


Непостоянните котли в експлоатация ви позволяват да се запалите с пиезоелектричен елемент. Когато горивото се запали, е възможно ръчно да регулирате силата на пламъка. След като горелката изгасне, изгаря при високи температури на горивото и пилотът работи в нормален режим, като равномерно излъчва топлина.

Котлите, които имат вградено електрическо запалване, когато газовото захранване е спряно, не са включени в работата.

Енергийната система за отопление започва да работи, след като горивото напълно се охлади до зададената температура. Необходима е електричество за стартиране на вентилатор, който доставя въздух.

Как решавате кое е по-добро? Ако къщата ви се намира далеч от електрическата мрежа или електричеството е нестабилно, по-добре е да изберете опцията за самостоятелно отопление. Енергийният котел работи на газ, без да е свързан към електричество. Този тип отопление е икономичен, позволява да се намалят разходите с 20. Вие също така получавате система, която може да бъде регулирана ръчно от потока на подадената топлина и разхода на гориво.

За да се уверите, че къщата не се охлажда в случай на топлинно отрязване, препоръчваме следното. Котелът е свързан към UPS с голяма батерия. Можете да закупите и бойлер, който работи с дизелово гориво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Схема за отопление leningradskaya Предимства и недостатъциСхема за отопление leningradskaya Предимства и недостатъци
Еднотръбна отоплителна системаЕднотръбна отоплителна система
Монтиране на отопление от собствените си ръцеМонтиране на отопление от собствените си ръце
Топлинен акумулатор за отоплениеТоплинен акумулатор за отопление
Радиационна система за нагряване на индивидуалния подход към всяка отоплителна веригаРадиационна система за нагряване на индивидуалния подход към всяка отоплителна верига
Затворена отоплителна системаЗатворена отоплителна система
Схема и характеристики на двуточковата отоплителна системаСхема и характеристики на двуточковата отоплителна система
» » Независимото предимство и недостатъци на отоплителната система за дома
© 2021 BggeHat.com