Отоплителна система Ленинградская

Отоплителна система ЛенинградскаяИнсталирането на всяка отоплителна система е желателно с минимални разходи и набор от работи и инструменти. Колкото по-прости са системите, толкова по-достъпен е техният ремонт. В крайна сметка, ключовите възли, в които може да има неизправност, в това уплътнение няма много. Тук излиза отоплителна система leningrad

на първо място по приложимостта.

Такава схема може да се монтира независимо с минималния инструмент, наличен във всяко стопанство. Ленинградка има много модификации, така че е подходящ както за жилищно строителство, така и за отопление на многоетажна сграда.

Отоплителна система на частна къща

Схемата на отоплителната система е ЛенинградскаяТози тип система е monotube и е разделена на няколко модификации според типа на охлаждащата течност, инсталирания експандиращ бик, геометрията на уплътнението и т.н. Нека разгледаме най-важните характеристики на системата.

В зависимост от броя на етажите на сградата може да се използва хоризонтална или вертикална инсталационна схема. Хоризонталната схема е подходяща за едноетажна частна къща. Такава система осигурява полагане на тръби в същата равнина.

Вертикалният модел на отоплителната инсталация е подходящ за изграждане на няколко етажа. Тя включва решетка, към която са прикрепени ударите към всеки етаж. На височина на къщата повече от 3 етажа, движението на течността в системата трябва да бъде принуден. Въпреки че можете да монтирате помпата във всяка система. В този случай можете да избегнете много проблеми и да свържете повече устройства. Например, без принудителна циркулация на топлоносителя, не е възможно да се монтира водна система с топъл под.

Също така, системите са разделени според типа на разширителния резервоар затворен и отворена. Характер на отворените системи е контактът на охлаждащата течност с въздуха. В този случай системата често се раздухва и течността се изпарява в големи количества. Монтирането на отворен резервоар е възможно само в най-високата точка на системата, което създава трудности при инсталирането и поддръжката.



За затворена система вятърните мелници са редки. В допълнение, тя може да циркулира, подобно на вода, и друг тип охлаждаща течност. Резервоарът е инсталиран в същата стая като котела, затова е по-лесно и по-удобно да се следи за експлоатационната способност на конструкцията.

Предимства и недостатъци на такава система

Предимствата на Лениноград са:

  • лесна инсталация;
  • наличност в експлоатация;
  • възможност за присъединяване към няколко отоплителни котела;
  • естетика;
  • минимални разходи.

Недостатъкът не е възможността за свързване на топъл под и контрол на температурата в топлоносители с първоначалната инсталационна схема. Понастоящем системата се модифицира и подобрява, което на практика премахва недостатъците в нейното функциониране. В допълнение, Leningrader започва да се адаптира към различни видове сгради и структури, това дава възможност да се избере оформлението за конкретна къща.

Монтаж на отоплителна система Ленинградска

Монтаж на отоплителна система ЛенинградскаМонтажът на системата включва монтаж на котел, отоплителни инсталации, монтаж на тръби и разширителен резервоар. При принудителна циркулация на затворения тръбопровод в системата има друга помпа.

Котелът е монтиран в съответствие с изискванията на стандартите за пожарна безопасност и поддръжка. Котелът е свързан към водопроводната мрежа и отоплителния кръг. Необходимо е да се следи диаметърът на свързващите тръби и, ако те не съвпадат, купете адаптери.

Разширителен резервоар отворен тип е инсталиран в най-високата точка на отоплителната система и е свързан към багажника с решетка. Разширителният резервоар от мембраната е монтиран на връщащата линия. За да се предотврати връщането на излишната течност в тръбопровода, пред резервоара се поставя затварящ затварящ клапан. Също така на резервоара е монтирана станция за регулиране на налягането. Изключва отоплителната система в случай на критични стойности при повишаване на налягането.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни системи за многоетажни сградиОтоплителни системи за многоетажни сгради
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Отопление ЛенинградскаяОтопление Ленинградская
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Схема за отопление leningradskaya Предимства и недостатъциСхема за отопление leningradskaya Предимства и недостатъци
Дву-тръбна отоплителна система на частна къщаДву-тръбна отоплителна система на частна къща
Изчисляване на отоплението в жилищен блокИзчисляване на отоплението в жилищен блок
Ленинградската отоплителна система на частна къщаЛенинградската отоплителна система на частна къща
Как да направите отопление, монтаж и монтажКак да направите отопление, монтаж и монтаж
» » Отоплителна система Ленинградская
© 2021 BggeHat.com