Затворена отоплителна система

Затворена отоплителна системаИзборът на отоплителната система зависи от много фактори. Основната част е размерът на стаята. Голяма разлика има в отоплението на жилищния блок и едноетажното имение. Ето защо има много видове монтаж и свързване на отоплителни уреди, устройства за движение на флуиди и др.

Но за всяка икономика основният показател е рентабилността. следователно затворена отоплителна система за предпочитане пред неговия отворен аналог.

Затворена отоплителна система

Това име е дадено на отоплителната система поради затворената разширителен резервоар. Като цяло, единствената разлика е много в работата на отоплението. Първата точка в полза на затворена система беше изборът между използването на вода и антифриз. Когато резервоарът е отворен, течността се изпарява бързо от системата, така че използването на нещо различно от чешмяната вода ще струва твърде много. Когато резервоарът е затворен, въздухът в него поддържа постоянен обем и не влиза в системата. Този факт елиминира намотката на главната линия. Образуването на въздушно задръстване може да бъде решено само чрез понижаване на цялата система. Което води до корозия, престой и допълнителни неудобства.

Такава отоплителна система не изисква инсталирането на компенсационен резервоар в тавана. Затова затворената верига може да бъде монтирана в къща без парцел. Местоположението на резервоара до котела дава възможност за едновременна поддръжка и решава проблема с излишния метър на тръбопровода.

Схема на затворена отоплителна система

Схема на затворена отоплителна системаСхемата на затворената система се различава от отворения аналог само при наличието на помпа. В отворената система течността създава повишено налягане в изхода. Във компенсацията на входа има разреждане. Поради тази разлика охладителят циркулира в тръбите. Загряването е бавно и не е възможно да се свържат някои устройства.



Например, топлата под работи само със затворена циркулационна система. Затворената система работи поради принудителна циркулация на течности. Допълнението под формата на помпа дава много предимства и един недостатък. Недостатъкът е зависимостта на отоплението от наличието на електроенергия. Ако помпата е изключена от електрозахранването, цялата система ще спре.

Но плюсовете на тази схема са очевидни. Схемата позволява да се изключи изтичането на течност. Системата не замръзва, ако не се използва през зимата. Достатъчно е да се изпомпва охладител няколко пъти на сезон. Затворената верига на резервоара изключва преливането на течност по краищата, което понякога се случва с отворена. И накрая, инсталирането на затворена система е много по-лесно.

Монтаж на затворена отоплителна система

Монтаж на затворена отоплителна системаЗа да инсталирате затворена система, първо трябва да изберете отоплителния котел. Няма значение дали работи за газ, твърдо гориво или електричество. Очакваният капацитет за 10m2 стандартна изолация на къщата с височина на помещението не е по-висока от 3m 1kV. След като изчислите общата площ на къщата, можете да разберете нейното потребление на енергия.
Втората точка е изборът на отоплителни нагреватели. Материалът на устройството е по-добре да изберете сами. Силата се определя въз основа на обема на помещението, ориентацията към страните на света и наличието на отвори.

Котелът може да бъде монтиран във всяка стая в къщата. При отворена система енергийният носач трябва да се намира под отоплителните тръби. Това е необходимо за формирането на гравитационен поток. При затворена верига това добавяне не е необходимо. Основното нещо е да не поставяте газ в мазето, това е забранено от нормите.

Двигателят обикновено се монтира на връщаща тръба. Смята се, че охладената течност има по-малък ефект върху износоустойчивостта на устройството. Но благодарение на новите смазочни материали вече е възможно да се монтира и на изхода на котела.

Задължително на изпускателната тръба е монтирането на система за защита от свръхналягане. Това е комбинацията от инструменти, които пренасочват излишната течност към резервоара за разширение. Това изисква затворена система за отопление, за да се избегне разкъсване на тръбопровода. Непосредствено преди и след бойлера е необходимо да се инсталират надводни кранове. Те служат за демонтиране или аварийно изключване на котела от системата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на отоплителни системиМонтаж на отоплителни системи
Разширителен резервоар за отоплениеРазширителен резервоар за отопление
Схема за отопление leningradskaya Предимства и недостатъциСхема за отопление leningradskaya Предимства и недостатъци
Отворена водна системаОтворена водна система
Има ли разширителен резервоар за отопление?Има ли разширителен резервоар за отопление?
Отопление с естествени функции на циркулация и принцип на работаОтопление с естествени функции на циркулация и принцип на работа
Парно отоплениеПарно отопление
Отоплителна система с принудителна циркулацияОтоплителна система с принудителна циркулация
Отворена отоплителна системаОтворена отоплителна система
Ленинградската отоплителна система на частна къщаЛенинградската отоплителна система на частна къща
» » Затворена отоплителна система
© 2021 BggeHat.com